Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń

Mosin-Nagant 1930G

<< < (5/5)

Zdzira:

--- Quote ---PrezesOi :
to powiedzcie jedna rzecz-czy jest mozliwe zabicie kolba lezacego przeciwnika? kilka razy probowalem i nic. zawsze konczylo sie staroswieckim sprejem z pepeszy w jego plecy.

--- End quote ---

Chodzi tutaj o siłe wypadkową... Gdy biegniesz i uderzysz stojącego przeciwnika Twoim sprzymierzeńcem jest impet to samo tyczy bagnetów gdy nie masz możliwości rozpędzenia się zanim uderzysz przeciwnika przytrzymaj chwile przycisk strzału obserwuj w tedy co robi twój wojak z kolbą.... po tych paru sekundach &#8222;przytrzymania&#8221; uderzenie jest mocniejsze przy czym bardziej śmiertelne.

--- Quote ---
Każda broń jest inna i każdy nabój jest inny. Wyjaśniając to pojęcie należy zachaczy o balistykę a konkretnie o dwa jej działy czyli balistykę zewnętrzną i końcową. Jeżeli strzelasz na dystansie do 100 m celujesz pod cel (nie w ziemie) tylko na poziomie pasa czy klatki piersiowej. Powyżej 300 metrów celujemy nieco nad celem. Dlaczego? Dlatego, że pocisk nigdy nie leci po lini prostej tylko po paraboli. To samo tyczy się strzelania do celów ruchomych. Gdy celujemy do przeciwnika w biegu należy określić odległośc i przybliżoną prędkość. Jeżeli taka sytuacja następuje, należy oddać strzał z wyprzedzeniem nad cel lub pod, w zależności od odległości celu (jak napisałem powyżej). Należy też pamiętać, że od momentu naciśnięcia języka spustowego do uderzenia pocisku w cel mija 0,3606 sekundy. Również ważne jest to aby broń nie drżała nam w rękach (oddech, zimno, ostrzał) bo gdy namieżymy cel i przesuniemy przyżądy mechaniczne choćby o 2mm to na dystansie 300 m+ liczy się już to w metrach.
--- End quote ---

Nie jest to nic nowego plus/minus [ping difference]

ramzes:
Kolba to prymitywne narzedzie zbrodni:p najlepiej lata sie z bagnetem :D szczegolnie gdy sie 2 taki spotka (1 rus i 1 ger) mozna sie dziabac:P Wg Kar98 rzadzi:) a co powiecie na temat pf??:P fajna sprawa jak sie kogos zabije z tego szczegolnie chodzi o piechote:D

AC| AdRain:
ramzes :D to jest nie humanitarne!!! przyznam się sam pare razy strzelałem do piechoty z pf'a i widok jest przedni :D

Ja też uwielbiam bagnet ;) wtedy się czuję tą całą karme :D po zabiciu przeciwnika bagnetem, mimo wszystko Mosin jest lepszy bo jest ciut dłuższy i to już jest przewaga w takim starciu :D

ale zauważyłem w sobie taką rzecz ;), że tak polubiłem bagnety zakładam go zawsze nie tylko w sytuacjach bliskiego kontaktu (no ale wtedy to na 200%), bo jak widze snipera gdzieś daleko, to opieram broń o jakiś płotek albo cokolwiek co jest pod ręką, strzelam i trafiam :D

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version