Author Topic: Mody do RO !!!???  (Read 10291 times)

Wittmann

• Guest
Mody do RO !!!???
« Reply #15 on: 27 March 2008, 20:23:04 »
hmm marder chyba na wschodzie był najwięcej używany chyba że chodzi o 40 rok inwazja niemców na francje a nie aliantów,a francuskie cacuszka to już nie te lata zupełnie,
Quote from:
Bo procz Tygrysa krolewskiego Niemcy zapewne nic ciekawego nie dostana, z pojazdow, ktorych w Ostfront jeszcze nie było..
przecież miał być też JAGDTIGER,JAGDPANTHER,hetzer,sdkfz 251 c,jest jasno opisane na forum skąd wziołeś twoje informacje kazmirzk ??

Guz

• Guest
Mody do RO !!!???
« Reply #16 on: 27 March 2008, 21:26:29 »
Wittmann :
hmm marder chyba na wschodzie był najwięcej używany chyba że chodzi o 40 rok inwazja niemców na francje a nie aliantów,a francuskie cacuszka to już nie te lata zupełnie

Khe khe, niemcy po zdobyciu francji zdobyli dosc duzo francuskich czolgow ktore wcielili do wlasnych jednostek i wiele z nich bylo uzyte wlasnie podczas walk w normandi. Co do marderow to takze jak najbardziej byly uzywane przez niemcow w czasie walk o normandie

kazmirzk

• Guest
Mody do RO !!!???
« Reply #17 on: 27 March 2008, 22:24:52 »
kazmirzk :
zapewne nic ciekawego nie dostana

słowo zapewne oznacza, że są to tylko me przypuszczenia.. Nie czytałem newsa i nie spodziewlem sie jagd'tow.. :)

Wittmann

• Guest
Mody do RO !!!???
« Reply #18 on: 28 March 2008, 16:16:51 »
pewnie że wcielali francuskie(a nawet czeskie i rosyjskie) czołgi do swoich wojsk i walczyły na wschodzie w 41 ale czy w normandi w 44 tego na teraz nie wiem ale poszukam ,zdaje mi sie że były by zbyt mocno przestarzałe ,mardery tak samo z resztą ,o których mówisz marder I ,II czy III ,a może o wszystkich? czy pomyliło ci sie z innymi panzerjager'ami

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
Mody do RO !!!???
« Reply #19 on: 28 March 2008, 18:05:01 »
Khe khe, niemcy po zdobyciu francji zdobyli dosc duzo francuskich czolgow ktore wcielili do wlasnych jednostek i wiele z nich bylo uzyte wlasnie podczas walk w normandi. Co do marderow to takze jak najbardziej byly uzywane przez niemcow w czasie walk o normandie

tak, ale mimo wszystko Niemcy w Normandii mieli bardzo dużo swojego sprzętu ( 10 dywizji pancernych - blisko 2000 czołgów ). Nie widzę potrzeby marnowania czasu na zabawę z francuskimi czołgami - zbędne są...
pewnie że wcielali francuskie(a nawet czeskie i rosyjskie) czołgi do swoich wojsk i walczyły na wschodzie w 41 ale czy w normandi w 44 tego na teraz nie wiem ale poszukam ,zdaje mi sie że były by zbyt mocno przestarzałe ,mardery tak samo z resztą ,o których mówisz marder I ,II czy III ,a może o wszystkich? czy pomyliło ci sie z innymi panzerjager'ami
pewnie jakieś pojedyncze egzemplarze były...
w RO gram jako raq

Wittmann

• Guest
Mody do RO !!!???
« Reply #20 on: 28 March 2008, 19:04:26 »
znalazłem tylko że marder'y walczyły na wszystkich frontach ale w którym roku niewiadomo,mogły sie trafić w normandi mardery III czyli właściwie II bo w 44 hitler kazał nazwe marder III przeznaczyć dla Hetzera