Author Topic: Łosie na polskich serwerach - pręgierz  (Read 212843 times)

Alex

• Guest
Łosie na polskich serwerach - pręgierz
« Reply #90 on: 13 March 2007, 09:02:17 »
Kaszpir prosiłem o bana dla 2 typkow na asterze (standardy). Czy tam masz takie uprawnienia?

trawiator

• Guest
« Reply #91 on: 13 March 2007, 10:29:42 »
Kaszpir ma uprawnienia do banowalania ludzi którzy są aktualnie na serwerze, nie może dodać bana gdy dana osoba antualnie nie gra (mowa oczywiście o serwerach Astera). Aby dodać czyjeś ID (osoby która nie gra obecna na serwerze) do listy banów trzeba:
- wyłączyć serwer,
- dopisać bana do pliku,
- odpalić ponownie serwer

Teraz kwestią jest to czy opłacalne jest wykonać poniższe czynności aby dodać dwóch matołków którzy ponownie nie wejdą na serwer?
Gdy wejdą ponownie na serwer i znów zaczną rozrabiać wystarczy wejść na IRC'a i zgłosić to na naszym kanale, jak będzie admin to zbanuje ich przez webadmina i będzie po problemie.

PrezesOi

• Guest
« Reply #92 on: 13 March 2007, 19:31:40 »
Alex twoj post w innym topicu o tych 2 gosciach jest idealny (bez ironii!!!) - screeny , id - wszystko jest. w swiecie ceesa moznaby dac tym kolesiom bana za posrednictwem kalkulatora lezacego obok telefonu... w RO procedura jest duzo bardziej upierdliwa co wyjasnil Trawiator.... tak wiec nie rzucaj kamieniami w adminow bo oni niewinni :]

Alex

• Guest
« Reply #93 on: 14 March 2007, 17:28:10 »
Nie miałem zamiaru w nikogo rzucać kamieniami. Odrobinę zirytował mnie brak jakiejkolwiek reakcji. Wystarczyło napisać jedno zdanie z wyjaśnieniem ile zachodu wymaga zbanowanie łosia którego nie ma już na serwerze. W sumie jak Ty wszedłeś do gry (na krowach) to obaj byli jeszcze na serwerze, ale za dużo czasu zajęłoby tłumaczenie za co należą się im bany, więc sobie to odpuściłem mysląc, że można zrobić to bez kłopotu później.

Nie wiem, ale z tym ircem to chyba nie za bardzo zda egzamin. W sumie to można takie "wnioski o bany" pozbierać i przy najbliższej okazji dopisać do pliku. Albo dopisywać od ręki (jeżeli jest taka możliwość) a ban zadziała po najbliższym restarcie serwera.

Offline _KaszpiR_

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
    • http://hlds.pl
« Reply #94 on: 14 March 2007, 17:37:42 »
trzeba serwer wylaczyc, zedytowac plik .ini a potem wlaczyc
chyba ze pracowac na kopii i podmienic w 3 sekundy miedzy auto restatrami

Czarny_[FH]_pl.

• Guest
« Reply #95 on: 19 March 2007, 21:22:18 »
Alex :
Tomciaz_PL odpuść sobie bo i tak jest mało prawdopodobne abyś się doczekał jakiejś reakcji. Admini reagują prawidłowo najczęściej wtedy gdy sami zostaną zbaszowani lub zabici przez swoich. Mnie też totalnie olali pomimo, że oprócz screenów podałem xywy i guild noobów którzy mnie specjalnie zabijali. W tej chwili najważniejsze jest to, czy jakiś cienki mappack się podoba czy nie.
Chcesz mieć spokój? Zmień serwer na którym grasz.

Co do adminow to racja tylko akurat chodzi tu o serwer zagraniczny :gdyz LOS o niejakim nicku <Mike Nomad>,myslalem ze facet jest na poziomie ale to kompletny los i frustrat  dlatego ze dal mi kompletnego bana i to bez zadnego powodu no moze powod byl taki ze zbyt czesto go zabijalem w jego ukochanej panterze,Oczywiscie kolega ten byl adminem i w przeciwnej druzynieWniosek taki ze cieniasy z zagranicy nie potrawia przegrywac i jedyny ich sposob aby cie zlapac to dac ci bana!!!!!!!! Dziekuje nigdy wiecej zagranicznych serwerow z adminami losiami na ktorych to wyzywaja cie od cziterow chociaz ty potrawisz tylko dobrze zainstalowac wina :(

Alex

• Guest
« Reply #96 on: 20 April 2007, 19:23:14 »
Nie gram za często na polskich serwerach, ale dzisiaj z nudów wszedłem na aster i po tym co zobaczylem to jestem skłonny przyznać rację Bathinowi, że nie warto grac na polskich serwerach. Nikt nie pilnuje jakiegokolwiek porządku, kultura nowych graczy sięga dna. Specjalne TK są na porządku dziennym. Na Odessie zostałem zabity kilka razy przez swoich tuz po wyjsciu z respa (na basowce to samo-roplayer lezał na naszym respie i walil do swoich z kara); a jeden frustrat o xywie Mikisad podszedł do mnie i z metra strzelil w plecy rzucając uwagę żebym nie kampił na wrogim respie; smieszne jest to, że nie kampiłem w jakimś extra miejscu tylko na standardowej kampie niemców :/. Widać, że ten człowiek gra od niedawna i nie ogarnia jeszcze tej gry (grał nawet chwilę jako dowódca ale widać było, że o tej funkcji nie ma zielonego pojęcia, zresztą wyszedł zaraz z serwera bo gra najwidoczniej go przerosła) , nie wie, że są spawn shieldy, inne wyjście, dymy itd.
Nawet nie podaje guilda tych pseudo graczy bo z doswiadczenia wiem, że nie ma to najmniejszego sensu. Admini są za leniwi żeby cokolwiek z tym zrobić a mnie nie chce się znowu czytać o tym jakim to olbrzymim problemem jest dopisanie kogokolwiek do listy zbanowanych. Przecież jest rzeczą niemozliwą wpisanie tych dypków do kopii *.ini i podmienić ten plik raz na 1-2 dni przy okazji jakiegoś restarta.
I po raz drugi skłonny jestem przyznać rację Bathinowi co do tego, ze szkoda 2zł na finansowanie czegokolwiek związanego z polską pseudo sceną ro.

TheGianT

• Guest
« Reply #97 on: 12 June 2007, 10:11:01 »
to co na poczatku tematu przes pokazywal to szczyt chamstwa niech sie chlop skupi na grze i niech gra zespolowo a nie zachowuje sie jak szczeniak i p[rzed wyjsciem zabija swoj team to to nawet nie jest smieszna a tylko zalosne

pyra.pl

• Guest
« Reply #98 on: 16 June 2007, 08:36:19 »
TWin_78 :
No wiesz - to jest gra dla dorosłych i jeśli czasem ktoś przeklnie, to musimy się z tym pogodzić. Oczywiście nie można tolerować wyzwisk innych graczy i zbyt częstego rzucania mięsem, ale jeśli aż tak bardzo Cię razi przekleństwo, to po prostu odpuść sobie sieciowe gry...

i tu macie odpowiedź gdy ktoś ze "starych" wyjadaczy coś zrobi nie tak a ktoś śmie go pouczyć na tym jakże potrzebnym topicu
Nie chce mi się dyskutować z tymi "kanapowymi" komandosami którzy swoje frustracje wyładowują na komputerach, ja chcę sie tylko dobrze bawić.

Mam 30 lat, Prezes mnie zna z innych stron/strony, nie jestem znowu aż tak ortodoksyjny, ale pomyślcie "starzy" żołnierze, to nie boli

Alex

• Guest
« Reply #99 on: 28 June 2007, 16:10:06 »
Dzisiaj, aster jeden gnojek wabiący się Mefist :29992403 miał fajna zabawę na kaukazie waląc do swoich; jak będą potrzebne screeny to je dodam, bo nie wiem czy będzie ci się chciało _KaszpiR_ coś z tym zrobic.

ps. a już miałem nadzieję, że choć na asterze będzie spokój.

trawiator

• Guest
« Reply #100 on: 28 June 2007, 17:51:37 »
Zbanowany na IP, nie che mi się czekać aż serwer wypustoszeje i wtedy dodawać GID
PS. Podeślij mi screeny na PW.

Alex

• Guest
« Reply #101 on: 28 June 2007, 22:01:12 »
ok. dzięki. screeny masz na pw.

Bathin

• Guest
« Reply #102 on: 29 June 2007, 12:32:26 »
To co wczoraj się działo na Kaukazie to była makabra, tak mnie ten typ zdenerwował że puściłem taką wiązkę że pewnie gdyby był admin to bym bana na 3 lata dostał. Sk.. sobie granatami rzucał na respie, zaraz do niego dołączył następny baran o nicku MArcin (pisownia oryginalna), któremu spodobało się dźganie mnie bagnetem żeby zdobyć moje mg.

Razor

• Guest
« Reply #103 on: 29 June 2007, 12:53:41 »
Bathin :
Sk.. sobie granatami rzucał na respie, zaraz do niego dołączył następny baran o nicku MArcin (pisownia oryginalna), któremu spodobało się dźganie mnie bagnetem żeby zdobyć moje mg.

Są ludzie i taborety...takich to tylko BANanami częstować :D

Alex

• Guest
« Reply #104 on: 29 June 2007, 14:52:10 »
Bathin :
To co wczoraj się działo na Kaukazie to była makabra, tak mnie ten typ zdenerwował że puściłem taką wiązkę że pewnie gdyby był admin to bym bana na 3 lata dostał. Sk.. sobie granatami rzucał na respie, zaraz do niego dołączył następny baran o nicku MArcin (pisownia oryginalna), któremu spodobało się dźganie mnie bagnetem żeby zdobyć moje mg.

Ja wyszedłem wcześniej bo nie chciałem grać w tym bagnie. Ale Bathin, mam też guida tego gówniarza wabiącego się "MArcin": 30553416. Myśle, że Trawiator może spokojnie tego fiuta dodać do zbanowanych. Jakby co to mam screena z guidami grających na kaukazie: guid (poz. 21 na liście).