Author Topic: Lista rasistowskich buraków (podzielony)  (Read 14615 times)

Bathin

• Guest
Lista rasistowskich buraków (podzielony)
« on: 21 February 2009, 12:42:35 »
Od tego są nooby żeby "jechać" po nich:D
Chyba czas wracać do RO.
Pzdr

BIA Radzio

• Guest
« Reply #1 on: 21 February 2009, 17:47:19 »
Ciekawe czy ten holender wie,ze jego kraj wyzwolili wlasnie "ci brudni polacy".Kiedy nas wielki zachód oddał ,w łapy komuny.W jego kraju ,dzieki  krwi naszych dziadków,rozwijała sie pieknie gospodarka,podnosił sie standard zycia.Wiedz kiedy,wymknelismy sie z czerwonych łap,okazło sie ze jestesmy 50 lat do tyłu prawie ze wszystkim.Fala emigrujacych rodaków,za chlebem(bo hipokryzja naszych rzadzacych jest juz na takim etapie, ze tylko zamach stanu otworzył by im oczy,na niektore tematy) zalała rynek.Pewnie jakis jego tata ,badz on sam ,stracił prace przez naszego rodaka,bo nie radził sobie z przykreceniem gniazdka do sciany(hist.Prawdziwa).I jest sflustrowany,to samo amerykanin.Dlamnie wazne jest tylko to, ze jestem słowianinem,z rodu piastów,z panstwa ktore rozdawało kiedys karty w europie(miało wielkich naukowców i myslicieli) i na stałe zmieniło jej historie.Ktore miało jedna z pierwszych na swiecie konstytucji(po amerykanskiej).Kiedy nasi krolowie budowali grody(pokonywali najwiekszych tamtych czasów) i uniwersytety wiecie co w takiej ameryce było???bizony robiły buuu a indianie łułułu(za mieskiem).Wiedz pamietajcie ludziska,my mozemy sobie tez takich koleszków trakotwac  ,jako głupich niewychowanych buraków(jedzacych z nogami na stole).Głupota ludzka nie zna granic.Pozdrawiam i mam nadzieje ze mnie dobrze zrozumiano.

TRikus

• Guest
« Reply #2 on: 21 February 2009, 20:51:46 »
No tu się muszę z Radkiem zgodzić....... Stereotypy.......

Biały Orzeł

• Guest
« Reply #3 on: 22 February 2009, 01:01:16 »
egoniusz nie przejmuj się tym tak bardzo.Oszołomy nie potrafiące uszanować innych znajdą się wszędzie.Najlepiej nie reagować na debili i traktować śmieci jak powietrze.Pyskówa do niczego nie prowadzi a sprowadzanie się do ich poziomu świadczy także o Tobie.Pokaż im swą wyższość w walce a nie w besztaniu ;)

egoniusz

• Guest
« Reply #4 on: 22 February 2009, 22:33:32 »
Niekluciem sie z nim nadmiernie raczej starałem sie obalać jego rasistowskie argumenty,to jest nawet ciekawa umysłowa łamigłówka.Wnikasz w umysł takiego kretyna i starasz się tak z nim rozmawiać aby cie zrozumiał,np jak sie puszył ze Polacy sa niewyedukowani to mu powiedziałem ze to ze skaczyl cztery klasy  nie znaczy ze jest wykształcony.

Kiedyś jak niemiaszek z BOH się szczycił jak to wermacht podbił nasz kraj w 18 dni, to ja do niego super i dodałem czy słyszał o bitwie pod Wizna? odpowiedział ze nie słyszał.
Wiec powiedziałem ze wygraliście ta bitwę (ucieszył się) i odrazu  dodałem ze na każdego zabitego Polaka przypadało 40 Niemców, oczywiście  dalej przedstawiłem dysproporcje w stosunku sily ognia czyli 60 do 1 !!!!.
Podam nawet dane jako ciekawostke

Niemcy mieli                                 Polacy mieli

42 200 żołnierzy, w tym 1200 oficerów > < 720 żołnierzy ,w tym 20 oficerów
350 czołgów >                                         < 0
108 haubic >                                            < 0
58 dział arta. >                                         < 0
195 dział przeciw czol. >                           < 6 (76 mm)
108 moździerzy >                                     < 0
188 wyrzutników granatów >                   < 0
288 C.K.M >                                             < 24
689 L.K.M >                                             < 18 (hehe)
0 P.T.R.D >                                              < 2
Dodam jeszcze ze  atakiem Niemieckim dowodził sam Hienz Guderian.....

Potem zamkną mordę (zaczol mnie oklepywać z kolby) i dostał automatycznego bana za TK do końca sesji.
Takie ścierwa trzeba zbesztać,ale w sensowny sposób.

Yab_PL

• Guest
« Reply #5 on: 23 February 2009, 12:44:35 »
ja tam mam zlewke na takich kolesi. Zazwyczaj pojezdzanie po nacji zaczyna sie wtedy gdy ktos wpie...l dostaje i nie ma jak sie bronic. Dodatkowo zazwyczaj jest jakims zakompleksionym dzieciakiem ew. poprostu starym debilem. Nie oszukujmy sie, dorosly czlowiek, w miare zadowolony z siebie nie musi dowartosciowywac sie obrazajac kogos na dodatek w grze, nawet nie widzac go

BIA Radzio

• Guest
« Reply #6 on: 23 February 2009, 18:03:05 »
Nom niemcy nas pokonali.Nasz kraj miał tylko 20 lat(borykał sie z kryzysem,zniszczeniami wojennymi itp.),ale zaden kraj nie dał rady dwóm mocarstwa,naraz.Trzeba pamietac ze Polska mysl techniczna była o wiele lepsza od niemieckiej(w 1939),problem był raczej gdzie indziej.A teraz odnosnie Wizny,Guderian taaak tan wielki Guderian zagroził naszym obronca ze spacyfikuje okoliczne miejscowosci jesli sie nie skapituluja(musieli wiedz sie poddac).Dlamnie to wstyd i chanba ....(jeszcze podpisywac sie tym nickiem paranoja ..dla rodaka)

egoniusz

• Guest
« Reply #7 on: 23 February 2009, 19:21:04 »
jeszcze podpisywac sie tym nickiem paranoja ..dla rodaka

Kogo masz namyśli ?

Polska mysl techniczna była o wiele lepsza od niemieckiej

Skąd wzioles te wiadomości oświeć mnie? Niemcy byli najbardziej zaawansowanym technologicznie krajem na świecie?
Co Polacy mieli nowoczesnego w tamtych czasach?jakieś mało istotne rzeczy.

BIA Radzio

• Guest
« Reply #8 on: 23 February 2009, 20:05:21 »
AA byli tacy..łorewer.Co do polskiej mysli technicznej ..wojskowej kolego ,to chyba mało wiesz jesli twierdzisz ze niemcy w 1939 byli super nowoczesni.Nowa to mieli ale koncepcje wojny nic wiecej .Troche edukacji dla ciebie  najpierw:

&feature=related
 Potem:

Mam nadzieje ze nie jestes tym ktosiem, co twierdzi ze nasi:atakowali  czołgi koniami i wrzucali granaty do srodka,przez włazy(pierwszy filmik ci to znacznie opisze)???
 Wiele ,broni zdobytej w naszym kraju niemcy stosowali na innych frontach.Dodam ze pierwsza lipna konstrukcja niemieckiego karabinu auto(g41)ukazał sie dopiero w 1941,dopiero modele w 1943 dawały rade.Jesli masz jakies pytania odnosnie wrzesnia..chetnie cie oswiece.Bo po 50latach komuny ludzie jakies bajki opowiadaja.Co mnie wnerwia.Pozdro

Offline ShariK PL

• Towarzysz broni
  • Honor: +10/-1
    • View Profile
« Reply #9 on: 23 February 2009, 20:06:53 »
Polska miała bardzo dobre bombowce PZL.37 Łoś, dobre lekkie czołgi 7tp, karabiny ppanc Ur, nawet mieliśmy 10 pociągów pancernych. Jeden z nic (nie pamiętam nazwy) Samodzielnie zniszczył pod mokrą kilkadziesiąt czołgów niemieckich.

Wyszkolenie polskiego żołnierza było na dobrym poziomie.

Ale kit z tym. Tego nowoczesnego sprzętu mieliśmy jak na lekarstwo, a poza taktyka z czasów Iwś.

BIA Radzio

• Guest
« Reply #10 on: 23 February 2009, 20:15:55 »
Nigdzie nie napisałem ze mielismy tego pod dostatkiem.Polecam linka 1szego.Sharik jaka taktyka I wojny???raczej doktryna i nie pierwszej wojny.Bo nawet koncówka I wojny była inna niz na poczatku.Problemem w naszym kraju było silne lobby Francuskie. Ludzie znajacy temat beda wiedzec ocb.Duzo szmelcu skupowalismy od Francuzów bo sojusznicy itp.Nasz przemysł(i to trwa do dzis)cierpiał na tym bo niby co zachodnie to lepsze.W tedy tez tak było ,ale to dłuugi temat na rozmowe.Jednym słowem nasi głowno dowodzacy nie popisali sie.Doktryna obronna, rozdrobnienie pancernych sił,słabe wsparcie lotnictwa(a to juz duzo).Błedów mozna by wymieniac.

Offline ShariK PL

• Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #11 on: 23 February 2009, 20:20:09 »
No dobrze, ale miałem na myśli użycie naszej broni pancernej. Zamiast Formować je w bataliony czy dywizje, większość po prostu walczyła w ramię w ramie z piechotą. Wtedy nasze czołgi byłyby skuteczniejsze.

Jedyne większe zgrupowania pancerne była 1 brygada pancerno-motorowa i batalion czołgów obrony Warszawy czy jak tam się to nazywało.

egoniusz

• Guest
« Reply #12 on: 23 February 2009, 20:35:02 »
Co do tej edukacji dla mnie to zastanawia mnie poco podałeś mi ten link? jak miałem 15 lat to to wszystko wiedziałem a ta sprawa sie interesuje nie od  dzis,a teraz mam 31lat.
Tak jak napisał szarik mieliśmy troszkę nowoczesnego sprzętu ale było go za malo.
Ogólny obraz naszej siły militarnej nie wyglądał najlepiej,mówiąc prościej byliśmy zacofani technologicznie.
To nie podlega dyskusji jest to historyczny fakt.

PS Ja rozumiem ze sa nacjonaliści i patrioci na świecie,ale kolego ja zyje w realnym świecie .

HEHE Niemcy pracowali nad bomba  atomowa i prawie ja zrobili w 1945 a my nie potrafimy jej zrobić do dziś.....

proszę jak masz pisać jakieś bzdury to nie pisz ich tutaj.

pa

BIA Radzio

• Guest
« Reply #13 on: 23 February 2009, 20:49:51 »
Jakie zacofanie technologiczne.TO ze brakowało pieniedzy na armie nie czyni nas zacofanymi w dziedzinie wojskowych konstrukcji(nasza Armia nie była doposazona) tamtego okresu.Miec wiecej nie znaczy nowoczesniej.Co to był panzer I ....przy 7tp.Jesli  wiesz to juz od 15 latek. Chodzi o rozwiazania, konstukcje z 1939 r co było pózniej to wiesz(chyba) pod butem ruskich ponad 50 lat i skutki odczuwamy do dzis, ziomus (jaka nowa hist.piszesz).Nasz kraj miał  za mało czasu 20 lat!!!.Pisałem lobby francuskie,powolne reformy,zła doktryna nie czyni nas zacofanymi.Mielimy sporo nowoczesnych rozwiazan.Tylko szkoda ze nasze władze wolały wchodzic w dupe zachodnim sojusznikom i wydawac tam kase.Na to co mozna było taniej i lepiej zrobic u nas.
PS:tez z dzieckiem nie  piszesz,wiedz skoncz mi tu z realnym swiatem.Bo w naszej historii powojennej jest wiele zakłamania(zreszta zaczynasz mieszac,potwierdz swoja wypowidz jakims konkretnym przykładem,nie filozofia na zycie).Acha Francuzi tez byli zacofani.Przeciez tez dostali po dupie(a najwiecej w europie wydawali na wojsko) to jak jest z tym nacjonalizmem.he

Offline ShariK PL

• Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #14 on: 23 February 2009, 20:59:12 »
Gdyby posłuchali Piłsudzkiego żeby najechać Niemcy w 1935 roku, to były Hitler siedziałby w czarnej dupie i by Polska żyła by dalej swoją wolnością !