Author Topic: Pozwolenie na broń  (Read 10407 times)

Heniu

• Guest
Pozwolenie na broń
« Reply #15 on: 05 August 2008, 23:18:30 »
Guz ale on nie chce miec strzelnicy tylko karabin zeby postrzelac na strzelnicy ...

Oczywiscie takie marzenia w kraju w którym dostanie zezwolenia na zwykly pistolet graniczy z niemozliwoscia i to dla ludzi ktorzy rzeczywiscie maja powody zeby bron miec (np. przedsiebiorcy)- to zupelna abstrakcja.

Szarik nie potrzebujesz obywatelstwa USA zeby sobie postrzelac- wystarczy sie do wlasciwego stanu wybrac.

Guz

• Guest
Pozwolenie na broń
« Reply #16 on: 06 August 2008, 00:43:51 »
Tzn uzyskanie zezwolenia dla typowego szaraczka w Polsce jest dosc ograniczone i IMO trzeba sie z tego cieszyc. Natomiast stosunkowo latwo uzyskac zezwolenie na bron sportowa

Offline ShariK PL

• Towarzysz broni
  • Honor: +10/-1
    • View Profile
Pozwolenie na broń
« Reply #17 on: 06 August 2008, 15:34:05 »
Skoro mowa o broni sportowej, to muszę nabyć M1 Garand. Dla niewiedzących mówię,  jest ona używana do dziś w USA jako broń sportowa. Myślę że w polsce też ją by zaiczyli do tej kategorii.

Heniu

• Guest
Pozwolenie na broń
« Reply #18 on: 06 August 2008, 15:51:48 »
Ani nie jest uzywana w USA jako "bron sportowa" ani by jej w Polsce nie zaliczyli do tej kategorii.

Szarik za duzo pokemonow za malo rzeczywistosci.

AdikPL

• Guest
Pozwolenie na broń
« Reply #19 on: 06 August 2008, 16:15:45 »
przepisy przepisami a prawda jest taka ze jesli nie należysz do kółek sportowych lub myśliwskich to szanse na  pozwolenie na broń masz 0 , nawet jeśli prowadzisz firmę gdzie   jest duże ryzyko napadu  to musisz  udowodnić ze  w twoja stronę byłý kierowane pogróżki ,  najśmieszniejsze jest to iż większość policjantów nie dostaje pozwolenia na broń prywatna   a noszą broń służbowa , którą po godzinach zabierają do domów

Yab_PL

• Guest
Pozwolenie na broń
« Reply #20 on: 06 August 2008, 17:16:29 »
ShariK PL :
Skoro mowa o broni sportowej, to muszę nabyć M1 Garand. Dla niewiedzących mówię,  jest ona używana do dziś w USA jako broń sportowa. Myślę że w polsce też ją by zaiczyli do tej kategorii.

tak, a w Afganistanie i Iraku to RPG i AK to tez sa bronie sportowe, bo ulubionym 'sportem' tubylcow jest strzelanie do zolniezy i pojazdow NATO/USA? Mimo wszystko cos ci swita, bo jako bron cywilna (zapewne tez sa gdzies zawody w strzelaniu z tego organizowane) jest produkowany do dzisiaj M1 Carbine (a nie  Garand) i jego pozniejsze odmiany

Offline ShariK PL

• Towarzysz broni
  • Honor: +10/-1
    • View Profile
Pozwolenie na broń
« Reply #21 on: 06 August 2008, 17:18:29 »
Heniu :
Ani nie jest uzywana w USA jako "bron sportowa" ani by jej w Polsce nie zaliczyli do tej kategorii.

Szarik za duzo pokemonow za malo rzeczywistosci.

A ja jestem innego zdania. Czytając jedną z ulubionych książek wynika, że M1 garand jest bardzo popularny jako broń sportowa, z resztą zrobiłem zdjęcia. Sam zobacz :p

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9aef8ff890e03957.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8aed84239ccaf341.html

..........................................................................................................................................................................................................

Mój wujek jest policjantem i mówił, że wielu jego kolegów z pracy bierze broń do domu, a wujek nie przynosi broni do domu, ale ma "strażaka".

Heniu

• Guest
Pozwolenie na broń
« Reply #22 on: 07 August 2008, 01:30:47 »
Tak Szariku, kilku kolegow moze sie wybrac na strzelnice w USA z jakakolwiek bronia, w tym z M1 i urzadzic sobie zawody sportowe w strzelaniu- w takim przypadku kazda jedna bron bedzie bronia sportowa- od 9mm do miniguna.

Ale to nie zmienia faktu ze M1 nie jest bronia typowo sportowa, ani tym bardziej ze zostalby za taka uznany w Polsce.

cichy.

• Guest
Pozwolenie na broń
« Reply #23 on: 07 August 2008, 04:07:49 »
Sharik chcesz broń? nie przejdziesz testów psychologicznych, przykro mi. Basta.