Różności > Historia - Front wschodni

Czołgi...

<< < (10/12) > >>

Wittmann:

--- Quote ---
--- End quote ---

--- Quote ---A co do T-34 to wszystko to wielki mit i propaganda sowiecka
--- End quote ---

ba oczywiście że to propaganda rosjanie stracili 17,5tysiąca czołgów w ciągu pierwszych 6 miesięcy wojny z niemcami(większoć to pewnie T-26,BT-7 i T-34)

Chociaz pociski jego posiadaly tak wielka ilosc ladunkow wybuchowych w koncu kaliber 152mm) ze taki panzer 3 czy 4 przy trafieniu direct hit to wrecz rozrywany byl wlacznie z ciezkimi czolgami) też prawda PzKpfw IV przy trafieniu z KV2 rozlatywały sie na części ,na tigerze nie robiło to mocniejszego wrażenia mogło mu conajwyżej "lakier porysować",czytałem też że na wieść o zbliżających sie t-34 i kv odziały panzerIV i III dokonywały odwrotu i dopiero pojawieni sie PzKpfw IV ausf. f2  pozwoliło niemcom odetchnąć

Bathin:

--- Quote ---ciocia|Ola :
Bathin -> Lepiej powiedz gdzie przechowujesz te zabawki. Fajna zabawa - szacuneczek - ja kiedyś widziałam czołgi z kartonu też takie robisz?
--- End quote ---

Mam tylko kilka modeli w szklanej gablotce. W papierowe modele nigdy się nie bawiłem, są za bardzo uproszczone.

A tak ptrzy okazji mam pytanie do Wittmanna: Jesteś świadomy co propaguje Twój nick i awatar ?
Pzdr

wujek|T3N54MC024W523:
chyba nie jest

Wittmann:
nic nie propaguje awarty nawet w tym temacie są o podobnej tematyce(np Pl),a nick tak po prostu sobie wziołem co innego jeśli treści moich postów były propagowaniem,z resztą chyba wszystko jest dozwolone jeśli nie dostałem żadnego ostrzeżenia
sam też próbowałem składac modele ale źle mi wyszły skleiłem jagdtigera i kingtigera moge dać fotki jak chcecie sie pośmiać w obydwóch kupa kleju i krzywe lufy

Ostrzeżenia już masz, nawet dwa. A trzecie i zarazem ostatnie dostaniesz gdy nie poprawisz swojej ortografii.
Moderator.

Guz:
Niestety Wittmann ma racje: "Propagowanie, w rozumieniu art. 256 kk, oznacza każde zachowanie polegające na publicznym prezentowaniu, w zamiarze przekonania do niego, faszystowskiego lub innego totalitarnego ustroju państwa." - Uchwała z dnia 28 marca 2002 r. (sygn. akt I KZP 5/2002) UZASADNIENIE i w tym przypadku Wittmann nie przekonuje innych do nazizmu lecz tylko prezentuje

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version