Różności > Hyde Park
17. Panzer Division - potrzebuje pilnie ludzi! (podzielony)
Franz:
Weź może dołącz do LIGII POLSKICH RODZIN, albo coś w tym rodzaju...masz przebicie chłopie, będą z Ciebie ludzie. Matka Polska Cię potrzebuje. Upadek moralny widzisz na co dzień, coś z tym trzeba zrobić.
Ja się też nie wstydzę, że interesuje się Wehrmachtem, bo czego mam się wstydzić. Jest masę takich ludzi. Jestem zapalonym anty-komunistą i tyle. Aczkolwiek jakby powstał radziecki klan na tej scenie, bym tylko mógł złożyć gratulacje. Nie szczekałbym jak Wy, że to be, że złe, że jestem jaki taki sraki, że polska ponad wszystko. Nie, nawet byłoby ciekawie rozegrać klanówkę, pomiędzy dwoma dywizjami na froncie wschodnim. To byłoby prestiżowe spotkanie. Byłoby to bardzo ciekawe doświadczenie i zabawa. A Ty mieszaj dalej proste zainteresowanie z ideologią, z patriotyzmem, najlepiej stereotyp i do jednego kotła.
Dla mnie jesteś tylko gorliwym patriotą, to dobrze, może i też komuszkiem, broniącym swojego zdania i tyle. Masz do tego prawo, żyjemy w wolnym kraju, każdy ma prawo do takich czy nijakich przekonań, do pewnych zainteresowań - jeszcze 20 lat temu tak bym nie wyrażał się na jakimś publicznym forum. Aczkowiek, dalej coś...hmmmm...dalej czuć komunę!
Dlatego jeżeli chcesz ograniczyć czyjąś wypowiedź, cenzurować ją - no to mi się to kojarzy, z cenzurą komunistyczną. Tak bardzo mówisz o wolności o walce o wolność. I TU MASZ TĄ WOLNOŚĆ, WOLNOŚĆ PRZEKONAŃ, ZAINTERESOWAŃ, WYBORU. NIESTETY, myślisz jak komuch, chętnie byś mnie spalił na stosie, bo nie jestem takim jak Ty, nie myślę, jak Ty. Ja nigdy nie uderzam, ale jak widzę takich jak Ty, pseudo-patriotów, którzy chętnie podzielili by los NKWD, to sorry...pierdol dalej będzie wiosna.
Ja nie uderzam w ludzi, bo nie mam powodu, jestem mimo tego tolerancyjny. Może coś mi się nie podobać, ale cóż...to jest ich wybór, oby tylko nie mieszali mnie do tego. Niech sobie tworzą Waffen-SS, NKWD, chuj mi do tego, czy złe czy dobre. Czy lubią to, czy się interesują, niewiem, to jest tylko gra, niech się bawią...to jest ich sprawa, co z tym zrobią i jaką mają świadomość tego. Nie wpierdalam się między wódkę, a zakąskę, czaisz baze?
Franz:
Określaj jak chcesz...śmiało, nazwij mnie NAZISTĄ, działaczem NSDAP. Mnie to pierdoli, bo wcale mnie nie znasz...ale weź się z tym pogódź, że ludzie interesują się różną armią i jej aspektami. II wojna światowa nie kończy się na Polakach. Ty byś stworzył Zośkę, ok. Ale ja stworzyłem Dywizje Pancerną, tak jak inni Fallshimjager, itd. itd. Człowiek interesuje się różnymi militariami i pierdołami...ja czuje takie zainteresowanie i tyle. Stąd taki pomysł. Niestety niewiem, skąd się biorą ludzie, którzy miano nazwy w grze, przenoszą do aspektów ideologiczno-patriotycznych. Spotykam się z tym pierwszy raz i jest to dla mnie dziwne. Ktoś sobie bierze to zbyt do serca i wychodzi niepotrzebny konflikt. Trzeba się z tym pogodzić.
Co powiesz zatem o grupach rekonstrukcyjnych Waffen-SS, czy Werhmachtu? - przebierają się w uniformy, uczestniczą w zlotach. Czy ich tak samo można skazywać i osądzać?, a może to tylko czyste zainteresowanie daną armią. Dlatego więcej dystansu i zrozumienia. Nie znasz człowieka, nie przypinaj mu już odznaki NSDAP. To normalni ludzie, którzy fascynują się armią, jej sprzętem, mentalnością wojska i tyle. Coś jak ja, podobnie po części przenoszę w duszę Dywizji.
Franz:
Grupy rekonstrukcyjne to inna sprawa?, sam uciekasz od tematu. Hehe, sam się boisz o tym mówić, to jest ta sama sprawa. Ich nie potrafisz wytłumaczyć, sam już się zakręciłeś, więc uciekasz od tematu. A może ich popierasz co?
Śmiało - nazwij tych ludzi, że nie są patriotami, co?, podoba Ci się to, poprawnie polityczny dupku?
Czemu nie rekonstruują powstańców, a rekonstruują Wehrmacht? - no co?, śmiało wal...czekam...
"Zobacz co narobiłeś" - nie rozumiem, a co mogłem narobić?. Stworzyłem tylko Dywizje, został też stworzony Fallshimjager. Ot, są takie przydupasy jak Ty i odi, to tylko jednostki, poprawnie politycznej hołoty. I te jednostki zrobiły mi syf w dziale rekrutacji. To jest wytłumaczenie. Tylko z takimi jak Ty, trzeba od razu za wszarz, ale niestety tu jest przyzwolenie na takich przydupasów i tyle. Zawsze się tacy mogą znaleźć. W RO2, stworzę szerszy projekt, na szerszą skalę, jak zapowiedziałem na początku. Więc na jednej dywizji się nie skończy kochasiu... :)
Franz:
Tak, wiele osób poprze Twoje zdanie, wiele osób poprze moje zdanie. I forum to takie dyskusje, zdania dzielone jak dupy. Możesz sobie udowadniać, pysznić się swoją racją. Odpowiedzi stosownej nie uzyskałem.
Odpowiem więc, tak samo jak ten pan...Dlaczego 17. Panzer Division? - dlatego ponieważ w RO - występuje front wschodni, z racji iż interesuje się tym frontem i wojskami Wehrmachtu, stanąłem po stronie Niemieckiej, ktoś musiał stanąć, aby utrzymać sam klimat widowiska. Stanąłem więc ja. Stanął więc także Hans, stwarzając 1. Fallshimjager, także w celu utrzymania klimatu widowiska, a także z racji zainteresowania się od strony militarnej, tychże rodzaju wojskami.
Dziękuję.
Radzio:
Jesli bys tak na poczatku napisał ..to bylaby inna gadka a teraz to powiem "tak se tłumacz"Zanim wyjedziesz z epitetami do ludzi .
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version