Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń

7,62 mm km PKM

<< < (3/5) > >>

ShariK PL:
No to na pewno wystrzelenie taśmy z mg42 też nie będzie należeć do tańszych :(

Dziki_Koziol:
A za ile byś chciał? Tak z ciekawości pytam. Nie znam dokładnych cen amunicji, ale weź po uwagę, że ktoś musiał wtopić dużo kasy żeby mieć MG, do tego dochodzi strzelnica, ludzie do obsługi, musisz gdzieś ten złom trzymać. To nie jest charytatywna zabawa. to musi zarabiać kasę.

Ja na przykład prowadzę strzelanie za free. To jest odpowiedzialność, za bezpieczeństwo ludzi. I dzięki temu koszty są mniejsze. Ale ktoś kto wydał 100k będzie chiał, żeby ta impra zarabiała na siebie.

Herr_Batke:

--- Quote ---Dziki_Koziol :
MG42 jest jak najbardziej w zasięgu i do tego dostepna amunicja. StG kosztuje kupę kasy podobnie jak MP40, bo za niego trzeba dac dużo pieniędzy, a to przekłada się na cenę strzału.

--- End quote ---

Rozumiem, że StG jest (dla klubów strzeleckich) nieopłacalny ze względu na drogą amunicję. Swoją drogą ze trzy lata temu, drogą "podsłuchu" :wink doszło do mnie, że w pełni sprawny StG byłby do ogarnięcia (w ręce prywatne) za ok. 10.000 PLN. Nie wiem ile w tym prawdy, myślę, że jednak dużo "naciągania". A dla jasności: nie jestem żadnym "prowokatorem" ani handlarzem. Po prostu przypadkowo usłyszałem tą "rewelację" podczas pewnego pobytu na dosyć znanym w Polsce targu staroci...

Wracając do tematu: zastanawia mnie MP-40. Dlaczego za niego trzeba dać tak dużo pieniędzy?! To była dość powszechna i popularna broń, a i amunicja w miarę "uniwersalna". No to co tak winduje cenę MP-40? :O_o

--- Quote ---Dziki_Koziol :
A za ile byś chciał? Tak z ciekawości pytam...
--- End quote ---

Za serię z pełnej taśmy MG-42? Nie wiem, nie znam się :blush Ale typuję ok. 300 PLN :blush

Dziki_Koziol:

--- Quote ---Wracając do tematu: zastanawia mnie MP-40.
--- End quote ---

Zrobiono go około 1 mln, czyli w sumie nie tak dużo. Amerykanie windują ceny za orginały. Być może da radę go kiedyś kupić np. gdzieś na Wschodzie, bo oni mają tam wszystko. Pozostaje sprawa, czy będą chcieli sprzedać kilka sztuk, w jakim stanie i za ile.

--- Quote ---doszło do mnie, że w pełni sprawny StG byłby do ogarnięcia (w ręce prywatne) za ok. 10.000 PLN. Nie wiem ile w tym prawdy, myślę, że jednak dużo "naciągania"
--- End quote ---

Całkiem możliwe, że było StG za 10k. Mogę się popytać po ile "chodzą" orginały. I teraz kwestia ile trzeba by zapłacić za strzał z takiej broni, żeby się zwróciła i zaczęła zarabiać :D

Haratacz:
Ja na razie strzelam z KBK AKMS i jeszcze mnie to jara(pewnie dlatego, że nie znam(nie strzelam) innych broni:D) ale z takiego MP-40 czy StG-44 też bym chciał...:con

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version