Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń

Szkoła Snipera :)

<< < (4/21) > >>

Wittmann:

--- Quote from: jak pukac ze snipy na dalekich odleglosciach (w przedziale powiedzmy 200-500m)? ---
--- End quote ---

no w RO to zależy od wiatru i wilgotności powietrza 8)

ciocia|Ola:
Wy poruszacie sprawę technicznego posługiwania się tą bronią - na moje oko musicie tak celować, aby wyprzedzić obiekt, który chcecie trafić kulka musi przecież\dolecieć no i oczywiście opada, więc o tym też pamiętajcie.
Najważniejsze  ==> grając snajperską to dawanie wsparcia grupie. Nic gorszego bieganie ze snajpą po okopach i cieszyć się z punktów za przejecie celów.

krv[PL]:

--- Quote ---ciocia|Ola :
Wy poruszacie sprawę technicznego posługiwania się tą bronią - na moje oko musicie tak celować, aby wyprzedzić obiekt, który chcecie trafić kulka musi przecież\dolecieć no i oczywiście opada, więc o tym też pamiętajcie.
Najważniejsze  ==> grając snajperską to dawanie wsparcia grupie. Nic gorszego bieganie ze snajpą po okopach i cieszyć się z punktów za przejecie celów.

--- End quote ---

no to jest normalne ze sniper robi cover.. i likwiduje przede wszystkim mg i innych sniperow... no ale tutaj tez jest moje pytanie jak jest recoil i inne tego typu parametry rozwiazane.. a mianowcie na jakiej dleglosci pocisk z mausera badz mosina zaczyna "opadac" ... gdzies tutaj czytalem jak czlowiek od moda pancernego armored beast(?) pisal cos na temat tego ze strzaly w ro to jakas loteria w ogole (cos takiego zrozumialem z jego postu)

BIA Radzio:
Zacznijmy od tego ze snajpa to nic innego jak karabin z celownikiem optycznym,i zalerzy jak sobie ustawisz go w opcjach gry polecam ci na tekstury.Według mnie w Ro strasznie gracze naciskaja snajpera aby strzelał i był wszedzie co za tym idzie biegał po całej mapie, odkrywajac sie na ogien(lub co gorsza szturmował jak zwykły piechur o zgrozo!!).Moja wizja wykorzystania tej profesji w grze jest bardzo prosta ,likwiduj wrogie kaemy (wrogich snajperów!!!),czesto sie chowaj ,poluj na oficerów i blokuj drogi. Najważniejsze to trzymac sie jak najdalej (choć wiem łatwo pisac) od wroga bo czym bliżej jest tym marne mamy szanse.Kazdy  gracz grajacy ta profesja ma swoja taktyke inni ida na pałe ,inni strzelaja do wszystkiego co sie rusza , wszystko  zależy od osobowsci gracza .Mnie najbardziej wnerwia jak kazdy ma do ciebie pretensje na serwerze typu "gdzie snajper","snajper sux",a sami poprostu sa lewi , biegaja po mapie nie wykorzystujac tak prostej rzeczy jak chowanie za przeszkodami,czy granat dymny.Przeciez  na raz w dwóch miejscach nie da sie byc jednoczesnie.:O_o

kurkawodna1981PL:
Oooo Ciocia przemówiła po długiej przerwie:D:p

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version