Author Topic: Fall Barbarossa - temat ogólny  (Read 99517 times)

Highwayman

• Guest
Fall Barbarossa - temat ogólny
« Reply #120 on: 30 June 2008, 02:13:05 »
Ja mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego Fall Barbarrosa a nie Operacja Barbarossa? Już mnie skręcało, że graliśmy w Polisz Kapie zamiast o Puchar Polski, (kustomy jeszcze jakoś ujdą :P), ale może najwyższy czas zmienić trochę tendencję na bardziej swojską?

PS. Jak tak dalej pójdzie to niedługo w internecie z Czterech Pancernych i Psa zrobią "Four Tank Crewman and the Dog".

Franz

• Guest
« Reply #121 on: 30 June 2008, 03:17:51 »
Hmmm...Fall Barbarrosa brzmi bardziej klimatycznie. Ponadto był to plan opracowany przez Niemców, więc w tym przypadku niech trzyma nazewnictwo niemieckie. Po polsku można określić: Plan ; Operacja ; Wariant Barbarossa.
Stosowana terminologia z zachodu to dzisiaj codzienność i takie przykłady się zdarzają w każdej dziedzinie. Dlatego nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.
Można też iść na całość i zagrać Operacje Barbarossa w Czerwonej Orkiestrze! :love

Offline ShariK PL

• Towarzysz broni
  • Honor: +10/-1
    • View Profile
« Reply #122 on: 30 June 2008, 08:09:42 »
PS. Jak tak dalej pójdzie to niedługo w internecie z Czterech Pancernych i Psa zrobią "Four Tank Crewman and the Dog".
[/quote]

Z tego co ja wiem, był on puszczany za granicą  :D

Guz

• Guest
« Reply #123 on: 30 June 2008, 10:42:35 »
Co do nazwy bylo kilka wariantow podam kilka przykladowych (mam nadzieje ze apos mnie nie zabije)

- Wschodnie Rapsodie
- Na wschodzie bez zmian
- Wschodni Muzykanci
- Toccata na 3 mln karabinow
- Red Star - East Front 41-45

Co do nazwy ktora ostatecznie wybrano to uwazam ze nazwa powinna oddawac klimat rozgrywek stad Fall Barbarossa wpisuje sie w to swietnie. A gdybysmy to spolszczyli na plan czy operacja mieli bysmy vier Panzersoldaten und ein Hund a nie wspomnainych 4 pancernych i psa

Sava

• Guest
« Reply #124 on: 30 June 2008, 10:50:08 »
Wschodnie Rapsodie , - Wschodni Muzykanci,  Toccata na 3 mln karabinow :D sie nie ,przyznawajcie nawet ;D:D

Bathin

• Guest
« Reply #125 on: 30 June 2008, 10:52:57 »
Tylko że połowa map nie ma nic wspólnego z Operacją Barbarossa, ale niech już zostanie tak jak jest.

Hiacenty

• Guest
« Reply #126 on: 30 June 2008, 11:19:28 »
- Wschodni Muzykanci:O_o

hahaha :D:D:D To by mi pasowało :D:D

gustavo

• Guest
« Reply #127 on: 30 June 2008, 15:37:56 »
Według mnie:
1 Barbarossa to tylko początek wojny na wschodzie;
2 nazewnictwo polskie też daje "klimat", ja np gram w "czerwony pażdziernik" a nie w "Krasnyi Oktyabr";
3 Nazwa nie powinna być zmieniona mimo że "Toccata na 3 mln-karabinow" to jest to:D.

Wittmann

• Guest
« Reply #128 on: 30 June 2008, 17:30:53 »
Quote from: - Wschodni Muzykanci

Quote from: To by mi pasowało

a mi by pasowało : "Uwaga żaden niemiecki tygrys w tym filmie nie jest prawdziwy" troche długie ale tłumaczy przeciętnym śmiertelnikom że tygrys wygląda inaczej HEHE ,a tak poza tym to ja sie na barbarosse pisze i na jakim serwie bedzie rozgrywana? , jeśli chodzi o uzbrojenie to trzeba wyznaczyć do jakiego roku gramy 41 czy 42 bo kilka nowych broni przybywa a tym bardziej czołgów ,pozdro i do zobaczenia na stepach

Guz

• Guest
« Reply #129 on: 30 June 2008, 17:59:11 »
Gramy od 1941 do 1945 a sprzet bedzie w miare uplywu czasu udostepniany tak wiec nie grozi nam walka z ISU152 w 1941 roku.

JeyPL

• Guest
« Reply #130 on: 30 June 2008, 18:17:24 »
pewnie do zdobycia moskwy lub berlina.

patrykus93

• Guest
« Reply #131 on: 30 June 2008, 19:45:35 »
JeyPL :
pewnie do zdobycia moskwy lub berlina.

Więc podczas kampanii można będzie zmienić bieg historii? :)

JeyPL

• Guest
« Reply #132 on: 30 June 2008, 20:06:35 »
no, niemcy wygraja :D

patrykus93

• Guest
« Reply #133 on: 30 June 2008, 22:09:59 »
JeyPL :
no, niemcy wygraja :D

Nie licz na to :)

Apos

• Guest
« Reply #134 on: 01 July 2008, 16:09:23 »
nowy news wkrótce pojawi się na stronie głównej

@patrykus, a czemu nie? To od żołnierzy i sztabu będzie zależało, czy po tygodniach walk zwycięstwo będzie oblane schnapsem lub wódką ;)