Hiacenty :
wisnia :
Hiacenty :
Jak chcesz grac custmowe to idz na astera ... Tam może znajdziesz kogoś
Tak spotkam. Otta, Dietricha i Anatolija
Bo nikt nie gra customowych map...
Hiacenty z Tobą nikt nie chce grać na customach bo Ty podobno znasz na nich wszystkie bugi
takie plotki krążą
może dla tego, kiedy tylko pomyślisz o wejściu na serwer z customami to zawsze jest on pusty - bo wszyscy uciekają przed Tobą
Ale tak na poważnie, domyślam się skąd Twoja awersja do wszelakiej maści nowości (map). Wiadomo, są mapy lepsze i gorsze. Tych gorszych wśród customów jest dużo więcej niż lepszych moim zdaniem. Ale biorąc pod uwagę ich ilość, po przesiewie zostaje spora grupa ciekawych. Ja osobiście lubię grać na nowych mapach, bo gram na publikach po to między innym żeby się pobawić. I jak większość "dorosłych dzieci" lubię sobie od czasu do czasu sprawić "nowe zabawki". Ty, jeśli stawiasz na perfekcję rozgrywki, a tak z pewnością jest, na serwerach z customami rzeczywiście lepiej się nie pojawiaj. Ja jestem w stanie olać to, że gdzieś na mapie są przezroczyste jednostronnie ściany, czy zamiast panzer rury dostajesz mg 42. Nie wykorzystuję tych błędów w grze. Za to lubię pobiegać po nowych wioskach czy pojeździć nowym pojazdem ... traktuję takie mapy z przymrużeniem oka. Ale bez m.in. customów, które potem po dopracowaniu stają się standardami, ta gra w ogóle by się nie rozwijała i zdechłaby dużo szybciej. Moim zdaniem właśnie powinniśmy grać na customach, bo tylko gracze są w stanie zweryfikować ich jakość, zarówno pod względem grywalności jak i ew. błędów. I tylko wtedy dobre customy mają szansę stać się standardami i wchodzić na rotację.