Różności > Historia - Front wschodni

Wieczny konkurs II

<< < (530/546) > >>

kazmirzk:

--- Quote from: Wrona on 07 April 2014, 21:13:08 ---Łazar Moisejewicz Kaganowicz, członek Politbiura KPZR, potem wicepremier ZSRR; na jego rozkaz mordowano prawosławnych, po odwilży w 1991 popełnił samobója, bo nowe realia były mu nie w smak.
Prawdopodobnie chodzi Ci o palenie bóżnic chrześcijańskich, z tym że na zdjęciu jest King ov Hell, a Tobie chodziło zdaje się o Varga Vikernesa, lub ogólne wskazanie na pewne fakty.

--- End quote ---

Zgadza się.. Zadajesz

PS. Na początku chciałem wstawić zdjęcie Varga, ale stwierdziłem, że dla osób nie interesujących się norweską sceną black metalową jego zdjęcie nie będzie żadną podpowiedzią. Jego wizerunek był zbyt mało "satanistyczny".. Myślę, że bluźniercza otoczka "szatana" jest bardziej namacalna w wizerunku członków Gorgorotha.. Chociaż oczywiście masz rację, że to Count Grishnackh wraz z sektą satanistyczną, do jakiej wstąpił jako pierwsi zaczęli palić norweskie kościoły.

Wrona:
Rymowanka z przedszkola: Co to za zagadka?  ;)
Jaka firma i do czego testowała podobną rzecz na naszym kontynencie?

gustavo:
Tłumik dla Panzerhaubitze 2000 używany przez wehrmacht bundeswehrę do wyciszania prób artyleryjskich na poligonie Meppen ??

Wrona:
OK, dobra, niech będzie, bo nie było to łatwe, jeszcze tylko poproszę o dokładną identyfikację ustrojstwa z obrazka.

gustavo:
ja nic więcej nie dam rady wygoglować  :-[

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version