Różności > Historia - Front wschodni
German War Cementeries in Russia
Desperat:
Cos jak Jihad. Chodzi mi o samo zrozumienie wiary.
Hitler żydem ?? O.o eee chyba niemożliwe. Przecież był stworzony instytut Czystości Rasowej Trzeciej Rzeszy i Centralne Biuro do spraw ras i Przesiedleń.... jego nie wzięli uwagę?? przecierz badali oni kazdego który miał mieć jakiś większy awans czy coś takiego, to nim się nie zajeli ??
To o co chodzi ?? Korbka :)
daj5zl:
Niemcy podczas wojny powaznie podchodzili do spraw religijnych. A dowodem jest te oto zdjecie :P
Vickers:
http://www.wiw.pl/biblioteka/wyjhitlera_rosenbaum/04.asp
Dosyć ciekawe. Desperat możesz poczytać.
Desperat:
@ Daj5zl :D co to O.o ehehehe wyglada jak niemiecki wóz transportowy po drodze krzyżowej xD xD xD ehehehe a tamten prysznic to co to ?? do masowych chrztów ?? xD eheheheheheh :D :D:D:D:D
@Vickers Ciekawa lekturka. Chociaż nie jestem żadnym pasjonatem dziejów z II w.ś. to chętnie przeczytałem i sie zdziwilem ostro... czyli tak jak by na jego polecenie zginelo setki tysiecy ,, swoich''
Vickers:
Nie bardzo "swoich". Hitler był żydem, ale tego nie ujawniał bo się wstydził. Wyrzekł się całkiem swego pochodzenia i dlatego zrobił tak jak można przeczytać w w/w artykule. I z tej nienawiści do swoich przodków, wybił całą masę innych. Był po prostu chory psychicznie. Choroba ta nasiliła się gdy wojska niemieckie zaczęły odnosić porażki na froncie wschodnim. Zginęło przez niego masę żołnierzy. W myśl zasady "Ani kroku w tył albo kula w łeb", rozstrzeliwał swoich oficerów tylko za to że wycofywali się pod silnym naporem wojsk rosyjskich. Dowództwo po rozstrzelanych przejmowali podoficerowie pospiesznie mianowani na oficerów, doświadczeni żołnierze, ale dowódcy większej ilości ludzi już niekoniecznie. To też wiązało się z klęska hitlerowskich Niemiec. Można powiedzieć że Hitler przegrał tą wojnę na własne życzenie.
Jeśli chcesz wiedzieć czemu nie zajęły się nim instytucje które wymieniłeś w swoim poście, to poczytaj sobie o "Nocy długich noży". Powinno trochę wyjaśnić wątpliwości które posiadasz.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version