Author Topic: Fall Barbarossa - temat ogólny  (Read 99518 times)

Sava

• Guest
Fall Barbarossa - temat ogólny
« Reply #180 on: 05 July 2008, 22:21:41 »
Ja podchodzę do tego poważnie i dla mnie jest to służba, a nie zabawa

O.o paaanoooowie... więcej dystansu do  GRY (podkreślam GRY)

Skar

• Guest
« Reply #181 on: 05 July 2008, 22:22:34 »
^^ Tak kryszek :P a potem placzesz czemu nie jestes gienieralem :P
a tak do tematu to cała kampania została już PRAWIE bądź całkowicie PRZYGOTOWANA.
Myślę, że będziemy mogli ją komętować dopiero jak pogramy, dajmy szanse autorom pokazać w PEŁNI co nam przygotowali, jak sie okaze nie wypalem to ich spalimy na stosie i zrobimy swoją, a narazie poczekajmy cierpliwie :D

btw: zgadzam się z przedmówcą ^^

Franz

• Guest
« Reply #182 on: 05 July 2008, 22:24:35 »
Aktor też powinien pieprzyć swój zawód...powiedzieć, po co mam sie wczuwać w rolę, jak tylko ją odgrywam i to jest tylko film...a jednak jest inaczej. Zawsze kiedy wchodzisz głębiej, dostarcza Ci to lepszych wrażeń. Ja chce na chwilę zapomnieć o tym gównie, o rzeczywistości, taką możliwość dają mi gry komputerowe, tu mogę być każdym :D

Skar

• Guest
« Reply #183 on: 05 July 2008, 22:26:23 »
Masz problemy z osobowością?? :D sry :P
Aktor też powinien pieprzyć swój zawód...powiedzieć, po co mam sie wczuwać w rolę, jak tylko ją odgrywam i to jest tylko film

Aktor robi to dla kasy, gracz dla zabawy, ale wczuwanie sie w bycie faszystą online... No nie wiem

Sava

• Guest
« Reply #184 on: 05 July 2008, 22:29:45 »
Aktor też powinien pieprzyć swój zawód...powiedzieć, po co mam sie wczuwać w rolę, jak tylko ją odgrywam i to jest tylko film...a jednak jest inaczej. Zawsze kiedy wchodzisz głębiej, dostarcza Ci to lepszych wrażeń. Ja chce na chwilę zapomnieć o tym gównie, o rzeczywistości, taką możliwość dają mi gry komputerowe, tu mogę być każdym

Sorry stary... ale dla mnie to co piszesz to już przekroczenie granicy...

Ustaw sie z chłopakami z "wermahtu" wykupcie sobie sprzęcior i leccie w mundurach z ASG przeciw sobie... to to zrozumiem to jest fajna zajawka, ale z żeby gry komputerowej robić życie... kurwa.. ja padłem..

Herr_Batke

• Guest
« Reply #185 on: 05 July 2008, 22:30:24 »
Się dyskusja zrobiła, ja pierdzielę :)
A tak na poważnie: dajmy sobie wszyscy luz. Chwilowo to teoretyczne bicie piany. Poczekamy, zagramy, zobaczymy! W każdym razie, ja osobiście nastawiam się na ROZRYWKĘ, z nutką realizmu :)

Franz

• Guest
« Reply #186 on: 05 July 2008, 22:31:10 »
Aktor robi to dla kasy, dla przyjemności, a ja?, hmmmm...nie mam problemów z osobowością. Ja robię sobie taką przyjemność, satysfakcję. Nigdy nie będę wojskowym, a tutaj mam taką sposobność. Faszysta to mocne słowo. Ja jestem czysty, jestem prawym oficerem. Interesuje mnie tylko czysta wojskowość, armia, i teatr działań. A co powiesz na Manhunta ? :D Co Ty myślisz, że będę z tasakiem po kątach latał i odcinał komuś łeb ?, heheheh, zawsze jest jakaś granica, no nie ?, nie jestem psycholem...

PS. jakiej przekroczenie granicy, oddzielam jedno od drugiego, napisałem "chwile zapomnienia", to nie znaczy, cały czas myślę o tym i jestem związany z czymś na stałe. Wchodząc do gry jest inaczej, na co dzień normalnie, to zupełnie jak aktor grający w teatrze. Na godzinę jest Romeo, a potem Janem Kowalskim. Nie wyolbrzymiaj tego faktu.

Skar

• Guest
« Reply #187 on: 05 July 2008, 22:32:45 »
Wiesz... Bo z mężczyzną jest jak z dobrym bankiem... MUSI zarabiać :D

Hiacenty

• Guest
« Reply #188 on: 05 July 2008, 22:33:46 »
Zrobił sie jeden dupny offtoooppp :D

Sava

• Guest
« Reply #189 on: 05 July 2008, 22:35:34 »
a ty musisz pospamowac nie??

Bohun

• Guest
« Reply #190 on: 05 July 2008, 22:39:44 »
Byłem obecny przy tworzeniu zasad od początku to chyba wiem jak to wyglądało. Można było stworzyć coś własnego, bardziej oryginalnego niż Iron Crescendo, ale Apos za każdym razem  mówił to nie ,tamto nie.  W końcu zdecydował, że zerżnie całe zasady z IC (z niewielkimi modyfikacjami w cenniku sprzetu)  i tak skończyło się tworzenie oryginalnego projektu.

Hiacenty

• Guest
« Reply #191 on: 05 July 2008, 22:42:47 »
Sava :
a ty musisz pospamowac nie??

właśnie robie to co ty nie ?:O_o:O_o

Herr_Batke

• Guest
« Reply #192 on: 05 July 2008, 22:45:27 »
PANOWIE! Do diabła, to nie jest dom prywatny - to jest dom publicz... Ekhm :D

Skar

• Guest
« Reply #193 on: 05 July 2008, 23:05:47 »
Bohun :
Byłem obecny przy tworzeniu zasad od początku to chyba wiem jak to wyglądało. Można było stworzyć coś własnego, bardziej oryginalnego niż Iron Crescendo, ale Apos za każdym razem  mówił to nie ,tamto nie.  W końcu zdecydował, że zerżnie całe zasady z IC (z niewielkimi modyfikacjami w cenniku sprzetu)  i tak skończyło się tworzenie oryginalnego projektu.

Ale skoro zasady już ustalone... To pozostało nam poczekać i zobaczyć jak to wypali zamiast już narzekać.

Apos

• Guest
« Reply #194 on: 05 July 2008, 23:41:00 »
Panowie kilka spraw przypomnę:

Fall Barbarossa jest tworzona dla całej polskiej sceny gry Red Orchestra. Do jej głównych założeń należy: dobra zabawa, ratunek dla umierającego RO i jeszcze raz dobra zabawa. Ma na celu również zasymulować kampanię z WWII, poprzez uwzględnienie m.in. mapy strategicznej, rang, odznak, etc
FB nie będzie odtwarzać historii , bitew, zasad, taktyk czy zwyczajów wtedy panujących bo to nie jest jej celem. Dla wszelkich fanów realizmu polecam google - może istnieje już coś takiego. Wiem, że był jakiś realismcampaing, który upadł (chyba) z powodu braku zainteresowania oraz nieprzemyślonych zasad.  

Jeżeli ktoś ma tego typu pomysły i chęci by z RedOrchestry zrobić superrealistyczną kampanię historyczną z ogromem zasad - droga wolna, osoba taka nie musi tylko narzekać i komentować czyjejś roboty, ale zakasa rękawy i zrealizuje swoje idee na własny sposób.

FallB ma być dla ludzi, graczy Red Orchestry, aby ta gra tak szybko się nie znudziła i umarła - to założenie nigdy się nie zmieni.

@Bohun, masz rację ucinałem wiele pomysłów. Było to spowodowane tym, że wiele z nich albo była absurdalne (by grać 4 vs 16) albo takich, które tak naprawdę szarego gracza i tak nie zainteresują, a tylko skomplikują kampanię - a to jest ukłonem dla tych szarych graczy, którzy prosili mnie o jedno: by dało się grać, by nie było to przesadnie skomplikowane.
Informuję Cię również, iż od czasu kiedy zrezygnowałeś z projektu na spokojnie ustaliliśmy wiele zmian i poprawek w stosunku do już pozmienianych zasad IC.

Wszelkie dodatkowe pomysły oraz idee można będzie brać pod uwagę, dopiero gdy pierwsza edycja FB przyjmie się oraz ludzie będą chcieli w nią dalej grać, a to czy FallB jest dobrym projektem ocenią właśnie gracze.

PEACE

ps. dla wszystkich klanów - przypominam o liście z podziałem na dwa względnie równe teamy, którą należy złożyć do Wawera albo mnie.