Różności > Hyde Park

ArmA II + Mody

<< < (11/53) > >>

IgraSov:
Zainstaluję od razu wszystko co polecacie...:satisfied

Apos:
pol77, a Ty w jakiejś jednostce/klanie grasz w CO?

IgraSov, gdy giera dojdzie to poinstaluj wpierw patche i Battleye'a do multi. Na spokojnie zapoznaj się i poustawiaj sobie sterowanie (ważne! aczkolwiek nie przejmuj się rozbudowaną klawiszologią, jako zwykły piechur nie będziesz potrzebować 4/5 funkcji), grafikę oraz polecam przejść tutoriale. Pierwszy tydzień może okazać się ciężki, wiele do nauki, ale później to już tylko sama przyjemność i emocje. Wtedy też będziesz już coś o grze wiedział i pomyślimy o addonach :).

pol77:
Apos ja nie gram w jakiejś zamkniętej grupie porostu stawiam serwer na, którym spotykają się stali bywalcy i gramy dla zabawy. Może to nie wygląda tak jak na ACPL (czy jak się nazywa ta ekipa filmiki można znaleźć na YT) ale staramy się współpracować ze sobą i dobrze bawić. Myślę że jak ktoś chce spróbować ACE2 to nie powinien zbytnio przyzwyczajać się do vanilli ponieważ wiele rzeczy może póżniej irytować. Natomiast pod pojęciem ''przygarnąć''miałem na myśli wprowadzenie bo pamiętam jakie były moje początki, kiedy to plątałem się na Berzerkach na 100 slotowym serwerze gdzie była zbieranina wielu narodowści co dawało spory chaos (50vs50), a nigdy też wcześniej nie miałem styczności ze starym OFP czy ArmA1. Dobrze że  wspomniałeś o łatkach ponieważ przypomniała mi się jedna rzecz mianowicie po zainstalowaniu ''pudełka'' trzeba pozwolić na odpalenie gry, wejść w tryb MP tak aby wyświetliły się wszystkie serwery (będą świecić się na czerwono) dopiero wtedy zamknąć grę i instalować łatki. Bez tego może być tak, że będzie Ci się pokazywać zaledwie kilka serwerów. Jeżeli zaś chodzi o addony to odradzam ingerowanie w folder Addons zawierający podstawke nic tam nie dodawaj każdy dodatek czy mod musi mieć osobny folder. Problem może być w tym że w tym świecie nie znajdziesz instalek .exe i prawie wszystko trzeba dodawać ręcznie

co do modów z czasów 2 wojny światowej to rok temu pojawiło się info od samatr studio o czymś takim:)

&feature=related , &feature=related , &feature=related

krv[PL]:
oki panowie zapraszam(chetnych do grania coopow ale i nie tylko) na serwer a2c (64sloty) Arma 2 Coop
forum wszystko wam powie.. jak gramy? hmm moze polece maly filmik z duzej operacji mnogo samolotow/smiglowcow/artylerii/jednostek specjalnych kolega siedzi na wiezy kontroli lotow razem z dowodzacym klik a tutaj taki maly fajny bonusik :) klik

Apos:
O polskim ArmA 2 Coop słyszałem i gdyby nie porada kumpla to możliwe, że znalazłbym się u Was :) Jednak decyzji o dołączeniu do Air Assault nie żałuje z tego względu jak to wszystko jest tam zorganizowane, zapięte zawsze na ostatni guzik, a realizacja misji jest niesamowitą przygodą i samą przyjenością :). Oglądałem filmiki z ArmA2Coop to diabeł niestety tkwi w szczegółach. Przystępując do 16AA obawiałem się, że gra tam będzie wymagać więcej czasu niż go posiadam oraz że nauka wymaganych podstaw będzie zajmować tygodnie, a okazało się że dzięki pomocnemu community wszystko odbyło się łatwo i szybko.

Możliwe, że podeślę do Was nowego kolegę. Fan militariów oraz gry coop w ArmA 2. Bardzo chciałby grać w 16AA, ale wymagamy minimum podstaw angielskiego, a on prawie nie kuma nic w ząb :).

@pol77, pytałes wcześniej o UH-1. Tutaj masz szczegóły. Posiadamy 4 różne wersje i co więcej, robota naszych modderów została udostępniona dla wszystkich. Mamy też wiele innych projektów (np. inny kompas), ale te póki co trzymamy tylko dla siebie :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version