Różności > Historia - Front wschodni
Wieczny konkurs II
BUBEL:
Jako że już sporo czasu minęło, a odpowiedzi żadnych, podam podpowiedź: szukajcie tego okrętu we flotach ,,małych'' sojuszników III Rzeszy (czyli wyłączając Japonię i Włochy). To powinno znacznie ułatwić podanie odpowiedzi, tym bardziej że wiele z owych sojuszników nie miało nawet dostępu do morza :)
ShariK PL:
--- Quote from: BUBEL on 15 August 2013, 13:41:22 ---Jako że już sporo czasu minęło, a odpowiedzi żadnych, podam podpowiedź: szukajcie tego okrętu we flotach ,,małych'' sojuszników III Rzeszy (czyli wyłączając Japonię i Włochy). To powinno znacznie ułatwić podanie odpowiedzi, tym bardziej że wiele z owych sojuszników nie miało nawet dostępu do morza :)
--- End quote ---
Co ty chrzanisz? Tylko Węgry i Słowacja nie miały dostępu do morza. I do dziś nie mają :D.
morticore:
Ale Węgry miały Admirała ;D
Choćbym nie wiem jak szukał to jest zagadka nie dla mnie - nie wiem czy to jest krążownik, pancernik czy szalupa ratunkowa żółtej łodzi podwodnej - marynarka to nie moja działka.
MJ:
http://www.2wojna.pl/encyklopedia-fi-okr-001.html
Pobor:
Z racji tego,że miałem tą samą zagadkę wtedy, to tylko powiem,że odpowiedź prawidłowa.
--- Quote from: morticore on 16 August 2013, 09:34:48 ---Ale Węgry miały Admirała ;D
--- End quote ---
Bo podczas I wojny światowej CK flota była dość potężna :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version