A no widzisz sie jarnołem,ze chodzi o Real Time Wargames ale dop-iero dzis:blush.Wiedz bije sie w piers,mowa była tez seri total war wiedz to tak jakos noobowsko skojarzyłem(co za syf)sorry(ale to ja sie osmieszyłem he).Grałem w Steel Panthers !! to podstawa.Ale wole juz srodowisko Cm ,wiesz ja tak naprawde zaczynałem od gier plansowych serii "Dragon"(jak ktos pamieta czasy wczesnych lat 90 wie ocb).
Co do Theatre of War sam pisałes ze skomplikowana itd. wiedz na sama mysl, ciska sie okreslenie ze jest dla ciebie ok(owszem napisałes ze ma błedy, ale ktora gra ich nie ma??).Wiedz nie wiem co myslisz ,wnioskuje tylko z twojego tekstu,ktory wpływa na moje postrzeganie
.
W Total war nie da sie zrobic pojadów( zreszta jak jest juz War Leaders nie widze sensu chyba ze modowanie tej gry),owszem dodawac wspólczynniki siły tak,wymieniac srodowisko przyrody tak.Zamiast katapult działa,tak,zmieniac wyglad mapy tak,,powiekszac..(europa barbarorum,Roma Surrectum,RTR),zmieniac wyglad jednostek tak..(nie zastepowac całkowicie innymi modelami to juz kod zródłowy jest.. ,rzecz juz napisana),podnosic AI tak(ale z tym jest duuzo pracy).Zmieniac głosy,dziwieki tak.Na marginesie chce ci powiedziec ze w serie RomeTW gram od poczatku jej istnienia w swiecie gier (miałem wersje 1.0,dla wtajemniczonych:mam oczywiscie wszystko dzis orginalne:) cała antologie ).Grałem w takie mody jak EB,RS,RTR,77BC,The First Triumvirate,SpQR,AE,ogniem i mieczem czy PAENISULA ITALICA(było jeszcze tego troche),wiedz wiem co da sie a czego nie(mam kontakt tez do dobrego modera).Co do HOI ,wyjdzie niedługo trzecia czesc(widziałem juz zwiastun, miodzio).
Po raz tysieczny(!) tłumacze w Cm wykorzystuje sie "jednoczesne wykonanie",lub poprostu zasade "my sie ruszamy".Gracze nie maja mozliwosci oddziaływania na swoje siły w trakcie Fazy działan w czasie rzeczywistym,co ma zapobiegac kierowaniu swoimi odziałami w skali mikro i ma za zadanie symulowac brak mozliwosci przewidzenia wielu elementów(jak zasadzki np>) oraz chaos towarzyszacy walce.Innymi słowy,gracze nie moga zmieniac rozkazów,kiedy te sa wykonywane!!!.Gracze moga jednak klikac na jednostkach,aby uzyskac dokładne informacje na temat ich stanu,morali,amunicji,łacznosci,zmeczenia ,uszkodzen.Wiedz juz nie spierajmy sie o te tury,bo sa one konieczne,jesli chce sie odwzorowac dokłady teren działan na konkretnym polu bitwy i sił w nim wystepujacych(pisałem,od kompanii przez bataliony,po plutony,druzyny, sekcje ppanc,czy lkmy).Swoja droga załoze oddzielny temat,o Cm i dam kilka porad jak ,zaczac rozgrywke,jak grac co stosowac jak sie połapac by sie nie zniechecic itp.Moze ktos sie kiedys skusi na autentyczny front Wschodni(tak by trzymac sie watku tego fronu,do czego słuzy to forum).
Wiem ze w CC jest mod poprawiajcy załadunek,ale to mod! w Cm w podstawce masz juz to bez grzebania w plikach,a wiesz ze nie kazdy posiada odpowiedniego moda,jak chcesz z kims pograc online,to moze byc problem.Chyba ze masz zaufanego kumpla ..takiego samego fanatyka jak ty.
.Pozdrawiam.