Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń

Szczerbinki

<< < (2/3) > >>

Haratacz:

tak bym sobie lunetę zamocował w wiatrówce, ale nie wiem czy znajdę odpowiednie mocowanie(szynę?)

Dziki_Koziol:

--- Quote ---Dopiero DPM trochę się różnił .Pzdr
--- End quote ---

Jak nie zapomnę to zrobię fotki DP i DPM. Poza innym rozwiązaniem poprowadzenia sprężyny, DPM ma chwyt pistoletowy. Mnie w RKM-ach przeraża ich masa. Nosić taki złom w polu - przekopane. Same załadowane magazynki ważą swoje. No ale na szczęście noszę DP tylko na trasie samochód- stanowisko :p :)

Shock:
Proponuję wziąć PK i iść na 50 km spacer w oporządzeniu - to jest dopiero frajda :D

A DP jest lekki.

@Haratacz - jeżeli masz standardową wiatrówkę to szyna 11 mm. Jeżeli nie to proponuję kupić regulowaną 11-22 mm.

Haratacz:

to jest ta moja zabawka:D, tak też myślałem nad szyną regulowaną.

Shock:
W tej cenie Hatsan to dobry wybór. Czyli masz do wyboru szynę 11 mm lub Picantiny 22 mm (regulowaną). Polecam tą drugą bo wszelaka optoelektronika chodzi na tych sznach. A jak będziesz miał regulowana to możesz też bez problemu kupić lunetę z siatką do wiatrówki. Osobiście do wiatrówki polecam lunety 3X-10X.  

Wybierając lunetę staraj się tobrać taką z szerokim tubusem (40 mm), nie podświetlaną bo potrafi zakrzywić nieco obraz. I oczywiśce lepszej firmy (lepsza nie znaczy droższa). Jeżeli się zdecydujesz na jakiś model to poczytaj recenzję i zwróc uwagę głównie na to jak luneta trzyma nastawy. Nie ma nic bardziej przygnębiającego jak luneta, która po kilku strzałach musi być znowu przestrzelana. Omijac lunety z rynków, straganów itp.

Nie doradze CI terazjaką lunetę wybrać bo wiatrówkami przestałem się bawić 13 lat temu, a do swoich zabawek używam tylko Bushnella i Leupolda, a to lunety 1500 i wyżej.

Jedyne co mogę polecić to tą:
http://www.militaria.pl/hawke/luneta_celownicza_hawke_rf_4x20_(hk3202)_p1303.xml?cat=335

I omijać szerokim łukiem lunety Tasco.  

PS. Wszystkie wiatrówki, które mają podane poniżej 17J tak naprawdę mają od 11do 14.5 J

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version