Różności > Hyde Park

Łosie zeszly na Metalike

<< < (56/75) > >>

Wawer:
Może jutro coś tam tu skrobnę bo temat ciekawy a na zachętę coś mięsnego:
&feature=related

kazmirzk:
Painkiller juz sie chyba kilka razy pojawił Wawerze :)

Świetny cover w wykonaniu Death. Na prawdę nie wiem czy wole oryginał Judas Priest czy wersje z Chuckiem na wokalu.

Skoro juz coverujemy Judas'ów to pare utworów z płyty "Tribute to Judas Priest: Legends of metal":

Overkill- Tyrant

Testament- Rapid Fire

Kreator- Grinder

Forbidden- Victim of Changes Live

Motörhead - Breaking The Law

Wawer:

--- Quote ---kazmirzk :
Painkiller juz sie chyba kilka razy pojawił Wawerze :)
Świetny cover w wykonaniu Death. Na prawdę nie wiem czy wole oryginał Judas Priest czy wersje z Chuckiem na wokalu.

--- End quote ---
W tym coverze śpiewa Dio. Tak czy siak zajebisty i mnie również trudno wybrać która wersja lepsza.
A Death dałem dlatego , że jest przykładem kapeli która z każdą płytą stawała się lepsza i na koniec nagrała chyba najlepszą ( w sensie jakości, wartości muzycznej i wierności swojemu stylowi)
Metallica i Slayer,  po największych sukcesach nagrywali mniej lub bardziej udane płyty ale nie zbliżyli się już wcześniejszego poziomu. O Megadeth nie ma w ogóle co wspominać.

kazmirzk:
Gdzie znalazlaes informacje aby Dio spiewal ten cover? Dio mial zupelnie inny głos. Najciezsza plyta na jakiej zaspiewal byl prawdopodobnie "Dehumanizer" Black Sabbath.

Painkillera śpiewa Chuck:

--- Quote ---" The album also featured a cover of Judas Priest's "Painkiller", which shows Schuldiner attempting a different, high-pitched style of death growl more reminiscent of Rob Halford's original vocals and also singing for the first time with a clean voice through the end of the song. "

--- End quote ---

A co do Megadeth- ich ostatnia płyta "Endgame" jest bardzo dobra moim skromnym zdaniem.

EDIT: A teraz widze, ze ktos w komentarzu na samej gorze stworzyl "martwy dream band" z Dio na vocalu i pewnie to Cie zmylilo ;) Swoja droga z tamtego line up'a wymienił bym jedynie Bohmana na Vitka z Decapitated i dorzucil Dimebag'a z Pantery.

Wawer:
Fakt, to mnie właśnie zmyliło:D
Co do Engame, jest ok -  daleko jej może do najlepszych dokonań ale zdecydowanie zmyła fatalne wrażenie po jej poprzedniczkach. Może cała nie jest bardzo dobra bo są słabsze numery ale jest dobra.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version