Różności > Hyde Park
ArmA II + Mody
Apos:
--- Quote from: pol77 on 08 April 2012, 16:42:53 ---Bochemia niech się uczy, że istnieje coś takiego jak animacja "wiosłowania" zamkiem ;)
--- End quote ---
Zobaczmy co pokażą w 3ce. 2ka oraz OA mają bardzo ubogie animacje przeładowania, ale jest to kompromis. Kto tworzyłby animacje dla każdej broni, gdzie w sumie jest ich kilkaset (?) dostępnych w Armie czy modach?
btw: zauważyłem teraz link w podpisie. Długo latasz w A-10C ?:)
pol77:
O DCSie powiedział mi już dawno mój znajomy z którym grałem w Arma2, ale wtedy jeszcze jako beta kosztowała jakieś 60 baksów potem o tym zapomniałem. Gram w sumie od jakichś 2 miechów i przyznam szczerze, że po obejrzeni paru filmików troche mnie przerażały te wszystkie procedury, przełączniki pokrętełka, guziczki i dlatego najpierw spróbowałem wersji "testowej" zassanej z torrentów. Troche samozaparcia kilka godzin wykręcania drążka, wyszukiwania na YT filmików z tutorialami i okazuje się, że nie taki diabeł staszny tak więc zamówiłem na morele.net legala. Jestem w sumie jeszcze raczkującym lataczem, ale jednak to jest rasowy sim a nie coś pokroju HAWX czy Sturmovika i trzeba sporo czasu żeby to wszystko ogarnąć(sam Flight Manual zawiera ok. 700 stron). Jednak dla kogoś kto lubi tego rodzaju gry tytuł godny polecenia skoro piloci latający "świniami" w realu ćwiczą na nim procedury
morticore:
--- Quote from: Apos on 08 April 2012, 15:44:57 ---Mały update o Iron Front
--- End quote ---
Może się czepiam, ale widział ktoś, żeby podczas DWS ktoś trzymał rewolwer w obu rękach. Śmiesznie to wygląda...
ShariK PL:
Żeby lepiej wycelować?
Apos:
--- Quote from: pol77 on 08 April 2012, 20:00:23 ---O DCSie powiedział mi już dawno mój znajomy z którym grałem w Arma2, ale wtedy jeszcze jako beta kosztowała jakieś 60 baksów potem o tym zapomniałem. Gram w sumie od jakichś 2 miechów i przyznam szczerze, że po obejrzeni paru filmików troche mnie przerażały te wszystkie procedury, przełączniki pokrętełka, guziczki i dlatego najpierw spróbowałem wersji "testowej" zassanej z torrentów. Troche samozaparcia kilka godzin wykręcania drążka, wyszukiwania na YT filmików z tutorialami i okazuje się, że nie taki diabeł staszny tak więc zamówiłem na morele.net legala. Jestem w sumie jeszcze raczkującym lataczem, ale jednak to jest rasowy sim a nie coś pokroju HAWX czy Sturmovika i trzeba sporo czasu żeby to wszystko ogarnąć(sam Flight Manual zawiera ok. 700 stron). Jednak dla kogoś kto lubi tego rodzaju gry tytuł godny polecenia skoro piloci latający "świniami" w realu ćwiczą na nim procedury
--- End quote ---
Dla mnie same te procedury są mega interesujące. M.in. dzięki nim dowiedziałem się o takiej grze jak DCS A-10C, gdy rozmawiałem z kumplami z 16AA o Warthogu gdy w niego grali. Bardzo zdziwiło mnie, że jeszcze 5 minut po rozpoczęciu misji, oni gadają o bootowaniu systemu nawigacji, ustawianiu częstotliwości radia i tak dalej :)
Generalnie gdy dojdzie do mnie joystick oraz znajdę A-10C w jakimś sklepie to również zaczynam przygodę z Warthogiem.
Jako, że schodzimy z tematu. Mały up o darmowym modzie Invasion 44". Ekipa pracuje nad kolejnymi brońmi oraz czołgiem:
W grze jest już około 30 modeli broni piechoty, 50 pojazdów i czołgów, 20 samolotów, 5 map (~10 x 10 km+) i 44 misje + to co stworzyli inni modderzy/mapperzy/mission makerzy.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version