Różności > Hyde Park

Łosie zeszly na Metalike

<< < (59/75) > >>

Wawer:
Powiem tak - w zasadzie zgadzam się z tym , co powiedział Litza - pierwsze cztery płyty a szczególnie Master of Puppets to naprawdę dobre granie a reszta być może rzeczywiście poniżej poziomu ale... cala Metallica grała wtedy nienajlepiej. Takie mam zdanie i nie dam się przekonać.:D
Zresztą tak naprawdę to Metallica naprawdę straciła wiele wraz ze śmiercią Cliffa Burtona, dzięki któremu ten zespół wypracował swój charakterystyczny styl. Po jego śmierci może jedna płyta - And Justice... miała jeszcze charakter a później się to wszystko rozmyło.

Zresztą co do Lombardo - zgadzam się w pełni - gość gra świetnie a poza tym jak pisałem lubię popisy a on się chwalić umie:p

kazmirzk:
Apropo Cliffa, zaprojektowalem i zamowilem sobie koszulke m.in. ku jego pamieci:

Odi^PrOfAnUm:

--- Quote ---Niestety poprzez niezrozumiałe przeze mnie zabiegi w studiu nagraniowym na części płyt jego perkusja po prostu źle brzmi. Jako przykład dam And Justice for all... gdzie werbel brzmi jakby ktoś napierdalał metalowym prętem w blaszaną szopę. A jak wspomnę St Anger to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera.
--- End quote ---
To jeszcze nic Wawer, generalnie wytwórnie podkręcają suwaki na maksa w celu podgłośnienia  całej płyty - Loudness war, co jest bardzo chujowe, bo taka płytka zupełnie traci dynamike - bo wszystko jest zajebiscię głośno.
&feature=related

Teraz płytki to tylko stare wydania albo vinyle, słuchałem sobie zremasterowanego Slayera i podobnie jest podkręcony ( no może nie aż tak tragicznie ), jednak jest wyraźnie głośniejszy... Zajebiście zapłacic 4dychy za tak zjebaną płytke. Chociaż tak naprawdę na pierdziochach różnicy wielkiej sie nie usłyszy - co innego na dobrych słuchawkach + jakiś dac albo dobrych kolumnach.

Zajebisty numer :)
&feature=related

Wawer:

--- Quote ---Odi^PrOfAnUm :
To jeszcze nic Wawer, generalnie wytwórnie podkręcają suwaki na maksa w celu podgłośnienia  całej płyty - Loudness war, co jest bardzo chujowe, bo taka płytka zupełnie traci dynamike - bo wszystko jest zajebiscię głośno.

--- End quote ---

Tak właśnie zrobiono z Death Magnetic, podobno wersja dla Guitar Hero jest lepsza ale nie wiem skąd ją sobie "załatwić".

kazmirzk:
Exodus- Toxik Waltz.. (MOSHHHH KU*WAAA!!)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version