A ja tylko zapytam czy nie prościej byłoby zrobić moda , który zahaczałby o większą część działań Polskiego Wojska w czasie II wojny?
Rozumiem pod tym pojęciem :
* walki we Francji i Holandii w 44 r. ( gen. Maczek pod Falaise !!!!! i gen. Sosabowski pod Arnhem!!!) . Zauważcie ,że w tym wypadku macie gotowe modele broni , którą można wykorzystać -np. broń piechoty modele czołgów Sherman ,Cromwell z Darkest Hour oraz umundurowanie , które można by lekko zmodyfikować przez dodanie orzełków tu i ówdzie.
* może udałoby się również zrobić parę mapek do Powstania Warszawskiego. Jedną mapkę Wawy można zabrać z RO, bo jest takowa mapa, a następne modyfikować mapki z innych polskich miast lub z niektórych miast sowieckich. Dalej w Powstaniu Warszawskim oprócz broni niemieckiej , można zaczerpnąć Steny i Piaty z Darkest Hour, bo przeca zrzuty jakieś tam niby były, a Steny sami również produkowaliśmy w podziemiu ;P) .
* parę epizodów z kampanii włoskiej też być moze nie stanowiłoby problemu , zważywszy na fakt , iż jest w RO mapka pt. "Italy" , a poza tym można przerobić jedną czy dwie mapki z Mare Nostrum.
* może nawet udałoby się pokazać walki Ludowego Wojska Polskiego ?
Zobaczcie ile kwestii Wam panowie odpada już na wstępie. Wy tymczasem chcecie tworzyć moda niemalże od podstaw , a poza tym sądzę ,że temat kampanii wrześniowej nie jest aż tak nośny. Przecież dostaliśmy po dupie srogo , mieliśmy kiepsko wyposażoną armię. Jedne "polskie Termopile " czy nawet nierozstrzygnięta bitwa pod Bzurą chuja mnie pocieszają , że się tak wyrażę. Jakoś wydaje mi się ,że mod w którym przynajmniej skopaliśmy szwabskie tyłki (front zachodni ) lub nawiązaliśmy równorzędną walkę ( Powstanie w Wawie) byłyby bardziej grywalne i nośne niż "naciągany" mod o kampanii wrześniowej.
No i najważniejsze , czy chcielibyście ,żeby ten mod rozsławiał wśród dajmy na to iluś tam graczy niepolskich , porażkę wrześniową , czy może właśnie lepiej zwycięstwa i ważny udział naszych na froncie zachodnim.
Sorki za offtopa małego. Chciałem tylko ,żebyście przemyśleli sobie parę spraw . Do napisania tego wszystkiego skłoniły mnie moje rozmowy z paroma kumplami ze studiów co grają w Red Orchestrę i jej mody.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH ! Do zobaczenia na froncie. RO to zuooo!!! xD