Różności > Hyde Park

Red Orchestra a Prawdziwa Broń

<< < (5/6) > >>

AC| AdRain:
tak była wiodąca i najlepsza  w tamtych czasach :D

jaka pantera ludzie? z tego co wiem Niemcy potrzebowali jakiegoś dobrego czołgu na bitwe na łuku Kurskim...  i inżynierzy Niemieccy nie mieli dużo czasu po prostu skopiowali T34 taka jest prawda :) to nie jest ich własny pomysł zwykłą zgapka od ruskich

krv[PL]:
ale na tym polega wojna i przemysl zbrojeniowy kopiuje sie wszysko co wydaje sie kozystne!! faszysci skopiowali zamek z pepeszki a podobno w mg42 tez jest polska czastka!!

Hammer:

--- Quote ---AC| AdRain :
jaka pantera ludzie? z tego co wiem Niemcy potrzebowali jakiegoś dobrego czołgu na bitwe na łuku Kurskim...  i inżynierzy Niemieccy nie mieli dużo czasu po prostu skopiowali T34 taka jest prawda :) to nie jest ich własny pomysł zwykłą zgapka od ruskich

--- End quote ---

Ojej, ojej ... sam kształt opancerzenia, sposób nachylenia płyt no to rzeczywiście niemcy zapewne podejrzeli u rosjan, ale inne elementy konstrukcji choćby zawieszenie, układ napędowy, armata, celowniki, itp. itd. to wszystko było już typowo niemieckie (czyli dokładne i skomplikowane :D ).
krv[PL] ma rację, jeśli trzeba to należy kopiować co się da, żeby tylko nie pozostać w tyle za przeciwnikiem :)
PS: krv[PL] zarzuć jakieś info o tej MGiecie :)

AC| AdRain:
no właśnie zarzuć jakieś info :D ja rozumiem hammer ale Niemcy zawsze chcieli być oryginalni w swoich coraz to nowszych broniach :) a tu mamy zwykła zgapke :) kształt opancerzenia, sposób nachylenia płyt to już chyba wystarczająco dużp :D trudno żeby armata była identyko jak w t34 ;P

pastor44:
Witam
A oto hipoteza dotycząca zamka MG42
Według jednej z hipotez zamek MG42 jest twórczym rozwinięciem opatentowanego w 1937 roku przez polskiego inżyniera Edwarda Stecke zamka półswobodnego, w którym rozchylane dźwignie zastąpiono rolkami. Dokumentacja tego rozwiąznia dostała się w ręce niemieckie w 1939 roku po wkroczeniu wojsk hitlerowskich do Warszawy, kiedy to specjaliści z Wehrmachtu poszukiwali dokumentacji wszystkich rozwiązań mogących przydać się Niemcom.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version