Author Topic: Fall Barbarossa - temat ogólny  (Read 99470 times)

Skar

• Guest
Fall Barbarossa - temat ogólny
« Reply #210 on: 06 July 2008, 15:16:33 »
dlaczego bez morali? :P mozemy sypać 30 minutowe przemowy przed bitwą ^^

sgt.Spy

• Guest
« Reply #211 on: 06 July 2008, 16:04:12 »
a na koniec tanczyc taniec zwyciestwa i robic defilade :)

Apos

• Guest
« Reply #212 on: 06 July 2008, 16:11:17 »
Yab oddał w 100% dlaczego nie zdecydowaliśmy żaden inny 'ciekawszy' pomysł - do np. 44 roku Axis mogą używać 300 punktów, a Allies 100 (tak wypada z realiów historycznych) na zakup sprzętu. Do 43 Axis wygrywają każdą bitwę ze względu na przewagę historyczną, technologiczną i realistyczną - dlaczego do 43? Bo do tego czasu  Axis zdobędą całą mapę albo wszyscy w Allies oleją kampanię.

Dla osób, które nie są usatysfakcjonowane z tego powodu, że priorytetem Barbarossy jest grywalność i dobra zabawa polecam stworzenie własnej kampanii i realizację marzeń.

Bohun

• Guest
« Reply #213 on: 06 July 2008, 16:28:09 »
Yab_PL :
Nie chce aby to brzmialo jak wymadrzanie sie, ale my (czesc z ludzi z enclave) wlasnie gramy w podobny projekt ktory nazywa sie IC i wiemy jak to wyglada w praniu. Z takim uproszczonymi zasadami to rosjanie dostaja od 42-44 praktycznie na kazdej mapie (a juz tym bardziej z czolgami) w dupe i to tak ze ze spawna nie wychodza.

Dla mnie to co napisał Yab, to dowód, że system IC nie jest dobry. To po cholerę wzorować się na nim.

Guz

• Guest
« Reply #214 on: 06 July 2008, 16:51:54 »
Apos :
Dla osób, które nie są usatysfakcjonowane z tego powodu, że priorytetem Barbarossy jest grywalność i dobra zabawa polecam stworzenie własnej kampanii i realizację marzeń.

Akurat to uwazam za zly pomysl bo moze doprowadzic ze powstanie 50 roznych kampanii i w kazdej bedzie bralo udzial 2-3 graczy

Yab_PL

• Guest
« Reply #215 on: 06 July 2008, 17:02:38 »
Bohun :
Yab_PL :
Nie chce aby to brzmialo jak wymadrzanie sie, ale my (czesc z ludzi z enclave) wlasnie gramy w podobny projekt ktory nazywa sie IC i wiemy jak to wyglada w praniu. Z takim uproszczonymi zasadami to rosjanie dostaja od 42-44 praktycznie na kazdej mapie (a juz tym bardziej z czolgami) w dupe i to tak ze ze spawna nie wychodza.

Dla mnie to co napisał Yab, to dowód, że system IC nie jest dobry. To po cholerę wzorować się na nim.

to nie to ze system IC jest zly. W IC tego nie wymyslil ze Tygrys odbija 76mm, Pantera odbija 76mm & 85mm, Panzerfausty lataja na 100m i mozna strzelac zza przeszkody a kazdy zolnierz moze miec ich 3 sztuki no i ze MP44 wali prawe tak samo celnie na dalsze odleglosci jak semi a pepesza nie...

Bohun

• Guest
« Reply #216 on: 06 July 2008, 17:27:20 »
No tak, ale wpierw powstała gra i system kampani dostosowuje się do gry, a nie odwrotnie.  
Mnie najbardziej martwi postawa Aposa, bo wyczuwam, że jest niechętny na wszelkie poprawki do ewentualnej  kolejnej edycją jeśli takowa będzie. O tym jak powinny wyglądać kolejne edycje powinno decydować zdecydowanie szersze grono.

patrykus93

• Guest
« Reply #217 on: 06 July 2008, 17:31:28 »
A co będzie jak chciało by w grać np. 50 osób a miejsce by było dla 32?Losowanie czy zrobiło by się w tym czasie jakąś mniejszą bitwę dla pozostałych?

Yab_PL

• Guest
« Reply #218 on: 06 July 2008, 17:34:51 »
beda rotacja osob w czasie pojedynku. Jesli nikt nie bedzie chcial dobrowolnie to sie wylosuje ochotnika do opuszczenia:D

Wawer

• Guest
« Reply #219 on: 06 July 2008, 19:52:23 »
Bohun :
Mnie najbardziej martwi postawa Aposa, bo wyczuwam, że jest niechętny na wszelkie poprawki do ewentualnej  kolejnej edycją jeśli takowa będzie. O tym jak powinny wyglądać kolejne edycje powinno decydować zdecydowanie szersze grono.

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Przyznam Bohun, że czytając Twoje posty wyczuwam, że jestes niechętny jakiejkolwiek kampanii a ile nie Ty ją tworzyłeś. Przecież nikt Cię do niczego nie zmusza...
Masz pomysł? Nic nie stoi na przeszkodzie byś go zrealizował i zachęcił do niego innych. Na razie jednak wygląda to tak, że ktoś coś wymyślił, zrobił a ty po prostu piszesz co chwila - nie grajcie w to bo mi się nie podoba.
Bohun, uwierz mi...wszyscy już to wiedzą.

Zabawa jest skierowana do tych, którzy mają ochotę dobrze się bawić grając mecze 16vs16 z urozmaiceniem w postaci mapy taktycznej i wojskowej nomenklatury. Tyle i tylko tyle.Jeśli ktoś nie ma na to ochoty, grał nie będzie. Jeśli zaś znajdą się chętni ( a z tego co wiem nie zabraknie nam ludzi) serdecznie zapraszamy.

Franz

• Guest
« Reply #220 on: 06 July 2008, 21:15:19 »
Otóż to, każdy ma inne oczekiwania względem kampanii - jeden większe, drugi mniejsze...ta jest banalna, bez fajerwerków, adresowana dla "szarych graczy".
Ludzie cenią prostotę i tyle. Tu się bawimy, gramy, wspólnie kochamy...
Tutaj faktycznie dobry jest cel...trzymać za ręce trupa, byleby nie poszedł na dno (chodzi o kameralną scenę polską)

Wyjść z czymś swoim, bardziej ambitnym, skomplikowanym?,  hmmm...tylko kto to kupi?
Jak tutaj co 2 słowo - ale to tylko GRA, ale to tylko ZABAWA, ale to tylko, tylko...

Projekt może być skomplikowany i głęboki, tylko kto podoła jego wymaganiom...
Ten projekt jest na miarę i niema co komplikować, ja mogę ze swojej strony wymyślać dużo, to po kiego chuja, zaraz pojadą po mnie, że jestem jakimś parszywym cwelem, nazistą, czy komunistą. Bo tutaj wszyscy są "poprawni politycznie" i pewnie jeden Ci nawet dojebie "to może jeszcze wirtualne obozy zagłady" i z takimi rozmawiać i myśleć o szerszym projekcie, szkoda zachodu...

Ale muszę Wam przyznać jedno, nazwa chociaż trzyma kanon i realizm FALL BARBAROSSA - dopisałbym tu jeszcze "wersja beta", albo "wersja demo".

Skar

• Guest
« Reply #221 on: 06 July 2008, 21:18:10 »
Franz, nie rozpaczajmy... Ambitny projekt nie musi rownać się propagowaniu nazimu lub komunizmu...
Ale sam musisz przyznać że naszej scenie narazie potrzeba troche... KOMERCJI czegoś co się ma dobrze sprzedać ;) i bawić ludzi :) żewbyśmy wszyscy mogli razem zaśpiewać: "Jak anioła głos..." :D

JeyPL

• Guest
« Reply #222 on: 06 July 2008, 21:23:38 »
ja ni jestem poprawny politycznie, jeb@#$ lysy skinol, ale wracajac. Dopisac mozna tylko wg mnie cos ala , Edycja I. czy cos takiego. Skoro jest wielu chetnych by sie w to bawic, to po co czepiac sie szczegolow?

Apos

• Guest
« Reply #223 on: 06 July 2008, 21:39:03 »
Bohun powstała cała MASA poprawek mająca na celu zbalansowanie systemu IC, który w obecnej rozgrywanej na zachodzie kampanii jest typową ustawką pod Axis (w administracji siedzi 2 niemców). M.in. o tym pisał właśnie Yab, bo nie tylko jego i mnie, ale również całą resztę Allies po prostu żenuje postawa organizatorów. I te oraz inne zmiany powstały po to, aby każdy gracz nieważne po której stronie będzie miał satysfakcje z gry - tutaj Wawer oraz Yab mi świadkami.

Więc nie masz racji i proszę Cię nie sabotuj - bo tak to można nazwać - projektu. Z Twojej postawy można wyczytać już tylko jedno - krytykę czyjejś pracy, że ktoś już coś zrobił. Ja bym na Twoim miejscu nie tracił czasu na pisanie tych nic nie wnoszących już do tematu postów, a pokazał, że sam masz lepszy pomysł i go zrealizował. Załóż osobny do tego temat i podziel się w nim ze sceną. Przyjmij również do wiadomości, że teraz nie masz już wpływu na realizację Barbarossy.

jedyną krytykę, którą przyjmę będzie opinia uczestników Barbarossy.

@Guz przez cała karierę RO powstały może 3-4 takie projekty i tylko dwa żyją...

patrykus93

• Guest
« Reply #224 on: 06 July 2008, 22:29:15 »
Mam nadzieję że nie będzie takiego biegania i strzelania sobie z dalszej odległości z bioderka jak ma to miejsce na serwerach publicznych i meczach bo popsuło by to całą zabawę i realizm.Niech to wygląda jak wojna gdzie żołnierze nie wybiegają nagle i chcą pokazać jacy to oni są pro.Na wojnie żołnierz myśli przede wszystkim o tym by przeżyć i takie akcje w FB były by nie na miejscu.Apeluje o to byście zachowywali się REALISTYCZNIE(mniej więcej :) )Mam prośbę do organizatorów by pilnowali nie tylko porządku jeśli chodzi o kulturę graczy ale  też stylu gry by nie było takich akcji a la CS.

Bohum od jakiegoś czasu czytam te twoje komentarze i mi się niedobrze robi.Jakim prawem można krytykować lub że tak powiem sabotować projekt który jeszcze nie powstał?Wstrzymaj się proszę do czasu gdy Fall Barbarossa wyjdzie.

Już dawno się tak nie rozpisałem na żadnym forum :D