Author Topic: Łosie na polskich serwerach - pręgierz  (Read 218957 times)

Owczar PL

• Guest
Łosie na polskich serwerach - pręgierz
« Reply #60 on: 01 January 2007, 22:08:59 »
Pyra powiedz mi kiedy i do Kogo!? odnosiłem się w sposób wulgarny..bo ja nie mam pojęcia..chyba że chodzi ci o to
gdy powiedzialem do Kostucha "ty szmato ja ci dam" po tym jak mnie (chyba dla jaj) zastrzelił. On nie wzial tego do siebie,naprawdę wie ze to bylo po "kolezensku" moze zinterpretowales to inaczej,ale tak bylo..no Kostuch czekam na potwierdzenie ;]

KoStUcH

• Guest
« Reply #61 on: 01 January 2007, 22:23:25 »
O lol o co ci chodzi ? Moze ja powinienem chodzic z ślepymi nabojami bo jestes za cienki :D Tak wynika z screena A to co powiedzial owczar to bylo na innej mapie i tylko do mnie tak po kolezensku bo zabilem go dla jaj.A potem on mnie i co sie stalo ;/

TWin_78

• Guest
« Reply #62 on: 01 January 2007, 22:50:39 »
pyra.pl :
A mnie śmieszą łosie  z jednego klanu, którzy zachowują sie jak dzieci, bluzgaja na siebie, strzelaja do swoich itp.
i cały klan Destiny przez Kostucha i Owczarza jest u mnie już przegrany, obiecuje  ze będe wywlekał na światło dzienne wszystkie przejawy nietolerancji, chamstwa itp. Ludzie , to tylko gra, a wy bluzgacie na innych graczy jakby na tym polegała dobra zabawa.

Aha, powyższy tekst Dzikusa dotyczył sytuacji gdy Kostuch stanoł w oknie respawnu i strzelał do wszystkich, bardzo to miłe było, zwłaszcza jego odpowiedzi.

Nie bardzo rozumiem - na screenie widać, że zabijają przeciwników, a to Dzikus przeklina...

TWin_78

• Guest
« Reply #63 on: 03 January 2007, 18:00:14 »
No wiesz - to jest gra dla dorosłych i jeśli czasem ktoś przeklnie, to musimy się z tym pogodzić. Oczywiście nie można tolerować wyzwisk innych graczy i zbyt częstego rzucania mięsem, ale jeśli aż tak bardzo Cię razi przekleństwo, to po prostu odpuść sobie sieciowe gry...

Yab_PL

• Guest
« Reply #64 on: 03 January 2007, 23:15:25 »
pyra.pl :
Dla zabawy a /panie lekkich obyczajów/ latały częściej niż kule, zresztą zwisa mi to już. Żądacie kultury to zachowajcie ją sami:(( A ten temat to jedna wielka porażka.

Co do mojej gry, to najpierw musze poznać mapy a dopiero później zaczne grać . Mam gre dopiero od tygodnia a do tego prace i rodzine . Ja się grą niezdrowo nie podniecam, to ma być dla mnie zabawa a nie kolejny stres. Dość mam przejawów chamstwa w pracy (zwłaszcza u młodzierzy), by jeszcze w grze mnie to spotykało,

no offence, ale to imho dla mnie nie jest wytlumaczeniem. Dowodow jak na razie nie dales, a 'jechac' to moze kazdy po kazdym

Alex

• Guest
« Reply #65 on: 06 January 2007, 15:08:30 »
Do "łosi" można od dzisiaj spokojnie dołączyć klienta grającego pod xywą "HeinzVonGuderianPL" vel "..VonPaulus". Gram na kenigsplacu (graliśmy razem niemcami) i z MG siedzę sobie w rowie, strzelam do ruskich, a tu na linię ognia wpada goniący za fragiem HeinzVonGuderianPL. No i niechcący go "skosiłem". Przeprosiłem i grałem dalej, a ten noobek pisze "...ty pedale". Zatkało mnie trochę i z wrażenia nie zdążyłem zrobić screenu. Zwracam jemu uwagę, że przecież nie wyzwałem go, a on mi na to z textem że "..co go to obchodzi". Kolega który grał wtedy ze mną sam zwrócił uwagę, że to jakiś "głupek" musi być. W sumie to się z nim zgadzam, bo gracz mający "równo pod sufitem" nie wyzywa innych graczy. Przed tym zdażeniem gdy wybiegałem z respa i poprosiłem o ammo, "Heinz..." który wybiegł za mną i najwidoczniej nie mógł mnie dogonić "profilaktycznie" pociągnął mnie serią po nogach aby dostać te swoje 5 pkt.
Sam nie zakładałbym tego tematu ale jak jest "pręgierz dla łosi" to czemu nie? Mozna ten przypadek spokojnie opisać.

Gram już trochę i zauważyłem jedną prawidłowość która prawie zawsze się sprawdza. Mianowicie im ktoś słabiej gra, tym częściej używa wulgarnych słów. Beczy, że jesteś "lamą", noobem" bo kampisz na jego respie (mam gdzieś nawet demka z tego rodzaju wyzwiskami które używali gracze którzy w zasadzie tak źle nie grają, ale są ciut za nerwowi, szczególnie wtedy jak im nie idzie). Ale jak sytuacja się zmienia i on kampi na moim respie to tego nie widzi i wsio jest okiej.
Ale w tej grze tak jak i w innych są i będą: ludzie i "taborety". Tylko czy tych ostatnich musi być tak dużo?

Michał

• Guest
« Reply #66 on: 06 January 2007, 15:16:15 »
potwierdzam to co napisał Alex

Damianx2x2

• Guest
« Reply #67 on: 06 January 2007, 16:53:43 »
Najlepiej jakby do Ro wprowadzili taki mod ze jak siedzisz w jednym miejscy dluzej niz 30sekund na mapie widac twoja pozycje, takze druzyna przeciwna powinna widziec, taki mod byl spotykany w CoD2 na jednym serwerze i powiem ze sie super tam gralo bo wogole nie bylo kamperstwa.

Alex

• Guest
« Reply #68 on: 06 January 2007, 17:51:26 »
Damian widzę, że nie zrozumiałeś o co mi chodzi. RO to nie strzelaninka w której najważniejsze są fragi. Jeżeli dajmy na to, gramy na stalingradzie niemcami i bronimy WH to przecież oczywiste jest, że w razie możliwości zajmujemy skraj ruin od strony ruskiego respa. Im dłuzej niemcy dadzą radę bronic w ten sposób swoich pozycji tym większe mają szanse na wygraną. Co z tego, że ruscy mają ciężko wyjść z respa? Mają d-cę, mają dymne, snajpera itd. Jak nie będą grali zespołowo to przegrają, a niemcy będą mieli coś w rodzaju strzelnicy. Na basovce jest odwrotnie-tam ruscy walą artę prawie na niemieckiego respa  i to też jest okiej. Jak "faszyści" będą lecieli na pałe to dla odmiany ruscy będą mieli "strzelnicę. W RO nie można powiedzieć, że ktoś jest ewidentnym kamperem bo strzela do wychodzących z respa. Z każdego respa są min. 2 wyjścia. Jeżeli jedno jest pilnowane przez wroga to idź innym, a jeżeli wszystkie są pilnowane to musisz bardziej zagrać zespołowo i pokombinować. Tak, że to co proponujesz nadaje się tylko i wyłącznie do gier typu cod, W RO nie zdałoby to egzaminu i "zabiłoby" tę grę. Bo jak wyobrażałbyś sobie pilnowanie jakiegokolwiek obiektu? Biegając? RO nie jest "strzelaniną" i grą typu "latanie za fragami".

dr Granat

• Guest
« Reply #69 on: 17 January 2007, 12:34:12 »
Damian: może jeszcze tego nie zauważyłeś, ale jeżeli siedzisz w jednym miejscu więcej niz 30 sek. to i tak kilku graczy przeciwnej drużyny będzie wiedziało gdzie jesteś, ta gra polega na "kampieniu" ale w różnych miejscach, gram w RO od trzech tygodni (nie poznałem jeszcze wielu map) a graczy, którzy myślą, że mogą całą mapę przesiedzieć w jednym miejscu zwykle fraguje kolbą

wracając do głównego wątku, mimo krótkiego stażu zdarzyło mi się spotkać kilku ułomnych graczy (np. CyklonB, który w okopach krwawego lasu na odchodne zadźgał mnie bagnetem), to w istocie jest problem, nie mogę jednak zrozumieć "pro" graczy, którzy robią tk bo ktoś nie wykonuje swoich zadań, najczęściej jest to nowy gracz, który dopiero poznaje specyfikę RO (a jest co poznawać), należy mu raczej pomóc niż przeszkadzać, albo zrozumie zasady gry, albo odejdzie, a lepiej żeby został (od graczy w RO się nie przelewa)

Offline _KaszpiR_

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
    • http://hlds.pl
« Reply #70 on: 17 January 2007, 16:40:17 »
ja to jeleni co killuja na wychodnym banuje.

Mati

• Guest
« Reply #71 on: 03 February 2007, 18:19:01 »
No i kolejny łoś. Było to dzisiaj na serverze Aster z mapami niestandartowymi. Otóż pewien gracz o nicku "Pawolo" nie wie co to kultura. Mówie mu grzecznie żeby wysiadł z czołgu, w którym jestem, a on na to co to za "lochy", co to za gra i pyta mnie czy wiem co to jest teamplay. Ja mu na to, że nie wiem (trochę ironii w tym było). A on do mnie taki tekst, który poprostu mnie zamurował:

Myślę, że ten gracz zasługuje na pewną karę. Niestety ID nie zdąrzyłem zapisać bo chwilę po tym "wyczynie" wyszedł z servera.

EDIT: Mam jego ID. 22539294

freak

• Guest
« Reply #72 on: 04 February 2007, 14:04:43 »
Mati :
No i kolejny łoś. Było to dzisiaj na serverze Aster z mapami niestandartowymi. Otóż pewien gracz o nicku "Pawolo" nie wie co to kultura. Mówie mu grzecznie żeby wysiadł z czołgu, w którym jestem, a on na to co to za "lochy", co to za gra i pyta mnie czy wiem co to jest teamplay. Ja mu na to, że nie wiem (trochę ironii w tym było). A on do mnie taki tekst, który poprostu mnie zamurował:

Myślę, że ten gracz zasługuje na pewną karę. Niestety ID nie zdąrzyłem zapisać bo chwilę po tym "wyczynie" wyszedł z servera.

EDIT: Mam jego ID. 22539294

Nie bronie tego kolesia, bo przegięte troche to było ale mogłobyć gorzej, mam na mysli wrzuty za staruszkow;/
a tak btw w czołgu są 3 miejsca i powinny być wykorzystane... a nie wypad z czołgu bo on jest moj...
niedługo dojdzie do tego że każdy każdego będzie screenował i na forum leciał się wypłakać
ale jest ciekawa alternatywa www.zal.pl tutaj można się wyżalić do woli ;*

Mati

• Guest
« Reply #73 on: 04 February 2007, 14:37:14 »
a nie wypad z czołgu bo on jest moj... Tak, nie napisałem, więc nie gadaj pierdół. Czy Twoim zdaniem wrzucanie na kogoś na serverze jest OK i należy to tolerować ? Jeżeli tak, to moim zdaniem nie tak coś z Tobą... Po to jest ten temat aby pisać o takich delikwentach jak tamten, którzy według mnie nie powinni gościć na tym serverze jakiś czas. Jest jeszcze lepsza alternatywa zal.ru, polecam.

freak

• Guest
« Reply #74 on: 04 February 2007, 16:02:50 »
nie działa zal.ru  :)  pozatym po co się przejmujesz tym tekstem tak bardzo to Ciebie zabolało?
to świadczy o nim jakie ma zajebiste argumenty, to czemu na policje nie pójdziesz jeśli  ktoś na ulicy powie taki tekst? taka mała dygresja:D niestety tylko w Polsce są banany za wyzwiska :P swojego czasu grałem w lineage2 i doszło do takiej paranoi że za każdy wyraz wulgarny bądź obraźliwy śmigały banany, poparte screen'ami...