Author Topic: W jakie fpsy gracie poza RO i co mozecie polecic ?  (Read 10918 times)

mlody_tlok

• Guest
W jakie fpsy gracie poza RO i co mozecie polecic ?
« on: 26 July 2008, 11:55:30 »
Jestem ciekaw w jakie shootery, oczywiście poza naszym ukochanym RO i modami do niego, gracie. Ostatnio pogrywam znów  w Americas Army (tylko ciągle denerwuje mnie ten  widoczny stale celownk - czyżby nawyk z RO ? :). Niiedawno dowiedziałem sie o Insurgency.Trochę pograłem, ale z ta  gra nie bardzo mi pasi i sa z nią ciagle problemy. Właściwie to taka trochę bezsensowna siekanka, gdzie pocisk leci zawsze po płaskim torze i naogół od razu zabija. Może to za jakiś czas zmienia to to na razie tylko beta. Ciekaw jestem czy nie minęły mnie jakieś inne fajne multiplayerowe  strzelanki (możliwie jak najbardziej realistyczne) oraz  w co kto jeszcze gra ? Gra/gra  ktoś np w Truecombat Elite ?

Bathin

• Guest
« Reply #1 on: 26 July 2008, 12:15:56 »
W sieci tylko RO, nic innego mnie nie bawi.
Ale grałem trochę w Cod 4, ale po "zaliczeniu" wszystkiego, frajda się skończyła i CoD zniknął z mojego dysku.

Offline ShariK PL

• Towarzysz broni
  • Honor: +10/-1
    • View Profile
« Reply #2 on: 26 July 2008, 12:36:14 »
Ściągnij sobie Gears of Wars. Niezła grafa i akcja. A jeśli masz mocnego kompa, to w Crysisa. W sumie jest fajny do czasu spotkania obcych.
Fajnie se potłuc do koreańczyków ale grając na poziomie Hard gra zamienia się w drogę przez mękę.

Ale co tam i tak najlepszy Hitman: kontrakty :D

Bathin

• Guest
« Reply #3 on: 26 July 2008, 12:42:50 »
ShariK PL :Ściągnij sobie Gears of Wars.

Chyba miałeś na myśli "kup sobie":p

Chupacabras84

• Guest
« Reply #4 on: 26 July 2008, 13:21:41 »
Quote from: mlody_tlok
tylko ciągle denerwuje mnie ten widoczny stale celownik
W Americas army możesz wyłączyć sobie zarówno celownik jak i cały hud albo poszczególne elementy możesz zmieniać też kolor huda

Offline ShariK PL

• Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #5 on: 26 July 2008, 13:22:02 »
Ale ja kupuję gry z sieci sklepów Torrent :D. Tylko sieciówki kupuję m.in w media markcie :p

kryszek

• Guest
« Reply #6 on: 26 July 2008, 14:25:25 »
Ja jeśli chodzi o FPS to oprócz orkiestry pogrywam dosyć często w Team Fortress 2 moim zdaniem gierka abrdzo fajna ;P

mlody_tlok

• Guest
« Reply #7 on: 26 July 2008, 15:00:42 »
Wiem ze w AA można wyłączyć celownik, ale inni tego nie zrobią i będą mieć przewagę. Moim skromnym zdaniem celwonik powinien być wzorem Ro usunięty z każdej takiej gry. Podobno w wersji 3.0 ma być bardziej realistyczne odwzorowanie lotu pocisku, coś w stylu RO mam nadzieje. Gears of War to chyba tylko w single jest a mnie interesują tylko fpsy w multiplayu. O Team Fortress slyszalem, ale podobno nie jest zbyt realistyczne i  trzeba kupić grę, bo te z " sieci sklepów Torrent " nie będą raczej chodzić w multi. Zauważyłem ze pare osób z RO gra tez w Insurgency.

cichy.

• Guest
« Reply #8 on: 26 July 2008, 15:49:35 »
na półce mam Cod 1-4, Ro, Battlefield 1942- 2 - 2142, Gears of Wars- fajnie się gra w trybie Co op- jak ktoś chce zagrać to pw :)
no i wiecznie żywego Operation Flashpoint w którego ciągle pogrywam( magia latania mi 24 ^^) hl 2 tylko do singla.
AA jakoś mnie nie wciągnęło, coraz bardziej podoba mi się Bf 2142.

osobiście polecam na jeden raz Bioshock! Dark Messiah of Might and Magic i FEAR,   a do multi co kto lubi ;)

kazmirzk

• Guest
« Reply #9 on: 26 July 2008, 15:50:38 »
A po co komuś jakiś FPS poza RO?? Każdy inny jest teraz dla mnie śmieszny.. a z nie fps polecam IL-2 Sturmovik.. najbardziej realistyczny i wymagający symulator myśliwców i bombowców z czasów II WŚ.. --> http://pl.youtube.com/watch?v=G60fP6EPZIo

Offline ShariK PL

• Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #10 on: 26 July 2008, 18:49:34 »
cichy. :
na półce mam Cod 1-4

To ty masz na PC trójkę czy masz konsolę ? :D

mlody_tlok

• Guest
« Reply #11 on: 26 July 2008, 19:03:40 »
Cichy gralem trochę w Battlefielda 2 i demo 2142 na multi. Musze przyznać ze ta gra mnie odrzuciła z powodu za małego realizmu (zwykły szeregowy żołnierz wsiadający do czołgu lub myśliwca, wszędzie stacjonarne działka i wyrzutnie, strzał ze snajperki kalibru 12,7 nie zabija za pierwszym strzałem). Battlefieldy to taki rzeźnie z duża ilością bajerów.W Operation Flashpoint nigdy nie grałem i nie wiem czy ktoś w to jeszcze gra ? Z symulatorów to polecam coś w co kiedyś dość namiętnie grałem Warbirds :) Do tego trzeba mieć jednak joya , a na to szkoda kasy.RO wypaczyła trochę moje wymagania i wyznaczyła wzorce realizmu. Nie wiem czy jakaś gra ma choćby zbliżony realizm do RO. Chyba przyjdzie poczekać do wydania kolejnej gry przez twórców RO.

Offline ShariK PL

• Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #12 on: 26 July 2008, 19:54:25 »
Znam grę realistyczniejszą od RO, jeśli chodzi o sprawy czołgowe. Polecma grę pod brzmiącym tytułem Panzer Elite. Gra pod względem walk pancernych zacznie przewyższa RO nawet z AB. Tam każdy pocisk jest cenny, ba nawet benzyna jest ograniczona. Grę polecam maniakom czołgowych których niestety nei wymienię. Niech tam się sprawdzą i nie bedzie juz im miło. Teraz z coś innej beczki. Symulator okrętu podwodnego Silent hunter również jest b.dobry pod względem realizmu. Obie gry nie dokończyłrm z powodu wysokiego poziomu trudności.

A teraz coś zupełnie z innej beczki. Polecam grę pod grzmiącym tytułem Wolfenstein 3D :D

kazmirzk

• Guest
« Reply #13 on: 26 July 2008, 20:32:37 »
Sharik.. wg ciebie panzer elite jest choc troche realistyczne?? xDD przeciez to jest ARCADE !!! tam mozesz przy predkosci 50 km/h trafic dzialem w co tylko chcesz.. nie mowiac juz o tym ze ta kierowca jednoczesnie prowadzi i obsluguje dzialo.. Wlasnie wyszlo demo (dla hardcore'owcow) najbardziej realistycznego symulatora czolgow, gdzie zapoznanie sie z klawiszologia zajmuje XXXX czasu, a odpalenie silnika jest ponoc wyczynem.. Steel fury- Zwiastun i Demo do pobrania.. Niecierpliwi niech sobie podarują..

TRikus

• Guest
« Reply #14 on: 26 July 2008, 21:43:36 »
kazmirzk :
 panzer elite jest choc troche realistyczne?? xDD przeciez to jest ARCADE !!!

troche nie prawda ta starsza wersja panzer elite pod wzgledem realistiki jest troche lepsza niz ro.  (no oprocz combat mission ale to inna bajka). z tego co pamietam nie jest to panzer elit action i dunes of war(czy jakos tak).
Co do stell fury wczesniej troche pogralem i spodobala mi sie lecz troche mam za slabego kompa.
A jesli chodzi o realistyczne gry to polecam tez to t34vstiger
A tak pozatym to gram w BF1942 z FH company of heroes i inne ciekawe gry:)