Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń

7,62 mm km PKM

<< < (2/5) > >>

Dziki_Koziol:
No to coś takiego ma przyjechać, jakiś peem włoski, ale nie jestem pewien jaki bo nie lubię włoskiej broni, no może poza B 92FS, ale to też średnio. O i Uzi ma być ale mnie to nie podnieca  :P

Herr_Batke:

--- Quote ---Dziki_Koziol :
Emgieta, łeeeeee, ja czekam na Maksia ;)

--- End quote ---

No, wiesz: dla mnie, jako zwykłego "szaraczka" :blush strzelić sobie z czegoś z IIWŚ nie jest takie proste. Oczywiście chętnie popróbowałbym wszystkiego po trochu. Niestety obawiam się, że mój portfel mógłby tego nie wytrzymać :D Dlatego osobiście moim "Świętym Graalem" :wink jest właśnie MG-42 i STG-44 :D
BTW: powiedz, że kiedyś zakupicie STG-44. PLEASE! :D

Dziki_Koziol:
StG jest poza zasięgiem właśnie dlatego, że strzał kosztowałby kupę kasy, a to dlatego, że amunicja nie jest popularna i jest niewielu producentów. Poza tym orginał, czy kopia? Kopia jest beeee (tak ci powiedzą "fachowcy" na imprezie). Do nawet drogiej broni musi być realtywnie tania amunicja, żeby było na czym zarabiać. Niestety Free market rządzi się swoim prawami. Ja też to odczuwam, strzelając z różnych broni.

Herr_Batke:

--- Quote ---Dziki_Koziol :
StG jest poza zasięgiem właśnie dlatego, że strzał kosztowałby kupę kasy, a to dlatego, że amunicja nie jest popularna i jest niewielu producentów. Poza tym orginał, czy kopia? Kopia jest beeee (tak ci powiedzą "fachowcy" na imprezie). Do nawet drogiej broni musi być realtywnie tania amunicja, żeby było na czym zarabiać. Niestety Free market rządzi się swoim prawami. Ja też to odczuwam, strzelając z różnych broni.

--- End quote ---

Szkoda :(
Myślałem o postrzelaniu z oryginału.
Trudno. Ale po (ewentualnej) serii z MG-42 przynajmniej będę miał do czego dążyć :p

Dziki_Koziol:
MG42 jest jak najbardziej w zasięgu i do tego dostepna amunicja. StG kosztuje kupę kasy podobnie jak MP40, bo za niego trzeba dac dużo pieniędzy, a to przekłada się na cenę strzału.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version