Różności > Historia - Front wschodni
Czołgi...
Jac00s:
pastor masz rację w pewnej ksiązce ktorej jestem posiadaczem jest zapis jednego z takich rajdow, uzyto w nim bodajze 4 KV-1 i kilku T-34/76, czolgi blyskawicznie przedarly sie przez duze stanowisko niemickich dzial przeciw pancernych kalibru 30mm (niewiele ale to byl 41-42 rok) czolgi sialy zament przez dlugi czas az wkoncu parę zostalo zniszczonych przez niemieckie dziala p-lot kalibru 88mm, ktore z powodzeniem byly wykorzystywane do niszczenia czolgow.
AC| AdRain:
ohh gdzieś słyszałem,czytałem, że KV-2 był prawdziwym utrapieniem dla niemców :)Guz w początkowej fazie wojny rosjanie chyba nie mieli jeszcze KV2 :) czołg ten był ociężały ale i tak bardzo trudny do znisczenia... KV-2 został wycofany dlatego że szkolenia załogi trwało dłuższy okres czasu niż szkolenie zoałogi do t34, bo do T34 mógł wsiąść każdy radziecki wieśniak i nim jeździc :D czołg ten co prawda wyglądał skromnie mówiąc "oryginalnie" :) ale i tak mi się bardzo podobał, w każdej grze strategi czy cym kolwiek gdzie są czołgi radzieckie jak mam użyć czołgu to wybieram najpierw KV-2 potem dopiero myśle o jakichś T34.... aha co do tych rajdów oglądałem ciekawy program na discovery jak to rosjanie wprowadzili T34... jedn z rajdów wyglądał tak: Wysłano 5-10 czołgów t34 na umocnienia wroga.... T34 siedział tylko kierowca... i dowódca nikt nie strzelał do niemców.. po prostu ich rozjeżdżali!!! mimo to rosjanie stracili jeden T34 ponieważ rozjężdżając jakieś węgiersie scierwo wbił się w ziemie i przewrócił... wyobraźcie sobie zdziwienie niemców... wpadają rosjanie nowymi maszynami i nawet nie strzelają
Guz:
@AC| AdRain Jak rosjanie mieli niemeic KW-2 jezeli byl skonstrulowany z mysla o pierwszej wojnie z Finami i wlasnie tyam przeszedl swoj chrzest bojowy. O wycofaniu zdecydowaly bledy konstrukcyjne wspomniane przeniesienie napedu orz ciezar i wolny czas obrotu wieza. CO do Discovery i gier nie wiem czy to odpowiednie zrodlo do czerpania wiedzy :P
pastor44:
Widzialem mase zdjęć unieruchomionych KV-2 wiekszosc z powodów technicznych
czołgu (ale szczerze mówiac podoba mi sie ten kolos)
A co do T-34 to wszystko to wielki mit i propaganda sowiecka
wystarczy przeczytac raporty z frontu o tej niby cudownej broni
to wszystko ukaze nam sie w innym swietle.
Faktem jest ze T-34 moglo byc uznane za dobry czołg ale
niestety po wojnie gdy został zancznie ulepszony i zmodyfikowany
AC| AdRain:
--- Quote ---Guz :
@AC| AdRain Jak rosjanie mieli niemeic KW-2 jezeli byl skonstrulowany z mysla o pierwszej wojnie z Finami i wlasnie tyam przeszedl swoj chrzest bojowy. O wycofaniu zdecydowaly bledy konstrukcyjne wspomniane przeniesienie napedu orz ciezar i wolny czas obrotu wieza. CO do Discovery i gier nie wiem czy to odpowiednie zrodlo do czerpania wiedzy :P
--- End quote ---
huh nie wiedziałem ze w finlandi walczył kv2.... :) nie tylko z gier i telewizji bo sie obraze :D podalem dal przykładu :) pastor no mi też się podoba ;) pastor tak nawiasaem to wdziałem mase zdjęć unieruchomionych czołgów radzieckich wszelkiej maści!! :D bo rosjanie nie dbali o te maszyny :) a słyszeliście o takim cozłgu jak t35?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version