Author Topic: problem z wyborem karty graficznej  (Read 19039 times)

Yab_PL

• Guest
problem z wyborem karty graficznej
« Reply #45 on: 04 November 2008, 19:20:59 »
Chupacabras84 :
Oj panowie grzeczniej 8) bo zara przyjdzie niedobry adminek i nadaje po pyszczkam na dodatek calkiem dobry topik pojdzie sie J#&@C wiec wracajac do tematu jak juz powiedzialem co kolwiek wezmiesz raczej nie pozalujesz nie wydaje mi sie zebys mial problem w nowszych grach  chociaz ponoc nowsze gry sprawiaja klopoty nawet highen'dowym kartam bez wyjatku. ja szykuje sie na nowsza karte ale i tak co najwyzej stac mnie na 9800 GTX wiec takie karty nie dla takiego lowlife'a jak ja :D ale na papierze wygladaja kozacko ciekawe jak w praktyce przydaliby sie jakies testy z racji tego ze moja GF 8500gt teoretycznie jest cwansza niz cale te 7xxx no bo nowsza natomiast u kumpla 7600 GS i wstyd przynac ale il2 sturmowik, czy nawet stalker na dx8 chodza mu lepiej zreszta wszystkie gry mu chodza jak nie tak samo jak mi to lepiej wiec uwazam ze najbardziej miarodajne byliby jakies testy w FC2 Stalker clear skay, Crisis jako gra ponoc srednia ale jako benchmak sprawdza sie wysmienicie :D

no offence ale to jest wlsnie kupowanie karty po numerkach albo z zaszlyszanych opinii bez czytania recek i testow. 8500GT jest wlasnie wydajnosciowo na poziomie 7600, 8600GT dorownuje 7900GS a 8600GTS/8600GT Palit Sonic + to pod wzgledem wydajnosci 7900GT i okolice X1950Pro. 9800GTX to lekko podkrecony 8800GTS 512MB, a 9800GTX+ to podkrecone 9800GTX w mniejszym wymiarze technologicznym (mniejsze zuzycie produ, mniej sie grzeje, lepsze oc). 9800GT to to samo co 8800GT, 9500GT to lekko podrasowany 8600GT a 9600GSO to 8800GS.

Trójgraniec

• Guest
« Reply #46 on: 04 November 2008, 19:27:05 »
Radka 4870 chyba ze mi co nasciemniał

Chupacabras84

• Guest
« Reply #47 on: 04 November 2008, 19:49:14 »
Yab_pl jaki tam offence :D stary jak kupowalem kompa poltora roku temu to nawet nie wiedzialem ile to 1 mega na dvd, czy ile ramu to jest w miare, wogole nic. Nawet roznice pomiedzy rozdzielczoscia, wiesz pierwszy komp dotychczas tylko czas od czasu na infe w necie siedzialem, tak czy inaczej poweidzialem facetowi ze na kompach sie nie znam nigdy nie mialem i na pytanie jakiego chce odpowiedzialem "zeby jakies w miare nowszy gierki chodzili" wychodzac z zalozenia ze jak nowsze gierki pojda to i notatnik bedzie szmigal bez problemu :D
Zbytnio sie wynurzylem z tym wyznaniem ze na kompach sie nie znam wiec i dostalem " karta 8500gt, 1GB Ram, procek AMD Athlon 2x2100 GHz, plyta na chipsetie nforce 520, i 4 wiatraczki dzieki ktorym  komp brzmi jakby byl normalnie "PROgamer De lux" i na tym mieli chodzic najnowsze gierki z najblizszych paru lat 8) ciekawostka jest ze byla mozliwosc za doplate 100 zl zamienic karte graficzna na GF.8600gt  ale facet powiedzial ze roznica prawie zadna i juz nie trzeba robic klopotu i takie tam i procek tez myszlalem zamienic za niewielka oplate na  AMD athlon 2x2200 GHz  ale facet znowu ze zmiany w wydajnosci zadnej nie odczuje wiec i zostalem przy tym co bylo jedyne co ze sam komp wyszedl mi w 1800 chyba, wiec jestem zadowolony  bo w innym sklepie tuz naprzeciwko pierwszego  za to samo chciali mnie skubnac nieco na ponad 2 patole ale nie zmienia to faktu ze podczas kupna kompa bylem jakby to delikatnie ujac nieco slabo poinformowany :D
Yab_Pl : 8500GT jest wlasnie wydajnosciowo na poziomie 7600, 8600GT dorownuje 7900GS a 8600GTS/8600GT Palit Sonic + to pod wzgledem wydajnosci 7900GT i okolice X1950Pro. 9800GTX to lekko podkrecony 8800GTS 512MB, a 9800GTX+ to podkrecone 9800GTX w mniejszym wymiarze technologicznym (mniejsze zuzycie produ, mniej sie grzeje, lepsze oc). 9800GT to to samo co 8800GT, 9500GT to lekko podrasowany 8600GT a 9600GSO to 8800GS.
Uuum hheeem herk flegm aaa eee jakbym czytal scenariusz do "M jak milosc" ale w swiecie komputerow :D

Hiacenty

• Guest
« Reply #48 on: 04 November 2008, 23:34:23 »
Trójgraniec :
Quote from: Radzio
Słuchaj mam wejsc na twój ts i ci naubliżac

Swoja droga to temat mozna by chyba zamknac bo skucha juz cos kupił.

Tak Skucha kupił kompa za około 2150..:wink

Chupacabras84

• Guest
« Reply #49 on: 05 November 2008, 00:04:02 »
Pardon :O_o ???  

I tak to jest z tymi supermarketami czlowiek wchodzi do biedronki karte kupic a wychodzi z kompem:D

Skucha

• Guest
« Reply #50 on: 05 November 2008, 01:06:19 »
Hiacenty :
Trójgraniec :
Quote from: Radzio
Słuchaj mam wejsc na twój ts i ci naubliżac

Swoja droga to temat mozna by chyba zamknac bo skucha juz cos kupił.

Tak Skucha kupił kompa za około 2150..:wink

Powiesz jednemu to zaraz cala Polska bedzie wiedziec ;]

btw @ Chupac niecaly: plyta glowna, ramy, zasilacz i oczywiscie karta grafiki :)

Chupacabras84

• Guest
« Reply #51 on: 05 November 2008, 01:11:32 »
to jest prawie jak caly komp :D co za karta podziel sie chociaz :)

Skucha

• Guest
« Reply #52 on: 05 November 2008, 02:01:45 »
Wybralem w koncu Radzia 4870 1gb po wnikliwych analizach z pclabu, id3guru itp itd. Przekonalo mnie jeszcze to, ze staniala o 130 zl w jednym sklepie :P

BIA Radzio

• Guest
« Reply #53 on: 05 November 2008, 03:54:26 »
W sumie to ci zazdroszcze :wink dobry wybór, sam widzisz  za dobra cene a 1G ,mam nadzieje ze tym krzykacza co twierdzili  ze ogólem Ati suck teraz kij w gardle stoi, i jeszcze koniecznie napisz jak sie ta karciocha sprawuje oczywiscie na jakiejs wypasionej graficznie gierze.
ps>krysiu nie wnerwiaj sie tak jeszcze jestes w wieku dorastania i musisz miec swoje zdanie to pozytywnie, ale jak mówia pierwsze koty za płoty ,"głupiemu ustap" wiedz ustapie i nie przejmuj sie tam tym kto cie lubi a kto nie bo zgryzoty dostaniesz ,  apropo walki i twoich koksów to byłe moje dojo w ktorym pobierałem nauki przez 4lata z aikido i ju-jitsu http://pl.youtube.com/watch?v=cAHPajl_Cnk (swego czasu lubiałem sie napierd z kumplami na dyskach ale raz prawie przód staciłem i zmadrzałem ale to za szczeniackich lat nie polecam!!)   wiedz ta twoja siłka nie robi na mnie wrazenia :wink  polecam wszystkim taki rodzaj ruchu(nie bójki) nie tylko zamulac przed kompem :yes

kryszek

• Guest
« Reply #54 on: 05 November 2008, 07:42:02 »
BIA Radzio :
W sumie to ci zazdroszcze :wink dobry wybór, sam widzisz  za dobra cene a 1G ,mam nadzieje ze tym krzykacza co twierdzili  ze ogólem Ati suck teraz kij w gardle stoi, i jeszcze koniecznie napisz jak sie ta karciocha sprawuje oczywiscie na jakiejs wypasionej graficznie gierze.
ps>krysiu nie wnerwiaj sie tak jeszcze jestes w wieku dorastania i musisz miec swoje zdanie to pozytywnie, ale jak mówia pierwsze koty za płoty ,"głupiemu ustap"

No wybacz, ale w tym momencie musiałbym ustąpić tobie i reszcie twojego klanu chyba xD A druga sprawa... masz rozdwojenie jaźni?? Pierw mnie straszysz,ze mi naubliżasz, a teraz już jest okej?? :p
wiedz

Może i pedagogikę ukończyłeś, ale z polskiego, to niestety, ale orłem nie jesteś... ;)
ustapie i nie przejmuj sie tam tym kto cie lubi a kto nie bo zgryzoty dostaniesz

Ależ ja się nie przejmuję, tylko jestem ciekawy,czy jest to spowodowane niewidzialnością,czy jeżdżeniem po BIA, czy tym, ze Michał do nas doszedł :P
,  apropo walki i twoich koksów to byłe moje dojo w ktorym pobierałem nauki przez 4lata z aikido i ju-jitsu http://pl.youtube.com/watch?v=cAHPajl_Cnk (swego czasu lubiałem sie napierd z kumplami na dyskach ale raz prawie przód staciłem i zmadrzałem ale to za szczeniackich lat nie polecam!!)   wiedz ta twoja siłka nie robi na mnie wrazenia :wink  polecam wszystkim taki rodzaj ruchu(nie bójki) nie tylko zamulac przed kompem :yes

Wiesz, dynda mi to, czy robi to na tobie wrażenie, czy nie ^^

No Skucha,  to szykujmy się na testy, niedługo mój brachol będzie miał 260, to potestujemy ^^ i okaze się, kto miał racje...;p

Skucha

• Guest
« Reply #55 on: 05 November 2008, 10:42:13 »
@radzio - sprawuje sie bardzo dobrze, tylko wyglada jak polka na kawe po zamontowaniu w obudowie hehe
@krychu - wahalem sie, ale po tych testach raz to lepiej wypadalo, a raz to, a jak mi z ceny zeszli to sie juz nie zastanawialem no i ogolnie prawie 200 stowki do przodu jestem :)

Chupacabras84

• Guest
« Reply #56 on: 05 November 2008, 12:48:49 »
BIA Radzio : mam nadzieje ze tym krzykacza co twierdzili  ze ogółem Ati suck teraz kij w gardle stoi,
A ktoś tak twierdził? Jeżeli ci o mnie chodzi to mówiłem tylko rzeczy oczywiste i niczego nie przekręcałem, jezeli mowilem gdzies ze ati sucks bezpodstawnie to proszę  zacytuj mnie i pokaz gdzie nie miałem racji bo wydaje mi się ze znowu twoja wypowiedz jest oparta na wlasnym widzi mi sie czytaj radizo ze zrozumieniem pls :wink.   moze tu mowilem albo gdzie indziej?
BIA Radzio :
ps>krysiu nie wnerwiaj sie tak jeszcze jestes w wieku dorastania i musisz miec swoje zdanie to pozytywnie, ale jak mówia pierwsze koty za płoty ,"głupiemu ustap" wiedz ustapie
myszlalem ze na pedagogidze ucza was jak rozwiazywac problemy a nie ustepowac kazdemu.
BIA Radzio : i nie przejmuj sie tam tym kto cie lubi a kto nie bo zgryzoty dostaniesz
Jego nikt nie lubi. Biali bo jest czarny, czarni bo jest bialy wiec sam dla siebie wymyszlil rase bandycki czarnuch jest teraz jakby czarnobialy takie xero :D

BIA Radzio : apropo walki i twoich koksów to byłe moje dojo w ktorym pobierałem nauki przez 4lata z aikido i ju-jitsu http://pl.youtube.com/watch?v=cAHPajl_Cnk
Ciency ci kitajcy 8)  
BIA Radzio : swego czasu lubiałem sie napierd z kumplami na dyskach ale raz prawie przód staciłem i zmadrzałem
ORLY :love to do tego gostka co cie przemodelowal  teraz powinines mowic sansej czy jakos tak. Jako ze dla ciebie byl nieskonczonym zrodlem madrosci i bodzcem ktory pchnol cie na droge rozwoju :p  
BIA Radzio :  poprostu czasami załuje ze takie dzieci nie sa na wyciagniecie mojego pasa przy spodniach,
nauczyli cie tego na studiach pedagogicznych czy w dojo? 8)
BIA Radzio : a psychologa nie potrzebuje bo studia mam z pedagogiki i wiem jak rozpoznac kretyna od normalnego forumowicza
Taaa jak to lecialo z tym swistakiem :satisfied jakbys mial studia z pedagogiki bys sie tak nie zachowywal a na pewno poradzilbys sobie z krychem ja go ignoruje jak zaczyna nawijac o swoim "thug 4 life" i po jakims czasie wraca do normy natomiast ty z nim przeszczekujesz sie typowy przyklad, niby po studiach ale wiedza ksiazkowa i zero zastosowan:D
OdI^PrOfAnUm :Radek nie jesteś przypadkiem z Białegostoku? Te Twoje wypowiedzi w stylu Kononowicza
:O_o 8)
  GX 280 HD4870 i jedno i drogie to taka podgrzewana polka na kawe co sie ledwo miesci w obudowie.
BTW Skucha a RO i tak ci bedzie cielo bo tnie na wszystkich kartach :D

BIA Radzio

• Guest
« Reply #57 on: 05 November 2008, 14:23:20 »
Akurat mam licencjat z resocjalizacji(wieziennictwo z praktykami) , swoja droga w zeby dostałem z partyzanta tak ze mnie zacmiło, akurat kumpel dobił gada(wiedz o sensejowaniu nie ma mowy) :wink ja juz nie bardzo byłem w stanie (styl pijanego mistrza to akurat hoolywood, i nie wychodzi) ) :D . jeszcze raz gratuluje wyboru kartki:wink
PS. swoja droga to nie wiem dlaczego dalej bawie sie z larwami udowadniajacymi swoje ego i przepadajacym w spamowaniu  na forum w  dziecinne zaczepki ,kurcze to trzeba kiedys swoja droga przemyslec.
PS Krysiu(od dzis masz taka ksywke) jako pierwszy wyzwałes moich znajomych od dzieci neo(wiem ze to było dziecinne z twojej strony, ale jakos sie wnerwiłem, a moi znajomi to nie tylko klan gdzie w przypadku ciebie moze i tak jest, ale ja odebrałem to ogolnie czyli do wszystkich ),a moja poczatkowa wypowiedz gdzie uzyłem tego okreslenia  miała sie tyczyc twojego fanboyowania i nic złego nie miałem na mysli, poprostu powróciłem do watku, jesli cie to uraziło mogłes normalnie zwórcic uwage tyle,(nie przestawiac bieguny) widzisz sam sie przyznajesz ze jedziesz po moim klanie, a zero zdania padło z moich wypowiedzi na ten temat, to znaczy ze ty masz jakis problem nie ja, ale jak juz to akurat twój klan to sami geniusze (wez se takiego solidnego liscia w czoło, zeby cie tak zapiekło).
PS. Czupa dziwny jestes człowiek na tesie gadasz ze mna normalnie a na forum sie popisujesz przy najblizszej okazji  pogadamy na ten temat ok. i nie tobie oceniac jak ma wygladac praca pedagogiczna(napiszesz mature skoncz studia , wypowiadaj sie) bo na forum nie jestem w robocie ,co do błedów to niestety jestem dysortografikiem i mam ten problem ale staram sie pisac poprawnie wiecie ile miałem przez to nieprzyjemnosci na  dydaktyce,miałem czuba profesora ktory twiedził ze tacy ludzie  nie powinni konczyc tego kierunku w ogole nic nie powinni.:((
PS.Profanum ty tez musisz dodac swoje dwa grosze(a z toba to juz inna historia gburowaty buraku, i wiesz ze to okreslenie masz juz od jakiegos czasu i nie ja go wymysliłem),ale sorry stary słaby z ciebie komik("voip nie jest od gadania" haha) wiedz ,ciagnij swój szmelc przez rure  i zatkaj kiche anonimowy chlapaczu , kapisz PROFstytutko:yes  pozdrawiam i dzieki za wysłuchanie jeszcze raz przepraszam za błedy kujoni,staram sie pisac czytelnie ,z zmojej strony to tyle i jeszcze raz przepraszam za cyrk na tym forum, najwidoczniej mam  taki połudnowo wschodni charakter to dlatago ze jestem po czesci góralem i zadziornosc mam we krwi .:wink

Yab_PL

• Guest
« Reply #58 on: 05 November 2008, 15:04:34 »
kryszek :
No Skucha,  to szykujmy się na testy, niedługo mój brachol będzie miał 260, to potestujemy ^^ i okaze się, kto miał racje...;p

zebys sie nie zdziwil:D

Chupacabras84

• Guest
« Reply #59 on: 05 November 2008, 15:42:47 »
BIA Radzio :
PS. swoja droga to nie wiem dlaczego dalej bawie sie z larwami udowadniajacymi swoje ego i przepadajacym w spamowaniu  na forum w  dziecinne zaczepki ,kurcze to trzeba kiedys swoja droga przemyslec.
aj nie ladnie. btw kto na tym forum to taka larwa :O_o stworzenie ktore ty tak przewyzszasz swoja osoba :D
BIA Radzio : PS. Czupa dziwny jestes człowiek na tesie gadasz ze mna normalnie a na forum sie popisujesz przy najblizszej okazji  pogadamy na ten temat ok. i nie tobie oceniac jak ma wygladac praca pedagogiczna(napiszesz mature skoncz studia , wypowiadaj sie) bo na forum nie jestem w robocie
Na tsie gadalem bylo spoko czy to teraz oznacza ze mam sie nie wypowiadac jak sie z toba nie zgadzam zwlaszcza jak tutaj od larw jedziesz :dozingoff mature mam studia w toku chyba ze masz o sobie tak wysoki mniemanie ze uwazasz ze czlowiek po maturze ale bez studiow ma sie nie wypowiadac w twojej obecnosci, zreszta ciekawe jak studia informatyczne albo ich brak mieliby byc wyznacznikiem kto moze sie wypowiadac chyba ze uwazasz ze musze skonczyc studai pedagogiczne zeby sie wypowiadac, w takim przypadku kazdy zanim sie wypowie na jakis temat musi skonczyc studia dotyczace konkretnego zagadnienia a to nonsen.  Mozesz rozwinac czemu nie mi oceniac jak ma wygladac praca pedagogiczna znam podstawy i zalozenia i nie musze byc po studiach zeby wiedziec ze wiedzy tej co najmniej nie zastosowales :D
BIA Radzio :najblizszej okazji pogadamy na ten temat ok.
jezeli nie bedziesz moralizowal :D albo nie daj panie probowal zastosowac swoja wiedze pedagogiczna na mnie :satisfied
BIA Radzio :co do błedów to niestety jestem dysortografikiem i mam ten problem ale staram sie pisac poprawnie wiecie ile miałem przez to nieprzyjemnosci na  dydaktyce,miałem czuba profesora ktory twiedził ze tacy ludzie  nie powinni konczyc tego kierunku w ogole nic nie powinni.:((
sam jestem dysortografikiem,cale zycie mialem problemy w szkole i wiem o czym mowisz jest tylko jedno ale w twoim przypadku to cie nie usprawedliwia bo nie czytasz ze zrozumieniem a po drogie jakbys przegapil po pierwsze, twoje zdania  sa ledwo logiczne mi nie chodzi o bledy tylko o to ze profan wiernie zauwazyl ze twoje wypowiedzi przypominaja stylem kononowicza, jedyne co ze on w odroznieniu od ciebie nie probuje chwalic sie studiami i nie wymaga zeby ktos byl po studiach zeby laskawie mu pozwolic wypowiadac sie na forum.
I nie wiem czemu raz udajesz kulturalnego czlowieka podkreslajac jaki to ty jestes kulturalny a za drogim razem wyzywasz kogos jakbys zapomnial ze kultura zobowiazuje 24/7 a nie od swieta ja tam nawet nie udaje kultury weic mozesz mi nawet nie pisac jaki to zle wychowany jestem :D  
BIA Radzio :PS.Profanum ty tez musisz dodac swoje dwa grosze(a z toba to juz inna historia gburowaty buraku, i wiesz ze to okreslenie masz juz od jakiegos czasu i nie ja go wymysliłem),ale sorry stary słaby z ciebie komik("voip nie jest od gadania" haha) wiedz ,ciagnij swój szmelc przez rure  i zatkaj kiche anonimowy chlapaczu , kapisz PROFstytutko:yes  pozdrawiam i dzieki za wysłuchanie  
BIA Radzio : jeszcze raz przepraszam za błedy kujoni,staram sie pisac czytelnie
Quote from: Chupacabras84
Jeszcze raz nie chodzi o bledy
,z zmojej strony to tyle i jeszcze raz przepraszam za cyrk na tym forum, najwidoczniej mam  taki połudnowo wschodni charakter to dlatago ze jestem po czesci góralem i zadziornosc mam we krwi .:wink
taaa powiedzialbym nawet ze  kilka promili zadziornosci :p

BIA Radzio :Akurat mam licencjat z resocjalizacji(wieziennictwo z praktykami)
nie stary odbierasz to nie wlasciwie profan i kryszek to nie sa jacys szczegolnie grozni przestepcy (chociaz drogi sie lansuje) nie musisz im pokazywac kto tu rzadzi i calej tej reszty ktora praktykowales na wiezniach, zreszta to nawt nie jest wiezienie nie musisz ich resocjalizowac:D