Jak już off top się zrobił to coś od siebie dodam.Bo widzę sami znaffcy hiphopu tutaj.Śmiać mi się chce z ludzi ,którzy krytykują tą kulturę ,ale pojęcia nawet w1 % nie mają o tym co krytykują .Bo prawdziwy hiphop , to nie muzyka.Tylko b.boying(czyli cała kultura break dance),graffiti,rap (tak według starej szkoły).U nas prawdziwej odsłony rapu (powtarzam jako muzyki ) nie ma oficjalnie ,trzeba szukać ,bo prawdziwych artystów ,nie dopuszcza się do słowa publicznie ,za to rysia peje ..Tak.Jest za dużo wsi, popularne gwiazdy, same mają problem ze sobą i z tym co robią w tej materii,mają za mało wiedzy i spoczywają na laurach .Promują hmm, co właściwie , narkole ???Stadionową i uliczną przemoc??Czyli tego z czym prawdziwy HH nie ma nic wspólnego.To kultura pokoju i kreatywności.Od kilku lat ,w Polsce kojarzy sie ją z kretynami w dresach i debilami bez pojęcia o muzyce .Ja w tym temacie( tego truu HH) siedzę od połowy lat 90-tych.W tedy słuchało sie prawdziwych kapel .Większość amerykańskich.Ale i w u.s.a zagościł snobizm i wycieranie sobie tyłka HH .Wciskanie go w coś co nim nie jest i nie ma z tym nic wspólnego.
Podaje fajny link do dobrego rapu , polskiego ,znam ludzi z tego klipu i to są ludzie na swoim miejscu:yes .Nie wpierd... się w obecny chłam tylko reprezentują prawdziwy HH
http://vimeo.com/16998178 Miłego oglądania .Ale widome gusta są różne .Nie każdy musi lubić .Ale tolerować ,bo prawdziwy HH to pożyteczna sprawa.Pozdroo