Author Topic: Muzyka w tle a ja w RO tne.  (Read 5065 times)

pyra.pl

• Guest
Muzyka w tle a ja w RO tne.
« on: 08 February 2007, 19:15:41 »
fajny teledysk
Specops.fm radio internetowe, muzyka raczej wojenna i bardziej "wschodnia"
http://www.specops.com.pl/Specops_FM/specops_fm.htm POLECAM!!
wyjątkowo ładna ballada o specnazie
&mode=related&search=
&mode=related&search= a to to już typowe RO

Wrona

• Guest
« Reply #1 on: 09 February 2007, 09:41:44 »
radio Specops - piszą, że grają np Konkwistę, albo Twierdzę , a na Wikipedii piszą o tym:

"Konkwista 88 - polski zespół muzyczny związany ze sceną RAC.
Zespół powstał we Wrocławiu w 1990. Początkowo związany był z grupami stadionowych chuliganów, czego wyrazem jest utwór "My kibice". Od wydania w 1992 płyty "Krew Naszej Rasy" zespół zaczął utożsamiać się wyłącznie z ruchem nazi skinheads (m.in. wrocławskim neonazistowskim Aryjskim Frontem Przetrwania). W pierwszym okresie działalności zespołu płyty były dostępne legalnie w sklepach muzycznych, zaś ballada "Bramy Valhalli" była przebojem dyskotek." - czyli nazistowskie ścierwo

"Twierdza - rockowy zespół muzyczny o profilu narodowo-tożsamościowym. Grupa powiązana jest z Młodzieżą Wszechpolską. Zespół Twierdza powstał w 1999 roku w Legnicy.
Muzycy z zespołu przyznają, że utworzyli zespół jako alternatywę dla oficjalnej sceny muzycznej. W ich tekstach przejawiają się wątki narodowe, patriotyczne, rasistowski, jak i antysemickie" - czyli kolejni wykolejeńcy...

Pyra, uważam, że nie powinieneś tu reklamować tej stacji. Nie wszyscy tu są pełnoletni. Może uniknie się skażenia kilku wartościowych młodych ludzi, których coraz mniej w Kartoffelland.

pyra.pl

• Guest
« Reply #2 on: 09 February 2007, 14:05:01 »
Tyle tylko że z tego co słyszałem w tym radiu, to oni nie grali piosenek (sic) stricte narodowych czy faszystowskich, były to bardziej militarne kawałki. Zawsze znajdzie się coś co wydaje sie troszeczke nie na miejscu. O Kacie też pisano że to satanistyczna kapela, a były kawałki grane w publicznym radiu i ani słowa w nich nie było o szatanie.

Z całym szacunkiem dla graczy, Rząd III (lub IV) RP uznał III Rzesze i ZSRR jako państwa o ustroju zbrodniczym. A to że młodzi ludzie grają jako hitlerowcy lub czerwonoarmiści Cie nie razi ?? Innych może by raziło gdyby o tym wiedzieli. Nasze państwo pełne jest oszołomów. Nie jestem narodowcem ani innym faszystą, gdy graja w/wym zespoły raczej nie słucham, zresztą jak w temacie, to muzyka w tle. Sam na różnych zlotach i rekonstrukcjach paraduje w róznych mundurach ( czerwonoarmisty, hitlerowca,  zomowca lub Sił Zbrojnych na Zachodzie) i jakoś nikt mi łatki "zbrodniarza" nie przylepił. Mnie na ten przykład nie podoba się indoktrynacja katolicka w każdym miejscu, i co?? Ktoś mnie nazwie poganinem lub antychrystem (nie daj Boże szatanistą) ??

Mati

• Guest
« Reply #3 on: 09 February 2007, 17:58:11 »
Niezłe utworki lecą, niektóre znane, niektóre nie, ale warte posłuchania. A co do tych 2 zespołów to też mi się nie podoba, że oni tam grają, ale na szczęście jeszcze na nich nie trafiłem, a jak trafie to poprostu zrobie sobie przerwę na 5 minut.

pyra.pl

• Guest
« Reply #4 on: 09 February 2007, 18:19:36 »
Dokładnie !! I to jest pozytywne myślenie. Ja wam powiem jedno, Warszawianki, 1wszej Brygady napewno nikt tak sobie nie słucha, a to jest własnie patriotyzm.

Hans

• Guest
« Reply #5 on: 20 February 2007, 12:02:34 »
pyra.pl :
Tyle tylko że z tego co słyszałem w tym radiu, to oni nie grali piosenek (sic) stricte narodowych czy faszystowskich, były to bardziej militarne kawałki. Zawsze znajdzie się coś co wydaje sie troszeczke nie na miejscu. O Kacie też pisano że to satanistyczna kapela, a były kawałki grane w publicznym radiu i ani słowa w nich nie było o szatanie.

Z całym szacunkiem dla graczy, Rząd III (lub IV) RP uznał III Rzesze i ZSRR jako państwa o ustroju zbrodniczym. A to że młodzi ludzie grają jako hitlerowcy lub czerwonoarmiści Cie nie razi ?? Innych może by raziło gdyby o tym wiedzieli. Nasze państwo pełne jest oszołomów. Nie jestem narodowcem ani innym faszystą, gdy graja w/wym zespoły raczej nie słucham, zresztą jak w temacie, to muzyka w tle. Sam na różnych zlotach i rekonstrukcjach paraduje w róznych mundurach ( czerwonoarmisty, hitlerowca,  zomowca lub Sił Zbrojnych na Zachodzie) i jakoś nikt mi łatki "zbrodniarza" nie przylepił. Mnie na ten przykład nie podoba się indoktrynacja katolicka w każdym miejscu, i co?? Ktoś mnie nazwie poganinem lub antychrystem (nie daj Boże szatanistą) ??

masz racje.

A co do muzyki tam jest naprawde swietna

Mati

• Guest
« Reply #7 on: 27 January 2008, 12:00:41 »
Dla zainteresowanych radiem Specops.

Po zmianie servera, radio zmieniło adres na http://specops.pl:8000 , podobno są też nowe utwory.