Author Topic: Mosinki (podzielony)  (Read 9869 times)

IgraSov

• Guest
Mosinki (podzielony)
« on: 18 February 2010, 18:32:54 »
Rekonstruktor, taaaa? Rozumiem, że wrześniowiec więc z której części Polski?

Dziki_Koziol

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #1 on: 19 February 2010, 07:57:30 »
A ja nie strzelałem z żadnego krótkiego Mosnina, ani z wz. 38 ani z wz.44. Tym bardziej czekam na strzelanie z "dżunglowego" Enfielda :)

Surkan Boris Iwanowicz

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #2 on: 19 February 2010, 09:01:21 »
nie wrześniowiec . Armia czerwona . Koniec Wojny - wielkopolska

IgraSov

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #3 on: 19 February 2010, 12:00:09 »
Myślałem, że ktoś z braci wrześniowych, a tu brat czerwony. Kępa Oksywska pozdrawia.

Surkan Boris Iwanowicz

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #4 on: 19 February 2010, 17:06:56 »
Niezwyciężona Armia Czerwona :) :)

Radzisław

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #5 on: 20 February 2010, 00:29:31 »
Surkan Boris Iwanowicz :
Niezwyciężona Armia Czerwona :) :)

Ty uważaj co piszesz rekonstruktorze ,bo się nie polubimy:wink  .pozdrawiam

Surkan Boris Iwanowicz

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #6 on: 20 February 2010, 15:07:43 »
ja nie zupa pomidorowa żeby mnie lubić.. :)

Radzisław

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #7 on: 21 February 2010, 02:57:03 »
A ja no jak na lato masz :  
&feature=PlayList&p=BCF10B6665B1BC2D&playnext=1&playnext_from=PL&index=5   Może zrozumiesz albo i nie kto to wie .

Ein-Volk

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #8 on: 21 February 2010, 09:48:17 »
Ciekawy tekst, ale wokalista, instrumenty, no pożal się Boże ;) Nie czuć tutaj powagi tekstu, tylko jakąś wiejską dyskotekę w remizie: do tego "myśmy rebelianciiiii, polscy-y partyzanciii" to nic, tylko na parkiet i pijany taniec. O wiele lepiej brzmiałoby to w stroju hard rocka, albo jeszcze lepiej - epic/power metalu. A tak, to no... No źle jest :|

Offline Haratacz

• Towarzysz broni
  • Honor: +1/-0
    • View Profile
Mosinki (podzielony)
« Reply #9 on: 21 February 2010, 09:56:15 »

To jest lepsze.........szkoda tylko że Wizna to mit:con
"bo wojsko panowie, to jest piękna instytucja..."

kazmirzk

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #10 on: 21 February 2010, 10:05:35 »
Ein-Volk :
Ciekawy tekst, ale wokalista, instrumenty, no pożal się Boże ;) Nie czuć tutaj powagi tekstu, tylko jakąś wiejską dyskotekę w remizie: do tego "myśmy rebelianciiiii, polscy-y partyzanciii" to nic, tylko na parkiet i pijany taniec. O wiele lepiej brzmiałoby to w stroju hard rocka, albo jeszcze lepiej - epic/power metalu. A tak, to no... No źle jest :|

+1

(nie jestem neonazista, nienawidze smieci z honoru, ale musze przyznac ze ta piosenka jest dobra)

Ein-Volk

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #11 on: 21 February 2010, 10:10:42 »
Tzn? Wizna to udokumentowane, historyczne wydarzenie, szkoda, że uczą tego dopiero w szkole średniej na rozszerzonym profilu historycznym. Co do utworu, Sabaton to taki średni raczej jest, a 40 - 1... No, też nie wspaniałe ;) Lecz lubię sobie tego czasem posłuchać, lubię takie wojenne klimaty. Union, Gallipoli, Stalingrad są wg mnie lepsze.

Edit. Honoru nie lubię, daleko mi od jakiegoś maniaka wojen i wyrżnięcia Rumunów, Rosjan, etc. Wolałbym ich spolonizować ;) A piosenka niebezpiecznie wkracza właśnie w takie nazistowskie klimaty. Pamięć o historii i szacunek poległbym w bitwach to jedno, zaślepienie, wyolbrzymianie ofiar i wypaczanie tego co się stało, by usprawiedliwiać swoją nienawiść i co by tu nie mówić - historyczną ignorancję, to... No, nie dobre jest i bardziej pasuje do dresa spod bloku, który patrzy kątem oka na Rumuna, który przechodzi przez jego osiedle.

Pozdro

kazmirzk

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #12 on: 21 February 2010, 10:14:25 »
Ein-Volk :

Edit. Honoru nie lubię, daleko mi od jakiegoś maniaka wojen i wyrżnięcia Rumunów, Rosjan, etc. Wolałbym ich spolonizować ;)

Ja wolałbym szczerze mówiąc by dostali to o czym sami śpiewają w piosence "Na szubienicę".. Po tym jak niedawno na koncercie wraz z publicznościa skandowali "sieg heil" nic wiecej szmatom sie nie nalezy..

Ein-Volk

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #13 on: 21 February 2010, 10:19:58 »
Ostra resocjalizacja w odpowiednim ośrodku przez 30 lat z przymusowymi pracami publicznymi za utrzymanie właśnie w obozie chyba by była dobrym rozwiązaniem - po co marnować taką siłę roboczą ;) A i szacunek społeczeństwa odzyskają

kazmirzk

• Guest
Mosinki (podzielony)
« Reply #14 on: 21 February 2010, 10:32:20 »
resocjalizacja to ogromne koszta, o wiele wieksze niz zysk z tej marnej sily roboczej.. poza tym tego scierwa juz raczej sie nie da zresocjalizowac. a szacunku nigdy nie odzyskaja..