Author Topic: Podejrzenia o czity...  (Read 78151 times)

Skar

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #180 on: 28 July 2008, 15:01:38 »
@Nekol - masz troche racji.
Tylko troche :)
Ale pomysl logicznie. Gdyby takie akcje jakie są w bse dzialy sie w JC nie sadzil bys ze są oni upaćkani gównem?
Powiedzial bys, gdyby u mnie w klanie grali cziterzy to nie gral bym w tkaim klanie.
No albo wolal byś zostać i "potestował" 8)

kryszek

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #181 on: 28 July 2008, 15:02:30 »
Nek0l :
 a ty na to że nic o tym nie wiesz ale już liczy się fakt że jest strona i że jesteś w to wmieszany a jak bym przy okazji wymienił wszystkich z sceny ro których nie lubię to by byli cali upaćkani w tym gównie

Wiec zrób to, a nie straszysz czy coś próbujesz osiagnąć, spróbuj upaćkać mnie, Aposa,Henia, kilku innych gości z e., moze jeszcze Vodzie albo Komotera z 1stCav'u, jeszcze wyłuskaj przy okazji kogoś z SG i jeszcze zebym nie był sam kogoś z JC :)
Zrób to, udup nas wszyskich, bo jesteśmy cziterami :D

Apos

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #182 on: 28 July 2008, 15:04:20 »
Sojuz, graliście wiele meczy na których nagrywa się dema. Wystarczyło wybiórczo wziąć parę do sprawdzenia, szczególnie gdy większość sceny miała podejrzenia (patrz pierwszy posrt w tym temacie)... i miała rację...

@Nekol, mało wiesz o moim klanie. Heniek zanim stał się pełnoprawnym członkiem enclave został przez nas sprawdzony - po b. dobrze zagranym przez niego meczu wzięliśmy jego dema i sprawdziliśmy nic nie znajdując. Zrobiliśmy to samo za miesiąc z tym samym skutkiem. Chłopak nic nie ma oprócz talentu. Takie same podejrzenia padły na roladderze od kilku topowych zagranicznych klanów w stronę Heńka, bobiego7 oraz moją. Dema prześwietlono i nic nie znaleziono, bo nic nie było do znalezienia. Od tego czasu enclave cały czas cieszy się b. dobrą opinią i szacunkiem na scenie zagranicznej. Więc nie pisz bzdur o enclave bo sprowadza się to tylko do tego, że bronisz swój klan w którym dwóch cheaterów już znaleziono.

Jeżeli zbanowanie kolejnego gracza BSE, relacja Skara która trzyma się kupy w przeciwieństwie do tłumaczeń Sojuza nie jest dla Ciebie wystarczającym dowodem, to proszę bardzo - kolejna rozmowa. Zwróć uwagę ile rzeczy się zgadza:

[20:52] enclave.Apos: dobra anyway i tak Cie chciałem o to zapytać, niezły bullshit macie teraz
[20:52] enclave.Apos: aż się głupio czuje że zgodziłem się wtedy grać z Wami
[20:53] cichy.: heh
[20:53] cichy.: potwierdzają sie tylko moje slowa
[20:53] cichy.: mowilem
[20:53] cichy.: ze on cos ma
[20:53] cichy.: ale co zrobie
[20:53] enclave.Apos: no spoko, tylko czemu jak ponoc niektórzy juz wiedzieli o tym od miesiaca nic nie robili z tym
[20:54] cichy.: wiesz
[20:54] enclave.Apos: w tym wiedział o tym Sojuz, Skar, zgadza się?
[20:54] cichy.: ja tam gram moze raz na ruski czas
[20:54] cichy.: wtedu gralem
[20:54] cichy.: bo mnie sojuz prosił
[20:54] cichy.: a oni pewnie wiedzieli
[20:55] enclave.Apos: ale wiedząc o tym nie zgodziłbym się na jakikolwiek mecz
[20:55] cichy.: ja zawsze jak z nim gralem to mowilem, ze cos ma i wolalem grac z nim w teamie na publiku
[20:55] cichy.: no ale co zrobisz
[20:55] cichy.: powiesz, ze ma
[20:55] cichy.: a tu trzeba dowodu
[20:55] cichy.: zeby udowodnic
[20:55] enclave.Apos: jest relacja wieeelu swiatków
[20:56] enclave.Apos: i już nie mówie o plonku, tylko o tym że Sojuz wiedział
[20:56] enclave.Apos: to jest total bullshit by lider klanu o tym wiedział i to tolerował czy nawet by samemu cheatował
[20:56] cichy.: ...
[20:56] cichy.: i tu się z Tobą zgodze
[20:56] cichy.: ale wg mnie
[20:57] cichy.: to już ich sprawa

[20:57] enclave.Apos: jasne że to ich sprawa
[20:57] cichy.: ja w ro gram dosc zadko
[20:57] enclave.Apos: niech sobie cheatują
[20:57] enclave.Apos: ale nie na polskiej scenie ani zagranicznej
[20:57] cichy.: i ost wlasciwie sie troche odcialem
[20:57] enclave.Apos: zrezygnowałes z bse tak samo jak skar?
[20:57] enclave.Apos: tzn z tego samego powodu, tak?
[20:58] cichy.: mi sie w ro grac nie chcialo
[20:58] cichy.: i nie mialem czasu
[20:58] cichy.: bo egzaminy itp
[20:58] cichy.: skar mowil nam chyba to samo
[20:58] cichy.: juz nie pamietam
[20:59] enclave.Apos: yhyhmm ale mimo tego nadal grałeś w bse gdy Cie o to poprosili?
[20:59] cichy.: Skar teraz, z tego co widzę gra po 3 różnych klanach
[20:59] cichy.: no gralem, bo myslalem, ze moze sie cos zmienilo
[20:59] cichy.: ale w sumie nic sie nie zmienilo

[21:00] cichy.: i mowie tu o plonku
[21:00] cichy.: bo co do soujza
[21:00] enclave.Apos: to w tym momencie słowa Sojuza, ze on o niczym nie wiedział i że go wywalili i powinno byc wszystko okey jest teraz najwiekszym chamstwem
[21:00] cichy.: teraz
[21:01] cichy.: to się z tego totalne bagno zrobiło
[21:01] cichy.: i tyle
[21:01] cichy.: tym niemniej jednak
[21:01] cichy.: nie toleruje tego
[21:01] cichy.: i dlatego nie gram w bse
[21:01] cichy.: w codzie 1 też tak było
[21:02] cichy.: też odszedlem

Każdy wiedział, że w klanie grali cheaterzy i bse to tolerowało. Sorry, dla mnie to jest total bullshit - jeżeli cześć klanu się na to zgadza to oznacza, że coś jest nie tak nie tylko z osobami, które cheatują.

Nek0l

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #183 on: 28 July 2008, 15:09:26 »
Ale o to chodzi że ja wcale nie bronie plonka czy desperata bo szczerze to ja nimi gardzę za to że jechali na wspomagaczach !!!!
@skar  Ale to czy alternatywnie ktoś mógł by w jc grać na wspomagaczach a oni by nic totalnie o tym nie wiedzieli a wszyscy wciskali by im kit że choć nie wiedzieli to jednak wiedzieli, to ja bym na to srał czy wiedzieli liczyło by się dla mnie to że ten ktoś został wyrzucony z ich klanu i został by zbanowany na serverze na którym dopuścił sie oszustwa
@kryszeek  ale ja to nie jest tak że chciał bym was "udupić" tylko przedstawiam wam ze to co wy piszecie to jest chore że coś co można zrobić w 20 sekund jest dla was głównym dowodem oskarżenia przeciwko komuś kto prawdopodobnie nie miał z tym nic wspólnego
@apos wiesz gówno mnie obchodzi co wy robiliście żeby sprawdzić heńka bo to wasza sprawa co do sojuza to dopóki nie będę miał nie zbitego dowodu do nie będę rzucał w jego stronę gównem bo się tak jak ty kryszek skar itp. upaćkam gównem i będę jeszcze bardziej śmierdział niż całe bse razem wzięte. Co do tej rozmowy z cichym to też nie brał bym tego na serio gdyż heh jak by na to nie patrzyć też swojego czasu pisaliście że coś ma ?? i co teraz jest adminem na asterze (widzicie tu jakiś związek ??) Chciałem ci tylko udowodnić że do póki nie dasz mi takiego dowodu że ja wiedziałem o tym że plonek ma cheata albo kto kolwiek inny z bse to nie mów że na pewno wiedzieliśmy i że prawdopodobnie nikt z nas nie jest już czysty

Skar

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #184 on: 28 July 2008, 15:12:43 »
panowie może, tę tutaj zamieszczoną rozmowe też wyśle ktoś na rolade? :D dlaczego tylko ja mam być sławny? :D
Leader dobrze wiedzial co sie kroi - nie tylko ja to powiedzialem.
Może admini powinni wiedzieć?

@NEkol - z tego co widać to sam CL jednak wiedział :dozingoff

btw: @Cichy - w 2 różnych :D SK dolaczylo do AnR i dlatego odszedlem ;]

Wawer

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #185 on: 28 July 2008, 15:16:29 »
Bardzo ciekawie się zrobiło, więc i ja parę swoich wniosków podrzuce.

Gra klanowa w zasadzie mnie już nie dotyczy - ostatni mecz o punkty zagram pewnie przeciw JC  i na tym się moja przygoda z rozgrywkami klanowymi w RO zakończy. Miłą odskocznią będzie na pewno FB ale... to już będzie gra innego typu. Zresztą, mam wrażenie, że cała scena RO zakończy się na tego typu rozgrywkach jak Fall Barbarossa czy Iron Crescendo - po prostu gra w to coraz mniej ludzi i nie ma już chyba miejsca na rozgrywki klanowe w pełnej postaci.

Mimo to zależy mi na tym, by grało się w miłej atmosferze, bez wzajemnych oskarżeń i pyskówek.

Jak na razie szansy na to nie ma - rozpętała się wojna, głównie z powodu plonka i jego poprzednika.

Jeśli chodzi o pana D... no cóż, cheaty niewiele mu pomagały, plonek przynajmniej strzelać umiał.
Słowa :"Przygoda z czitami się skończyła a była żeby gra nie była taka szara" w mojej opinii nie do końca są zgodne z prawdą - posiłkuję się tu doświadczeniami z innych gier - większość cheaterów to frustraci, którzy grę traktują na poważnie i bardzo zależy im na rywalizacji, niekoniecznie uczciwej. Nie ma się zatem co dziwić, że po wpadkach obsrywają wszystkich na prawo i lewo. Tym bardziej, że często dostaje się ich znajomym...

Nie wiem jak  było ze Skarem czy Sojuzem. Winę trzeba udowodnić. W mojej opinii zapisy z gg o niczym nie świadczą choć nakreślona przez nie sytuacjia przy okazji posta Aposa ...hmm... coś tam pokazuje. Zakładając, że i Sojuz, Skar czy ktokolwiek inny byli uczciwi... no cóż - w takim razie nie zachowali się do końca ok - powinni bowiem zwrócić uwagę na osoby, których zachowanie może później rzutować na opinię o nich samych. Moim zdaniem - ich błąd, który właśnie odbija się czkawką. O ile oczywiście sami nie mieli tego świństwa na hd. Ja tego nie wiem i podejrzewam, że oprócz nich nikt inny.

Kumpel - kumplem ale... gdyby w enclave ktoś miał cheaty wyleciałby na kopach i nikt więcej ręki by mu nie podał.
Jeśli zatem były podejrzenia, są sposoby, żeby to sprawdzić - my tak robiliśmy, co napisał powyżej Apos.

Sytuacja bse nie jest zatem kolorowa, jednak to także wina samej ekipy, która nie potrafiła zadbać odpowiednio o dobrą opinię na swój temat.

Podumowując...czy ktoś jest w bse czy nie, nie ma to obecnie znaczenia - w meczach o stawkę i tak raczej z polskimi ekipami się nie spotkają. A kto zabroni jakiemukolwiek graczowi grać na free jeśli nie ma dowodów na oszustwa?

Jeśli komuś udowodni się oszustwo może liczyć najwyżej na pogardę. Nikt więcej z tą osoba nie będzie chciał grać. Jeśli zaś oskarżenie polega na wzajemnym obszczekiwaniu sie - mam to w dupie.
Potrzebuję dowodów - takich jak w przypadku plonka i Desparata. To, że ktoś komuś coś na gg napisał nie jest dla mnie dowodem. A w rozgrywki personalne pomiędzy Desparatem, Plonkiem Skarem Sojuzem, Kryszkiem i mnóstwem innych ludzi mieszać się nie zamierzam, bo i tak nic z tego nie rozumiem. To moja opinia - jeśli ktoś się nie zgadza to jego sprawa.

I żebym był dobrze zrozumiany - nie akceptuję cheatów w grze ale nie uważam , że ktoś kto to robił jest kurwą nie wartą splunięcia. Po prostu każdy ma swój sposób na życie - jedni mają więcej szacunku do siebie i innych a drudzy mało  się tym przejmują. Tyle, że z tymi drugimi, nie zamierzam spotykać się na serwerach.

Over and out.

Equalibrum

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #186 on: 28 July 2008, 15:25:54 »
bedac szczerym Jeeeeeeeeeeebie mnie to co myslicie na moj temat, jestem czysty, a jesli ktokolwiek ma jakiekolwiek watpliwosci to zapraszam na gg: 4404382 albo tlenid: equalibrum  pogadam, odpowiem na pytania i  chetnie podesle mu dema z jakiegokolwiek meczu RO'la (tak sie sklada ze nagrywam zawsze i wszystkie sa na dysku) moze wtedy sie wreszcie odpierdolicie ode mnie ... cala ta sytuacja przyprawia mnie o mdlosci juz nie mam sily wysluchiwac jaki to nie jestem cziter

nikogo nie mam zamiaru bronic, w tej sytuacji (nakreconego hype'u na bse) raczej nie bedzie to mialo zadnego skutku jednak w tym momencie moge spokojnie zaswiadczyc ze w obecnym skladzie bse jest czyste i nikt nie uzywa zadnych cheatow

Korzystajac z okazji chcialbym pozdrowic Skara osobe, z ktora wydawalo mi sie mialem dobry kontakt, ale ktora jednak przez ok miesiac oklamywala mnie i nie potrafila podac prawdziwej przyczyny swojego odejscia z klanu ... pocwicz w szachy troche lamko bo w golfa to mnie raczej nie pojedziesz ^^

Nek0l

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #187 on: 28 July 2008, 15:25:55 »
@skar o ile sojuz wiedział to też powinniśmy go wydupić na zbity ryj bo on podobno wiedział i podobno też coś używał
@wawer w części się z tobą zgadzam tj. w w oskarżaniu itp. ale powiedz mi co mieliśmy jeszcze zrobić co udowodnieniu winy plonka wyrzuciliśmy go mieliśmy go jeszcze obrzucać bluzgami jak wy ?? no tak bo najłatwiej jest kopać leżącego to bardziej w kryszka stylu i nie spodziewałem sie tego od aposa czy Ciebie gdyż miałem do was dosyć spory szacunek

Skar

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #188 on: 28 July 2008, 15:27:38 »
Nek0l :
@skar o ile sojuz wiedział to też powinniśmy go wydupić na zbity ryj bo on podobno wiedział i podobno też coś używał

Jak chcecie odzyskać swoją opinie...
just do it :dozingoff

Od was zależy jak na was patrzą. Jak napisał Apos czy wawer. To wy nie potrafiliście zadbać o dobrą opinie swojego klanu. Mimo 2 cziterow dało się to zrobić...

Wawer

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #189 on: 28 July 2008, 15:31:09 »
@Nekol - ja nie oceniam bse - piszę tylko jakie konsekwencje w mojej opinii was czekają po tej sytuacji.

Co do Sojuza i Skara (patrz post desperata) - za cholerę nie wiem o co chodzi - to tez napisałem - ani nie przekonuje mnie zapis gg ani tłumaczenia skara czy kogokowiek innego - mnie to wygląda na jakieś personalne porachunki i nie chce się w to mieszać.

Co do wiedzy bse o cheaterach - jeśli były u was takie podejrzenia  - a pisał o tym min. Sojuz, cichy i Skar- nalażało to załatwić od razu a nie czekać aż plonka złapią   -  tutaj widzę błąd, o czym zresztą napisałem.

Dla mnie Czitem jest ten, którego złapią - puste oskarżenia mnie po prostu nie przekonują.

Skar

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #190 on: 28 July 2008, 15:36:16 »
Wawer, wobraź sobie takiego Skara co odchodzi z bse i pisze na forum "odeszedlem z bse i che oswiadczyc ze sojuz wie ze plonek czituje" wiesz co bys odpisal? "mnie to wyglada na prywatne porachunki"

Dla mnie Czitem jest ten, którego złapią - puste oskarżenia mnie po prostu nie przekonują.

Czyli ze nawet gdybym napisal to co z tego? :) plonkowi wtedy nic nie udowodniono - czyli sojuz tez jest czysty nie?

Wawer

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #191 on: 28 July 2008, 15:41:05 »
Pomyśl sam co można było zrobić. Odchodząć i, powiedzmy nic z tym nie robiąc, dałeś szanse cheterowi na dalsze oszukiwanie innych.

O to tu naprawdę chodzi niestety.
Ale spoko, nie oskarżam Cię o niecne zamiary - piszę tylko, że z Twojej strony był to błąd i tyle.

Zresztą przyznam szczerze, że nie chciałbym być w takiej sytuacji...

coval^^

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #192 on: 28 July 2008, 15:47:19 »
a ja powiem tak...dawno juz nie grałem w Ro...teraz wziąłem się za FB...ale napisze coś co myślę... :wink
IMHO (i proszę tu na mnie nie najeżdżać za to co napisałem) Sojuz nie przeprowadził w BSE śledztwa dot. cheat'ów, gdyż jeżeli coś używa, to w czasie takiego śledztwa, wyszło by mu to na niekorzyść ;) lepiej przecież wyjebać dwóch, niż samemu zostać wydupionym ;)

a przyszło mi to na myśl, przypominająć sobie wypowiedź Wawer'a w czasie treningu w FB o Sojuzie:  (może ten cytat nie jest dokładny ale postarałem się go jak najdokładniej przytoczyć) :  "on to wie jak rzucać te granaty...po prostu wie co z nimi robić" (cytat padł po tym jak Sojuz wypieprzył w powietrze 3 kolesi, Wawer tego nie widział, ale stali oni z 10 metrów od okna... być może był to fart, ale takie akcje powtórzyły się kilka razy) ;)

ale nie martw się Sojuz...jeżeli jedziesz w RO "na koksie" to jak to zostanie udowodnione to nie będziesz sam ;)

pzdr

Equalibrum

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #193 on: 28 July 2008, 15:52:34 »
... teraz to sie smieje wrecz ^^ sam oberwalem tym granatem a Wawer stal obok mnie wtedy i tez nim dostal ;) cytat pamietam ale nie wyczulem w nim oskarzenia tylko po prostu podziw lekki, jesli grasz taka mape po raz 5 czy 6 to wiesz gdzie jest znacznik i wiesz jak mozna tam wrzucic granat co w tym takiego dziwnego ?? moze sojuz ma samonaprowadzane nejdy ?? :D

coval^^

• Guest
Podejrzenia o czity...
« Reply #194 on: 28 July 2008, 15:57:19 »
czy ty jestes na tyle ograniczony ze czytasz sam cytat?? i to jeszcze bez zrozumienia??  :PP

pisze ze cytat nie jest dokladny bo przez 4 dni czy tam 3 to troche uleci z głowy ;)
nie wiem ile razy grał ta mape, nie wiem czy ma cos czy nie
dla mnie to bylo dziwne i chyba mam prawo napisać moją opinie na dany temat...a takimi durnymi pytaniami wcale nic nie osiagniesz :P

a czy Wawer mowil to z podziwem czy nie to tylko on wie...jak dla mnie to był podziw ale zmieszany z jakiegos rodzaju zdziwieniem itp...nie wiem jak to ostatnie określic bo mis ie skonczyl słownik j. polskiego w głowie xD :P