Author Topic: Gra nie wykrywa serwerów !  (Read 18112 times)

Offline BartBear_[PL]

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
  • Honor: +34/-0
    • View Profile
Gra nie wykrywa serwerów !
« Reply #15 on: 11 February 2010, 18:30:38 »
Co oznacza, że problem nie leżał na "końcach" ścieżki danych ale na jej drodze (czytaj post Aposa) i niestety może się powtórzyć - musisz wtedy wykonać telefon do "przyjaciela" (bo eksperta chyba tam nie zastaniesz) :p i poprosić o "nie tykanie" Steamowych portów nasłuchowych :wink

SmokHaosu

• Guest
« Reply #16 on: 11 February 2010, 23:16:56 »
No to wielkie dzięki. Teraz na przyszłość będę wiedzieć co robić :D

Radzisław

• Guest
« Reply #17 on: 18 February 2010, 17:01:55 »
Witam po ostatnim  genialnym ubdejcie steam ,mam ten sam problem.Wchodzę z zakładkę internet i gra nie widzi serwerów, dzieje się to samo w modyfikacjach.Czekam i czekam i nic.Szczęście w nieszczęściu że na RO w zakładce ulubione serwery się pojawiają.nawet dzwoniłem do dostawcy internetu czy aby coś mi tam nie blokują.Facet powiedział mi że nie ma takiej możliwości.Wszystkie porty są otwarte .Sprawdzałem zaporę sieciową wszystko powpuszczane .Nie wiem co robić ,kompletnie jestem bezradny.Wszelkie tu wspomniane porady o kant d... rozbić:D .Może ktoś lepiej orientuje sie o co tu chodzi.pozdrawiam

Offline BartBear_[PL]

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #18 on: 18 February 2010, 18:15:30 »
Porty otwarte...ale transmisji brak - czytaj wina netu (o ile wierzyć gościowi od operatora).

Radzisław

• Guest
« Reply #19 on: 18 February 2010, 18:21:41 »
Nie akurat , wierzę ...powiedział że nigdy takich zabiegów nie stosowali i stosować nie będą ,bo by stracili klientów(a dzieki nim mają pensje ..stwierdził).Nigdy nie miałem problemów z wyszukiwarką.Zauważyłem jednak że problem pojawił się po ostatniej aktualizacji steama.Naprawdę nikt nie ma rozwiązania .Może jakiś plik wywalić ???

Offline BartBear_[PL]

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #20 on: 18 February 2010, 19:17:59 »
No nic nowego nie zostało wymyślonego, skoro poprzednie podpowiedzi (z usuwaniem plików z katalogu Steam, sprawdzeniem integralności cache'u gry itd.) rozbijasz o kant d... :D

Radzisław

• Guest
« Reply #21 on: 19 February 2010, 01:28:27 »
Udało mi się rozwiązać problem.Usunąłem  steam (wszystko).Zainstalowałem od nowa ,działo się tak samo, ale po integralności plików cache.Nagle serwery się pokazały.Pozdrawiam i bez komentarza, niech żyje steam oby jak najkrócej.

Offline Haratacz

• Towarzysz broni
  • Honor: +1/-0
    • View Profile
« Reply #22 on: 19 February 2010, 09:07:55 »
Quote from: Radzisław
niech żyje steam oby jak najkrócej.

Co Ty chcesz od tego steam'a, czasami potrafi wkur*****, ale ogólnie jakoś działa (jakoś) :p
"bo wojsko panowie, to jest piękna instytucja..."

Sojuz_PL

• Guest
« Reply #23 on: 19 February 2010, 09:21:45 »
Ja nie wiem co wy checie od tego steama.  Wczoraj musialem sieknac formata systemu, a steam po pobrania kilku plikow dalej dziala. Zadnych gier nie musialem przeinstalowac, wystarczylo dociagniecie kilku mb...
Steam ma wiele wiecej zalet niz wad.

kazmirzk

• Guest
« Reply #24 on: 19 February 2010, 15:33:02 »
Moja niezmierna milosc do steam wyrazam na glos kazdorazowo, gdy mnie z nim rozlacza i wyrzuca z serwera. A ze dzieje sie to srednio co jakies 15 min, i to po kilkanascie razy pod rzad, domownicy czesto zmuszeni sa sluchac moich slow pochwalnych na temat tego chłamu.

Apos

• Guest
« Reply #25 on: 19 February 2010, 16:50:40 »
kazmirzk :
Moja niezmierna milosc do steam wyrazam na glos kazdorazowo, gdy mnie z nim rozlacza i wyrzuca z serwera. A ze dzieje sie to srednio co jakies 15 min, i to po kilkanascie razy pod rzad, domownicy czesto zmuszeni sa sluchac moich slow pochwalnych na temat tego chłamu.

Problem prawdopodobniej leży po Twojej stronie dlatego że jesteś pierwszą osobą którą znam i ma taki problem.

Wrona

• Guest
« Reply #26 on: 19 February 2010, 18:00:45 »
Potwierdzam. Też pierwszy raz słyszę podobną skargę. Kazmirzk, coś musi być u Ciebie nie halo.

kazmirzk

• Guest
« Reply #27 on: 19 February 2010, 18:12:55 »
Nie tylko mój problem. Na forach już setki razy szukałem rozwiązania, mnóstwo osób ma ten sam problem, niestety nigdzie nie ma rozwiązania

{DNA}Guewen' is now Offline.
Your state is set to Offline.
Lost connection to Steam, will rejoin chat automatically when connection regained.
Connected again and rejoined chat.
Kazmirzk is now playing Red Orchestra: Ostfront 41-45. Click here to join.
{DNA}Guewen' is now Online.
Lost connection to Steam, will rejoin chat automatically when connection regained.

i tak non stop.. Gdy nie jestem w grze rozłącza mnie stosunkowo rzadko, ale gdy tylko wlacze gre praktycznie bezprzerwy. Oczywiscie rozlacza mnie z "friends" i po ktoryms takim rozlaczeniu wyrzuca mnie z serwera. Dodam ze nie rozlacza mnie przy tym z interetem, mozilla dziala normalnie (np prfzy buforowaniu filmikow na yt), nie rozlacza mnie z ventrilo, ts3 czy mumble. Problem jest TYLKO ze steam..Mam to od samego poczatku, od 1 uzycia tego diabelskiego programu.
Zmienilem dostawce internetu, wszystkie kable w domu, router zamienilem na modem.. nic to nie dalo..

Offline BartBear_[PL]

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #28 on: 19 February 2010, 19:09:43 »
Ja też to obserwuję (połączenie z netem ok, Steam krzaczy), na szczęście stosunkowo rzadko tracę połączenie z serwerem...
Zaczynam wojnę z imaginacją :wink
Za parę dni zmieniam sprzęt i zainstaluje Steam z ich stronki pod właściwą nazwą, nie tak jak mnie Cenega urządziła że wszystko mam w katalogu Red Orchestra i zobaczymy czy aby coś tutaj się nie wkradło :wink

kazmirzk

• Guest
« Reply #29 on: 19 February 2010, 19:18:06 »
Ja mam steam zaisntalowany "pod ich nazwą", nic to nie zmienia. :)

po jakichs 10 min gry moje okienko chatu wyglada o tak