Różności > Historia - Front wschodni

IIWŚ- inne: dyskusja

(1/4) > >>

kazmirzk:
To będzie banalnie proste. Kim jest osoba na zdjęciu i z jakiego powodu i gdzie wykonywany jest na niej wyrok śmierci przez powieszenie ?

Dziki_Koziol:
Rudolf Franz Ferdinand Höß były komendant i założyciel KL Auschwitz, miał epizod w Inspektoracie Obozów Koncentracyjnych. Generalnie świnia i głupi buc, chciałbym wiedzieć jaki był jako blockfuhrer w Dachau, bo tam bezpośrednio stykał się z więźniami. Zdjęcie bardzo wesołe, zasłużył sobie na sznur. Miejsce teren byłego obozu w Oświęcimiu, chyba vis a vis jego biura. Skąd masz to zdjęcie?

kazmirzk:
Odpowiedz oczywiscie poprawna. Zadajesz (mam nadzieje, ze tym razem troche krocej Ci to zajmie )

Zdjecie mam od roku na kompie (mam mnostwo roznego rodzaju zdjec w wielu folderach), z tego co pamietam zapisalem je po tym jak w internecie opublikowano list wnuka Hoessa do dyrektora muzeum w Auschwitz. Chcical sprzedac muzeum pamiatki po dziadku, m.in. jakas masywna skrzynie, ktora mial dostac od Himmlera.

Jaki był dla więźniów? Wystarczy chyba, ze to on przeksztalcil najwiekszy obóz koncentracyjny dla Polaków w miejsce eksterminacji Żydów, to on był odpowiedzialny za budowe komór gazowych i krematoriów. On takze odpowiadal za roznego rodzaju techniki mordowania ludnosci żydowskiej.

NA zdjeciu ponizej z dr Mengele- Aniołem Śmierci (po lewej). Hoess to ten w srodku

Herr_Batke:

--- Quote ---kazmirzk :
...w internecie opublikowano list wnuka Hoessa do dyrektora muzeum w Auschwitz. Chcical sprzedac muzeum pamiatki po dziadku, m.in. jakas masywna skrzynie, ktora mial dostac od Himmlera.

--- End quote ---

Wybaczcie offtop ale... Czy wiesz może jak ta sprawa się zakończyła? Byłbym szczerze wdzięczny za informacje! Jakby co puść mi PM :)

Dziki_Koziol:

--- Quote ---Jaki był dla więźniów?
--- End quote ---

Mnie interesuje, jaki był, kiedy zaczynał swoją karierę w kacetach i stykał się bezpośrednio z więźniami. Blockfuhrer to gość odpowiedzialny za blok, mający bezpośredni wpływ na ich życie. Statystycznie tępy ch...j z kołkiem, starający umilić egzystencję swojemu blokowi. Udowodniono Hoessowi parę sytuacji typu "tego gnoju nie chcę więcej widzieć" - tak powiedział o skrajnie wyczerpanych po pracy więźniach pewnego komanda, ktorych wykończono wieczorem, bo Herr komendant stwierdził, że są nieprzydatni.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version