Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń
7,62 mm km PKM
Rozumny(PL):
--- Quote ---Dziki_Koziol :
No to coś takiego ma przyjechać, jakiś peem włoski, ale nie jestem pewien jaki bo nie lubię włoskiej broni, no może poza B 92FS, ale to też średnio. O i Uzi ma być ale mnie to nie podnieca :P
--- End quote ---
Ten peem to z ostatniej wojny światowej będzie? Mniam!
Dziki_Koziol:
--- Quote ---Ja na razie strzelam z KBK AKMS
--- End quote ---
Jeszcze do niedawna go nosiłem :D oprócz "zwykłego" AKMS-a także w wersji AKMSN. Generalnie lubię strzelać z kałacha, wolę AKMS od AKGN hehe.
--- Quote ---Ten peem to z ostatniej wojny światowej będzie?
--- End quote ---
Chyba tak, ale nie wiem na 100%.
Radzisław:
&feature=related min 7:59 Taki macie ????:D
Dziki_Koziol:
Jerycho? Mamy, fotkę wkleiłem w "Wiecznym Konkursie".
Martin:
Temacik ciekawy...
Ja ostatnio miałem możliwość postrzelania w wojsku.
Z KM "PKM" w sumie niewiele. Może na jednym strzelaniu się załapałem. Dużo więcej udało mi się "popruć" z RKMD (najbardziej zapamietałem fakt, że ten karabin zacinał się dość często :(
Jeśłi mowa o kbk- z największym sentymentem wspominam kbk "AKM". No i oczywiscie 14,5mm PKM z ktorym mialem wątpliwą przyjemność spędzić blisko 3 miesiące na poligonie (styczeń-marzec)
Co do kbk...
Opowiem Wam małą anegdotkę:
Razem z kolegą schodziliśmy z warty, około 15:00 przez większość służby padała mżawka. Kolega się spieszył, bo zaraz po warcie miał jechac do domu na urlop. Nawet broni nie przetarł, tylko taką mokra od deszczu- postawil na stojak i pojechał do chaty. (jak to szwej :)
Wraca po 14 dniach i niedługo potem kolejna wspólna warta. Pobrał broń, próbuje przeładowac a tu lipa :)
Suwadło przyrdzewiało do innych ruchomych części zamka :) Ani jej rozebrać, ani wyczyścić. :) Pamiętam, że przed wieczorem udało Nam się ruszuć suwadło :) (broń oparta kolbą o podłogę a koleś próbował ruszyć suwadło nogą, tak samo, jak się odpala motor :))
Potem szorował kilka godzin wszystkie części (drucianą szczotka do mycia garów)
Do dziś mam polewkę, jak sobie to przypominam...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version