Author Topic: problem z wyborem karty graficznej  (Read 19033 times)

BIA Radzio

• Guest
problem z wyborem karty graficznej
« Reply #30 on: 04 November 2008, 03:42:17 »
Chupacabras84 :
BIA Radzio :
Taak a swistak siedzi , panowie z nvidii akurat sa najlepszym rozwiazaniem oni podpowiedza i odpisza tak radeon na plus ,OCIPIAŁES!!! ati to normalna konkurencja roz... bałes mnie tym wpisem no comment ... tak samo napisz do Ati i zaczerpnij swoje wywody na temat gf(ze tez ci sie chce pisac do Nv smieszne to i załosne  zarazem) i przestan bo zachowujesz sie jak fanboy !!... jesli ktos ma troszke oleju w głowie  i na chłopski  rozum porówna obie karty wybór jest oczywisty ze tez chłopie o szarpnieciach pierdzielisz na Hd nie ma takiej opcji normalnie chyba ze na twoim 8500 , jesli ramu kupa a w zegarach dupa to ..kiszka kaszana  co tu wiecej pisac !!!

WTF OMFG LOL2 :D
[/q uote]
 WTF OMFG LOL2 :D  to najlepsza odpowiedz na jaka cie stac , czy juz improwizujesz ??

Chupacabras84

• Guest
« Reply #31 on: 04 November 2008, 04:25:49 »
BIA Radzio :
ze tez ci sie chce pisac do Nv smieszne to i załosne  zarazem

Czemu tak uwazasz  :(  
BIA Radzio :
 WTF OMFG LOL2 :D  to najlepsza odpowiedz na jaka cie stac , czy juz improwizujesz ??

Przepraszam to moj niski poziom juz ze mnie wylazi 8) jak obcy z ciala Sigourney Weaver i z racji braku rzeczowych argumentow ktore mogliby sie oprzec twojej niezlomnej logice zaczynam w panice improwizowac co kolwiek by to znaczylo w tym kontekscie :)
BTW improwizował to Kaczyński jak śpiewał hymn Polski.:D

kryszek

• Guest
« Reply #32 on: 04 November 2008, 07:41:50 »
BIA Radzio :
Skucha przeciez odpowiedz prosta lepsza ,tansza i wydajniejsza HD4850 radeon nie patrz na wielkos ramu itp tylko na same zegary

No nie ma co patrzeć, najlepiej kup radka Cichego tego 9000, ramu ma mało, ale może ma dobre zegary lololololol, a teraz powiedz mi kolego, gdzie przechowywane są tekstury z takiego Crysisa np?? Jak nie w pamieci grafiki??

poprostu radek wymiata  spojrz ze  ma wszystko swiezsze i szybsze juz nawet direx 10.1 ,wystarczy sobie na chłopski rozum porównac, w wielu testach poprostu bije o wiele drozsze Gf YaB ma 100% racji (spuszczaja ceny z nvidii),pisałem ze moj kumpel posiada słabasza wersje tej karty( 4670 )

Łał DirectX10.1 teraz sikam w majteczki jak gorące nastolatki, szkoda tylko,ze póki co gry są robione na dx9 a dx10 jes tylko dodatkiem , który i tak nie jest jeszcze wykorzystany do końca.

i wymiata poprostu ,Kryszek z tymi fpsami to  wydaje mi sie ze nie ogarniasz tematu poprostu wpisz sobie nazwe tej karty na google i poczytaj z kilku stron, wiesz nie wiem czego sie tak przyczepiłes? tylko dlatego ze w koncu radeon dał do wiwatu nvidii , tak sie stalo, dlatego ze jak ktos jedzie tylko na nazwie firmy, w koncu sie budzi z reka w nocniku ,fakt nie twierdze ze wszystkie gf sa do bani bron boze

Właśnie nie abrdzo dał do wiwatu, dwie 4870 dorównuja wydajnością do jednego gtx'a 280

Trójgraniec

• Guest
« Reply #33 on: 04 November 2008, 15:19:46 »
Quote from: Radzio
zreszta kupujac Hd radka bez problemu mozesz robic grafike komputerowa

Tak samo jak wszystkie inne karty - do grafy wbrew pozorom nie potrzebna jest dobra karta, ale proc i ram. Co do sporu o ilosc ramu i zegary - wiekszosc gier jest tak pomyslana tak zeby wykorzystywac 512/1024 mega  ( pewnie z czasem sie to zwiekszy ) wiec ładowanie kasy w karte z 2 giga mija sie z celem - wazniejsza bedzie przepustowosc pamieci w karcie - jak chcesz grac z filtrowaniem anizotropowym x16 to patrz na przepustowośc. Tutaj radek wygra z prostego powodu - GDDR5.
Quote from: Kryszek
Właśnie nie abrdzo dał do wiwatu, dwie 4870 dorównuja wydajnością do jednego gtx'a 280
Oj kryszek fanboy sie w Tobie odzywa :D ledwo dorownuje  ale moze w gierach ktore nie obsługuja podwojnych kart. W crysisie jak pamietam porównania to mieliły wszystko

BIA Radzio

• Guest
« Reply #34 on: 04 November 2008, 16:02:49 »
Ale z ciebie dziecko neo Kryszek ... a wracajac do tematu to Trójgraniec ma racje  po co ramu kupa gdy zegary dupa ,zawsze patrz na przepustowosc i taktowanie, http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/PCI_Express_x16/chipset_ATI/Radeon_serii_4800/Radeon_4850/Radeon_4850_512MB/Radeon_4850_Asus_512MB_2xDVI_PCI_E_/pelny,id,56903/ tak czy siak ja wolałbym Ati poprostu widac ze to dobra karta zupełnie nie wiem dlaczego ?? jestem tak atakowany i cytowany przez panów JAPPAMANÓW , poprostu nie lubie przepłacac i tyle a tu mam dobry porodukt, apropo mam zamiar wymienic karte do swojego starucha na 6600 gt badz 7300 , bo według mnie to dobre karty pod agp choc juz maja swoje lata swietnosci za soba ale na ro wystarcza :wink

Chupacabras84

• Guest
« Reply #35 on: 04 November 2008, 17:16:51 »
Radzio parę rad na przyszłość po pierwsze nie pij, po drogie naucz się składać zdanie poprawnie jeżeli nie pod względem gramatycznym to chociaż merytorycznym, po trzecie czytaj co sie do ciebie mowi :wink a nie bede cie więcej cytował. Sorry ale tym to mnie rozbombiles :D

BIA Radzio :
zreszta kupujac Hd radka bez problemu mozesz robic grafike komputerowa a i filmy w Hd poprostu wygladaja lepiej ( nie wiem czy wiesz ale radeony maja bardzo ładne i zywe kolorki )no i jakis dobry monitor do go tego ..i po co kobieta

Chupacabras84 :
Napisalem do nvidii w zwiazku z powyzszym i oto ich odpowiedz.

Yes we know our new GF 9xxx series is totally gay and we totally aware of that problem, you cant make any decent locking graphics, the movies looks like a shit and colors like someone come on you monitor, unfortunately we have no solution for this problem right now.
Here is a few steps you should try to follow that may solve the problem specifically for you

1 Bay yourself an ATI card
      2 Bay yourself a glasses
      3 Find yourself a woman

and if this didn't help we are sorry and thanks for you support

BIA Radzio :Taak a swistak siedzi , panowie z nvidii akurat sa najlepszym rozwiazaniem oni podpowiedza i odpisza tak radeon na plus ,OCIPIAŁES!!! ati to normalna konkurencja roz... bałes mnie tym wpisem no comment ... tak samo napisz do Ati i zaczerpnij swoje wywody na temat gf (ze tez ci sie chce pisac do Nv smieszne to i załosne zarazem) i przestan bo zachowujesz sie jak fanboy !!... jesli ktos ma troszke oleju w głowie i na chłopski rozum porówna obie karty wybór jest oczywisty ze tez chłopie o szarpnieciach pierdzielisz na Hd nie ma takiej opcji normalnie chyba ze na twoim 8500 , jesli ramu kupa a w zegarach dupa to ..kiszka kaszana co tu wiecej pisac !!!

I sorry stary ale jak tu ciebie nie cytować normalnie perełka :D nawet te kropki po wykrzykniku instant classic
A odnośnie "panów JAPPAMANÓW" sorry stary ale jak na razie to ty najwięcej japę otwierasz i atakujesz. I jeszcze raz sorry stary ale rumuńscy emigranci lepiej posługują się językiem polskim weź jakieś korepetycje powaga:)

kryszek

• Guest
« Reply #36 on: 04 November 2008, 17:27:01 »
BIA Radzio :
Ale z ciebie dziecko neo Kryszek ... a wracajac do tematu to Trójgraniec ma racje  po co ramu kupa gdy zegary dupa ,zawsze patrz na przepustowosc i taktowanie, http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/PCI_Express_x16/chipset_ATI/Radeon_serii_4800/Radeon_4850/Radeon_4850_512MB/Radeon_4850_Asus_512MB_2xDVI_PCI_E_/pelny,id,56903/

Puk puk, dzieckiem neo, to możesz nazywac swoich kolegów, a ja do nich nie należe koleś ;) Po drugie, jak chcesz, to mozesz napisac do mnie na gg, bo ja nie mam w zwyczaju obrażac ludzi na forum, hyh.A poza tym nie mam neo tylko 1mb Multimedie, więc nie bardzo to porównanie pasuje mój drogi.
A wracajac do kupy ramu i dupy zegaru, hmm, to też widze wiesz tyle o ile, i ta Twoja wspaniała madrość nie ejst do konca madra, spójrz, ja mam 8800 ,ma zajebiste zegary, taktowania i co z tego, jak mam 320 mb pamieci i to nie starcza do nowych gier w wysokich rozdziałkach??Moze spytaj się swojego znajomego informatyka co mam zrobić,żeby mi nie wywalały błedy z powodu zbyt małej ilosci pamięci , skoro mam , zajebiste takty i wyskakuje mi w grach,ze mam za mało pamieci na dobrej jakości tekstury, no dawaj :D

tak czy siak ja wolałbym Ati poprostu widac ze to dobra karta zupełnie nie wiem dlaczego ?? jestem tak atakowany i cytowany przez panów JAPPAMANÓW , poprostu nie lubie przepłacac i tyle a tu mam dobry porodukt,  

Tak czy siak ja wolałbym GeForce'a poprostu widac ze to dobra karta zupełnie nie wiem dlaczego ?? jestem tak atakowany i cytowany przez pana Radosława , poprostu wydaje mi sie , ze ta karta jest lepsza i tyle, i to dobry produkt... ;)

No to gratuluje Ci znajomosci, jak chcesz wymienić starucha na tak zajebistą karte jak 7300 ^^

BIA Radzio

• Guest
« Reply #37 on: 04 November 2008, 17:39:20 »
Słuchaj mam wejsc na twój ts i ci naubliżac , za kogo sie masz gówniarzu .. wymieniam tylko karte młotku z radka 9550 na 6600 badz 7300.Co za palant ja pierd... sory za off top w offf topie :((:((ale te dzieci dzis mnie dobijaja !!!

kryszek

• Guest
« Reply #38 on: 04 November 2008, 17:51:17 »
BIA Radzio :
Słuchaj mam wejsc na twój ts i ci naubliżac , za kogo sie masz gówniarzu .. wymieniam tylko karte młotku z radka 9550 na 6600 badz 7300.Co za palant ja pierd... sory za off top w offf topie :((:((ale te dzieci dzis mnie dobijaja !!!

Hahaha smutek.org xD
Ależ pewnie, teraz możesz napisac na gg, bo na ts wejde wieczorkiem dopiero, ale zapraszam^^, i co mam się bać, bo mi naubliżasz??;p , za kogo się mam?? Za osobę inteligentniejszą od Ciebie, a poza tym, za nikogo ponad człowieka ;))
Ale pajacu, ja wiem,ze wymieniasz karte, bo pisałeś, i gratuluje ci wymiany na tak zajebistą kartę jak 7300, w końcu sam uważasz,ze jest bardzo dobrą kartą pod AGP :) A pzoa tym, czemu gównairz(tym bardziej,ze jestem już praktycznie pełnoletnią osobą) i czemu palant, bo wyrażam swoje zdanie?? hyhy, tacy ludzie jak Ty też mnie dobijają i żyje jak widzisz, trza sobie radzić ;p, ale jak cos poszukam na necie jakichś numerów do psychologów, im się wypłaczesz i bedzie okej :D

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
« Reply #39 on: 04 November 2008, 18:01:03 »
znaFcy...
Radek nie jesteś przypadkiem z Białegostoku? Te Twoje wypowiedzi w stylu Kononowicza:love
w RO gram jako raq

BIA Radzio

• Guest
« Reply #40 on: 04 November 2008, 18:01:24 »
Dlaczego bo obrazasz ludzi i nie ponosisz za to konsekwencji , juz nie raz  ,pajaca znajdz sobie w rodzinie gamoniu wiem ze masz sie za jakiegos białego murzyna :D poprostu czasami załuje ze takie  dzieci nie sa na wyciagniecie mojego pasa przy spodniach, a psychologa nie potrzebuje bo studia mam z pedagogiki i wiem jak rozpoznac kretyna od normalnego forumowicza , prosze tez o zamkniecie tematu bo odbiega od formy ,i taka sugestia zawsze zamykaja  tematy jak wpis konczy sie na Kryszku cos w tym jest gangster z sieci a na ulicy szara myszka ..zanam takich i apropo sorry za gówniarza ponisło mnie ..:wink

Chupacabras84

• Guest
« Reply #41 on: 04 November 2008, 18:02:27 »
Oj panowie grzeczniej 8) bo zara przyjdzie niedobry adminek i nadaje po pyszczkam na dodatek calkiem dobry topik pojdzie sie J#&@C wiec wracajac do tematu jak juz powiedzialem co kolwiek wezmiesz raczej nie pozalujesz nie wydaje mi sie zebys mial problem w nowszych grach  chociaz ponoc nowsze gry sprawiaja klopoty nawet highen'dowym kartam bez wyjatku. ja szykuje sie na nowsza karte ale i tak co najwyzej stac mnie na 9800 GTX wiec takie karty nie dla takiego lowlife'a jak ja :D ale na papierze wygladaja kozacko ciekawe jak w praktyce przydaliby sie jakies testy z racji tego ze moja GF 8500gt teoretycznie jest cwansza niz cale te 7xxx no bo nowsza natomiast u kumpla 7600 GS i wstyd przynac ale il2 sturmowik, czy nawet stalker na dx8 chodza mu lepiej zreszta wszystkie gry mu chodza jak nie tak samo jak mi to lepiej wiec uwazam ze najbardziej miarodajne byliby jakies testy w FC2 Stalker clear skay, Crisis jako gra ponoc srednia ale jako benchmak sprawdza sie wysmienicie :D

kryszek

• Guest
« Reply #42 on: 04 November 2008, 18:11:56 »
BIA Radzio :
Dlaczego bo obrazasz ludzi i nie ponosisz za to konsekwencji , juz nie raz

Ja obrażam, spójrz na pierwszego posta kasztanku, kto kogo obraził, no ;) Chyba,ze chodzi Ci o obrażenie plonka i desperata, ale to co innego;p

,pajaca znajdz sobie w rodzinie gamoniu wiem ze masz sie za jakiegos białego murzyna :D poprostu czasami załuje ze takie  dzieci nie sa na wyciagniecie mojego pasa przy spodniach, a psychologa nie potrzebuje bo studia mam z pedagogiki i wiem jak rozpoznac kretyna od normalnego forumowicza

Ale w kogo rodzinie mam szukać??Bo u mnie nie ma... No nie przecze, nie przecze,ze wożę się w typowym czarnym stylu po ulicach, i nawet jestem z tego dumny ;D No nie wątpie, ze bys mnie pobił, jak dałbyś radę, nie przeczę ;D Ale póki co, to ty cwaniaczysz przez sieć koleś, to Ty zaczynasz mnie jakimiś gównami wyzywać ;p

, prosze tez o zamkniecie tematu bo odbiega od formy ,i taka sugestia zawsze zamykaja  tematy jak wpis konczy sie na Kryszku

No niestety, ktoś cos zaczyna, a ktoś coś musi skończyć, wiec ja kończę, i wyczerpuje tematy ;D Poza tym, z tego co wiem, to Skucha miał dzisiaj po sklepach latać, wiec temat i tak do zamknięcia.

cos w tym jest gangster z sieci a na ulicy szara myszka ..zanam takich i apropo sorry za gówniarza ponisło mnie ..:wink

Póki co, to Ty cwaniaczysz cały czas , jak już wyżej pisałem
Nie taka szara myszka kolego, nie po to chodzi się na siłownie, bierze wpycha w siebie rózne syfy,żeby być szarą myszką(a niedługo po 18 strzały :D)

P.S Od kiedy mnie tak nie lubisz?? od momentu co zacząłem jeździc po całym BIA i Michale??:P czy moze od meczu kiedy zagraliśmy z wami na czitach "niewidzialność" ?? xD
P.S 2 Teraz to nie jest Murzyn, tylko Afroamerykanin;p Murzyn podono jest rasistowskie bo od tego słowa pochodzi słowo Czarnuch:P

P.S A na ostudzenie atmosfery cos na temat... macie wasze testy czy pamięć ma znaczenie, bo według Ciebie nie, tzn mniejsze niż taktowanie, a tutaj karty taktowane tak samo praktycznie z różnicą w pamieci http://www.idg.pl/news/106743/GeForce.8800.GTS.640.MB.vs.320.MB...pamiec.ma.znaczenie.html

Trójgraniec

• Guest
« Reply #43 on: 04 November 2008, 19:15:04 »
Słuchaj mam wejsc na twój ts i ci naubliżac

Lol jak za czasow Ess - Adik tez mnie wyzywał na ubitego tsa, ale nawaliłem w porty i uciekłem :D Swoja droga to temat mozna by chyba zamknac bo skucha juz cos kupił, a zadna sensowna wypowiedz tutaj nie padnie

kryszek

• Guest
« Reply #44 on: 04 November 2008, 19:20:08 »
Trójgraniec :
Słuchaj mam wejsc na twój ts i ci naubliżac

Lol jak za czasow Ess - Adik tez mnie wyzywał na ubitego tsa, ale nawaliłem w porty i uciekłem :D Swoja droga to temat mozna by chyba zamknac bo skucha juz cos kupił, a zadna sensowna wypowiedz tutaj nie padnie

I już wiesz co zakupił??:P