Różności > Śmietnik
Apos vs Sapiens
Rozumny(PL):
Dawid1 -Podwiń rękawy i takich zrób, pewno nie jeden gracz chętnie by takimi niemiaszkami pograł. A jak na razie to twoje posty, zwłaszcza te w wiadomości o "PzKpfw IV ausf G" co wygląda jak F2, niezbyt wiele wnoszą na forum.
Apos:
@Sapiens zanim zaczniesz robić raban przeszukaj źródła. Odpisałem już Ci w komentarzu do newsa. Powtórzę wyjaśnienie
--- Quote ---A couple of hundred G's recieved the L/43 cannon with single baffle muzzle break. One can generally say that the name changes were not based on any modifications on vehicles but orders from high levels. The vehicles just got a new name even if they were surviving, old vehicles. Before 1942 July, the long-gunned Panzer IV were known as F2, but they became G after then. That means, F2 and G were not essentially differentiable until post-war militarians separate them either due to short of information or for a convenient use.
All the changes that one "may" recognise as changes from F2 to mid G are not changes from one to another, but changes during the production run of the ausf. G.
--- End quote ---
Jeżeli nadal sądzisz, że RO2 nie bedzie wystarczająco realistyczny dla Ciebie to proponuje zmienić grę, na np. CoD'a MoH'a albo BF'a czy jakąkolwiek inną grę, tam aż kipi od realizmu...
Rozumny(PL):
Wybacz Apos, ale nie pytałem się jakie są twoje ulubione "realistyczne" gry, sądzę jednak że z Fanboyem znajdziesz wspólny język, bo on chyba lubi te same tytuły co ty. Sposób argumentacji zresztą też bardzo podobny.
Przy okazji wrzucanie skopiowanych tekstów po angielsku nie wiadomo nawet skąd, których nie potrafisz streścić nie czyni cię bardziej "cool".
Apos:
Sapiens, odnosisz się do historii jako największy znawca oraz człowiek uczony. Z tego powodu nie fatygowałem się z tłumaczeniem podstawowego j. angielskiego ponieważ sądziłem, że ten język bardzo dobrze znasz. Nie potrafisz wyczuć również nutki ironii w tym co napisałem, a porównywanie mnie do Fanboya uznaje za obrazę.
Jeżeli wysnuwasz jakieś oskarżenia co do zgodności oznaczenia modelu czołgu z odwzorowanym w grze to przedstaw wpierw Ty jakiekolwiek informacje na ten temat aby poprzeć swoją hipotezę.
Rozumny(PL):
Pominę twoje prowokacyjne pierwsze zdanie. Cóż nie każdy jest taki oblatany w angliku jak ty, więc mogłeś wykazać się i kulturą i z grzeczości go przetłumaczyć, skoro używasz go w dyskusji po polsku jako argumentu. Z tego co wiem użytkownik tego forum zobowiązany jest jedynie do znajomości języka polskiego, angielski jest wyłącznie pomocniczym językiem dla obcokrajowców którzy ze zrozumiałych względów naszym językiem nie władają.
Cóż domyślnie każdy PzKpfw IV z hamulcem takim jak na rysunkach, od których zaczął się cały temat identyfikowany jest jako F2, czego ci chyba wyjaśniać nie trzeba? Nie możliwe jest przecież sprawdzenie numerów seryjnych czołgu w grze, aby stwierdzić czy jest to rzekoma wczesna seria Ausf. G. Dlatego użycie oznaczenia G, dla modelu pojazdu mającego cechy przede wszystkim modelu F2 jest niewłaściwe.
Co do twojego wcześniejszego postu, pokaż mi proszę (prześlij link) ze zdjęciem tego PzKpfw IV Ausf G z hamulcem jak w F2. Który rzekomo znajduje się w Bovington. Podaj mi proszę także przypis do jakiejkolwiek publikacji w której stwierdzono że powszechnie uznawany za charakterystyczny jedynie dla wersji F2 hamulec wylotowy montowany był seryjnie na innych wersjach czwórek. I nawet jeśli różnica pomiędzy tymi modelami polegała jedynie na hamulcu który jednak nie odgrywał jedynie roli estetycznej, to olanie powszechnej nomenklatury przez twórców gry świadczy o ich dyletanctwie.
A hipotezę to raczej Aposie postawiłeś ty, bo oprócz ciebie jeszcze nikt wcześniej nie napisał, że jakikolwiek inny model czwórki oprócz tego określanego mianem F2, posiadał zamontowany jednokomorowy hamulec wylotowy.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version