Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń
Wybór celów dla LKM
Robson:
Jeśli to wyłączysz to nic się nie dzieje :p
pasqdnick:
Robson
Ekran robi się ciemny zamiast drgać.
Goral
Ale co z tego. Nie ma działania psychologicznego. Parę razy próbowałem coś takiego zrobić. Waliłem krótkie serie tam gdzie widziałem kłębiących się ludków. Zawsze kończyło się to headshotem. I to dość szybko. Pomimo czasem niezłego ukrycia. Twórcy zrobili super rzecz jaką jest rozmycie niestety jakoś to nie działa. KM jest schrzaniony i będzie schrzaniony dopóki nie wycofają smugaczy. Strzelaca i tak będzie nieźle widać po błyskach z lufy. Ale będzie go trudniej namierzyć.
thebil:
@robson
No, napewno... Nie da się wyłączyć tego zaciemnienia na d3d. Odznaczam i 'wskakuje' na nowo.
Ogólnie, to mi się wydaje, że przydatność KMu do faktycznego przygniatania wroga jest zerowa. Za szybko się przegrzewa. Dodatkowo mało kto da się zastraszyć KMowi (a napewno nie ja) kiedy masz wystawioną tylko głowę. Szanse, ze cie trafi, to jak 1:50. W szczególności, gdy masz rifla, to taki KMiarz nie ma szans, bo twoje kule lecą gdzie ty chcesz, a jego gdzie popadną :D.
Co do KMów, to zastanawia mnie 1 rzecz, a mianowicie w mg34 były 2 spusty? Jeden do single, a drugi do auto? Bo w tej grze mg34 masakrycznie przewyższa inne mozliwością strzelania jak z rifla + zerowy odrzut i samopowtarzalność. Jezeli nie miało 2 spusytów, tylko przełącznik, to powinno się strzelać single po zmianie trybu ognia, a jezeli nie było możliwości strzelania single, to powinno nie być tej mozliwości, bo to nie realistyczne, a do tego zostawia mg42 i dp28 daleko w tyle.
Robson:
--- Quote ---thebil :
@robson
No, napewno... Nie da się wyłączyć tego zaciemnienia na d3d. Odznaczam i 'wskakuje' na nowo.
--- End quote ---
Ja jakoś wyłączyłem i mi nie "wyskakuje" :p
Daraczek:
Ehhh Mg42 to UKM i nie istnieje ŻADNA potrzeba noszenia go we dwoje !!!! tak samo jest z M249 albo M60 czy do jego obsługi są potrzebni 2 ludzie ???? nie a pozatym Mg42 pozostał dalej jako standardowa broń ciężka na wyposażeniu Armii Bundeswehry przerobiono ją tylko na amunicję 7.62 NATO ;). Tak więc w rzeczywistości jest możliwe strzelanie z Mg42/34 i czego tam sobie jeszcze zyczycie z biodra (nawet gdzieś miałem fotkę jak Niemiec strzelał właśnie z biodra ;) )
EDIT:
Jeżeli ktoś ma wątpliwości ;P
http://pl.wikipedia.org/wiki/Uniwersalny_karabin_maszynowy
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version