Różności > Hyde Park

Red Orchestra a Prawdziwa Broń

<< < (2/6) > >>

pastor44:
Spotkalem sie w grze z opinią "co to ma byc T-34 niszczy Tigera?! smieszne!" na planszy Arad
niestety T-34\85 na stosunkowo małych dystansach pojedynkowych jakie
wystepują w tejze planszy ma szansę zniszczyc osławionego Tygrysa

Macias1973:
Pastor44 bo co ruskie to niegniotsa i niełamiotsa......pamiętam jak w szkole wbijano nam ze wszystko z kraju nam bliskiego jest naj.....a po drugie jaka wielka rzesza odbiorców gry jest w krajach byłego związku....

Hammer:

--- Quote ---coralgol :
nie jest zmyslona, tylko wniosek z niej jest co najmniej dziwny. kawalki pancerza odrywaly sie w srodku i razily zaloge nie dlatego, ze pancerz byl taki dobry, ale przeciwnie. pod koniec wojny niemcy mieli problemy z dostepem do metali szlachetnych i oszczedzali jak mogli, stad kiepska jakosc pancerza poznych czolgow.

--- End quote ---

Coralgol ma rację, kiedy niemcy stracili dostęp do strategicznych surowców i byli nękani alianckimi nalotami jakość pancerzy znacznie się pogorszyła. Zbyt mocno nawęglona i głęboko zahartowana stal ma niski parametr udarności (jest krucha) i to właśnie te odłamki wyrywane siłą uderzenia pocisku z powierzchni płyty pancernej zabijały załogę (mimo tego, że pocisk nie przebijał się przez pancerz).

Tyt@n:
Ja sie wcale nie dziwie ze na polskiej stronie są inne dane, a mianowicie swiadczące ze niemieckie czolgi byly lepsze niz w realu. Wiele razy spotkalem sie ze stwierdzeniami 'pro-niemieckich' Polaków twierdzących rozne bzdury i slepo w nie wierzących. Wymyslają oni sobie historyjki typu ze tygrys I jest lepszy od 7 t34/85 itp. Jest to przykre ale niestety są tacy ludzie w Polsce

Razer:
Czy ja wiem, jak już mówiłem z doświadczenia wiem że pomyłki w tekstach się zdarzają, ale artykuły tam są na prawdę przyzwoite.

BTW: T34/85 był jednym z najlepszych czołgów IIWŚ, a wydaje sie że co ruskie to gorsze.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version