Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń
Szkoła Snipera :)
Odi^PrOfAnUm:
--- Quote ---BIA Radzio :
Zacznijmy od tego ze snajpa to nic innego jak karabin z celownikiem optycznym,i zalerzy jak sobie ustawisz go w opcjach gry polecam ci na tekstury.Według mnie w Ro strasznie gracze naciskaja snajpera aby strzelał i był wszedzie co za tym idzie biegał po całej mapie, odkrywajac sie na ogien(lub co gorsza szturmował jak zwykły piechur o zgrozo!!).Moja wizja wykorzystania tej profesji w grze jest bardzo prosta ,likwiduj wrogie kaemy (wrogich snajperów!!!),czesto sie chowaj ,poluj na oficerów i blokuj drogi. Najważniejsze to trzymac sie jak najdalej (choć wiem łatwo pisac) od wroga bo czym bliżej jest tym marne mamy szanse.Kazdy gracz grajacy ta profesja ma swoja taktyke inni ida na pałe ,inni strzelaja do wszystkiego co sie rusza , wszystko zależy od osobowsci gracza .Mnie najbardziej wnerwia jak kazdy ma do ciebie pretensje na serwerze typu "gdzie snajper","snajper sux",a sami poprostu sa lewi , biegaja po mapie nie wykorzystujac tak prostej rzeczy jak chowanie za przeszkodami,czy granat dymny.Przeciez na raz w dwóch miejscach nie da sie byc jednoczesnie.:O_o
--- End quote ---
powiedział Radzio...
Wittmann:
--- Quote from: a mianowcie na jakiej dleglosci pocisk z mausera badz mosina zaczyna "opadac" ... ---
--- End quote ---
hmm przecież pocisk opada od razu po opuszczeniu lufy tyle że np.po 100m opadnie 1cm a po 1km 1m więc nie ma reguły kiedy zaczyna opadać nawet przy idealnej pogodzie co prawda zależy to od prędkości z jaką wylatuje z lufy ,a im ta jest większa tym będzie wolniej opadał a na 100 metrach może nie być widać różnicy,na mniejszych odległościach są to ułamki cm a nawet mm,a na dużych odległościach żołnierz pada przed usłyszeniem strzału przez jego towarzysza oczywiście:yes
krv[PL]:
o ja... bez kitu wittman dzieki za twoj post.. normalnie czuje jak swiatlo wiedzy przeszywa mnie... i czuje sie spelniony.. wiem juz! tak wiem! znalazlem mentora!! ktory odkryl przede mna istna kopalnie wiedzy... dzieki ci!! Widze swiatelko w tunelu to juz jest prawie to do czego chcialem dazyc dziekuje ci po stokroc!!!! i jeszcze raz uklon i podziekowanie! :yes:yes:yes:yes:yes:yes:yes:yes:yes
Dobra a wiec na jakich odleglosciach przecina sie os celownicza z trajektoria pocisku (mowie tutaj o wszyskich snipach wystepujacyh w ro) za odp. serdecznie dziekuje! :)
Yab_PL:
dokladnie nie znam, ale napewno na mapce tulaoutskirts lezac w lesie niemieckim snajperem i celujac do bunkrow trzeba celowac pod gorke a pocisk ma 0,5-1s opoznienia
Wittmann:
to be continued ....:yes:yes:yes:yes:yes:yes:yes:yes:yes:yes:yes
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version