Snajper na froncie wschodnim
A ja słysząłem, że gówniane i przekolorowane. O snajperze jest dobra książka; kolesia, który służył w 3 dywizji górskiej od 1942r (chyba, już nie pamiętam
). Bardzo mocna i rzeczowa. Spoko były też te małe książeczki bellony, z tej serii czytałem budapeszt, siedmiogród i jeszcze jakieś. Całkiem spoko była operacja cytadela robina crossa (koles duzo zrzyna od carella ale generalnie spoko ). Ale z wyjebanych książek, takich naprawder wyjebanych to polecam to
http://allegro.pl/the-battle-of-kursk-david-m-glantz-foto-i-mapy-i1532729010.html Niestety po angielsku; polakom nie przyszło do głowy przetłumaczyć książeczki.
Bardzo dobra kompilacja, faktów dat, numeracji, nazw etc czyli to, co jest najtrudniej zdobyć. Bo obecnie 90% pozycji opiera się na opisach jak to hans z 5 kompanii siedział sobie w okopie było mu zimno w dupie i ruscy strzelali. Spoko sie to czyta ale wiedzy z tego żadnej albo w znikomych ilościach. Niestety większość książek ( o 2wś ) w tym kraju to tego typu produkcje.
Z fajnych książek to kiedyś sporo o okrętach czytałem ( fajna była książeczka pt "Hood", Historia pancernika, historia lotniskowca, o burzy nad pacyfikiem już wspominałem ). Ale kto co lubi