Różności > Hyde Park

17. Panzer Division - szuka żołnierzy! (podzielony)

<< < (5/9) > >>

stkprfritz:
ciekaw jestem czy gdyby nazwali sie 7.Gwardyjska Dywizja Pancerna , czy to tez wywolaloby takie halo ???

Odi^PrOfAnUm:

--- Quote ---ciekaw jestem czy gdyby nazwali sie 7.Gwardyjska Dywizja Pancerna , czy to tez wywolaloby takie halo ???
--- End quote ---
"szczury pustyni"? Prawdopodobnie nie.

stkprfritz:
Odi^PrOfAnUm -"szczurami pustyni" okreslano pancerniakow z 7 Dpanc, ale zgadzam sie z Toba gdyz najprawdopodobniej gdyby taki klan sie pojawil ,to nie byloby zapewne dyskusji z tego powodu.O ile dobrze pamietam w ub roku podobna zaciekla dysputa rozgorzala na temat nickow graczy, byla ankieta i skakanie do gardel, wiec IMO proponuje nie walkowac tego tematu po raz drugi:)

Odi^PrOfAnUm:

--- Quote ---"szczurami pustyni" okreslano pancerniakow z 7 Dpanc
--- End quote ---
wiem, ale 7 miała przydomek gwardyjskiej, lub królewskiej;)

--- Quote ---ale zgadzam sie z Toba gdyz najprawdopodobniej gdyby taki klan sie pojawil ,to nie byloby zapewne dyskusji z tego powodu.O ile dobrze pamietam w ub roku podobna zaciekla dysputa rozgorzala na temat nickow graczy, byla ankieta i skakanie do gardel, wiec IMO proponuje nie walkowac tego tematu po raz drugi
--- End quote ---
Ale weźmy dla przykładu takiego Mansteina, któremu umiejętności dowódczych nikt nie odmawia, w sumie to jest to chyba najlepszy dowódca w II wś, to jesdnak był sądzony w Norymberdze za stosowanie na ruskich taktyki "spalonej ziemi". Jeśli ktoś obiera sobie za nick właśnie tego generała, to niech pamięta nie tylko o jego walorach dowódczych, ale również o tym czy był np zbrodniarzem, ogólnie charakterystykę^^. Chyba nie najlepiej to wygląda jak np taki Hitler "entern the battlefield" o.O Chodzi w sumie o kwestie czysto moralne, etyczne, a według mnie granie pod nickiem, który odnosi się do np takiego Kamiński ego, który za powstania dokonywał zbrodni na ludności cywilnej. Chyba mam rację, że takie coś nie jest na miejscu?

stkprfritz:
Tak masz racje, tylko ze ktos moze tez miec na nazwisko Kaminski i co dalej?Powtorze sie ale uwazam ze dalsza dyskusja na ten temat jest bezcelowa. Uwazam ze akurat w tym przypadku nazwa tego klanu nie jest gloryfikujaca nazizm wiec po co sie czepiac???

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version