Różności > Hyde Park
O korycie słów kilka
Odi^PrOfAnUm:
Pobór chyba nie masz pojęcia o czym piszesz.
to raz, 2 że Polska to nie jest kraj demokratyczny tylko socjaldemokratyczny :)
3 ja nie bronię partii tylko tego co mi się akurat w danym programie i działaniach podoba a najeżdżam na to, co nie. Temu ma służyć chyba forum.
--- Quote ---Coraz więcej osób pojawia się tu tylko w celu karmienia trolla i powydzierania mordy na siebie nawzajem.
--- End quote ---
:dozingoff
--- Quote ---Przypomina mi się temat o Ragu.
--- End quote ---
:dozingoff:dozingoff
--- Quote ---Tak jak czytam wypociny obydwu stron tego konfliktu to przychodzi mi na myśl,tylko porównanie was do kiboli.
--- End quote ---
:dozingoff :dozingoff :dozingoff !
--- Quote ---bo niektórym to się już w dupach poprzewracało.
--- End quote ---
Ewidentnie mi odjebało bo mam własne zdanie i potrafię je uzasadnić - w szkołach tego nie uczą więc to jest swego rodzaju novum chyba:dozingoff
Yab_PL:
--- Quote ---Odi^PrOfAnUm :
Oj tam; bić kurwy i złodziei - też zacytuję marszałka.
--- Quote ---Bogaci są coraz bogatsi, a ktoś za to zapłacić musi
--- End quote ---
Niestety, istota socjalizmu, ze na bogatych płacą biedni... Głosujcie dalej na SLD
--- End quote ---
taaa, bo Jarus czy tez Mikke niczym rycerz w slniacej zbroi na bialym koniu przyjedzie i wszystko naprawi.
Co do faszyzmu itd. to ty naprawde chyba nie wiesz o co chodzi. Ja mam to gdzies czy byl dobry czy zly. Pewnie i pare dobrych cech tego systemu politycznego daloby sie odnalez, tak jak w kazdym innym systemie, poczynajac od starozytnych monarii, a konczac na obecnej demokracji. Problem z faszyzmem jest taki, ze ten ustroj jest zabroniony od II Wojny Swiatowej oraz to, ze jest on odpowiedzialny (wraz z jego pochodnym systemem - nazizmem) za rozpetanie najwiekszej wojny w histotii ludzkosci, ktora pochlonela miliony ofiar. Zatem gdy piszesz, ze tylko taki ustroj sprawdzi sie w Polsce to nie tylko lamiesz prawo, ale takze powodujesz, ze wszelkie twoje opinie nie moga byc brane na powaznie.
Poza tym w przeciwienstwie do ciebie, ja nie patrze KTO mowi, ale CO mowi a na dodatek przepuszczam przez cos, zwane zdrowym rozsadkiem. Dlatego, jak mozesz zauwazyc z pewnymi kwestiami sie nawet z toba zgadzam. Szczerze, to idea Kaczynskiego "solidarnego panstwa" jest bardzo dobra. Mialem nadzieje, ze da rade stworzyc cos na ksztalt gospodarki niemieckiej albo skandynawskiej. Tyle ze jak wiemy, wykonanie jej bylo zupelna przeciwnoscia do zalozen. PO nawet lepsze mialo zalozenia. Fakt, wykonanie slabe, ale przynajmniej w porownaniu do PiS nic nie zepsula.
Tobie tez radze, czasami 2 razy zastanowic sie CO niektorzy politycy pisza badz mowia, a nie tylko patrzec na autora tych slow.
I tym milym akcentem koncze z mojej strony dyskusje, bo nigdy nie kluc sie z glupcem - sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doswiadczeniem.
A i jeszcze to: http://www.crunkcodes.com/media/1/42ba812f487b697472c0fe3cae7f2d11.jpg
Hiacenty:
Schodzi na psy dlatego że goście rozmawiają na poziomie ? a to że ktoś ktoś przeklnie.. Może miał zły dzień:p
--- Quote ---Coraz więcej osób pojawia się tu tylko w celu karmienia trolla i powydzierania mordy na siebie nawzajem.
--- End quote ---
Mów konkretnie kto pobor. Przynajmniej można wbić na forum i poczytać kto jakie ma zdanie o jakiej partii nikt się nie kłóci przecie..
--- Quote --- Tak jak czytam wypociny obydwu stron tego konfliktu
--- End quote ---
Więc to co yab i profan napisali to nazywasz wypocinami ? Panowie co nie co wiedzą o co chodzi.
Odi^PrOfAnUm:
--- Quote ---Co do faszyzmu itd. to ty naprawde chyba nie wiesz o co chodzi. Ja mam to gdzies czy byl dobry czy zly. Pewnie i pare dobrych cech tego systemu politycznego daloby sie odnalez, tak jak w kazdym innym systemie, poczynajac od starozytnych monarii, a konczac na obecnej demokracji. Problem z faszyzmem jest taki, ze ten ustroj jest zabroniony od II Wojny Swiatowej oraz to, ze jest on odpowiedzialny (wraz z jego pochodnym systemem - nazizmem) za rozpetanie najwiekszej wojny w histotii ludzkosci, ktora pochlonela miliony ofiar. Zatem gdy piszesz, ze tylko taki ustroj sprawdzi sie w Polsce to nie tylko lamiesz prawo, ale takze powodujesz, ze wszelkie twoje opinie nie moga byc brane na powaznie.
--- End quote ---
Poczytaj to co napisałem o faszyźmie we Włoszech. Może zrozumiesz. Nie bronię całego faszyzmu bo rozróżniam nazizm - skrajny faszyzm niemiecki a włoski - który w Polsce ma swojego odpowiednika w postaci Piłsudskiego, którego tak wiele osób ubóstwia. Kolejna sprawa, że jako system na dłuższą metę się nie sprawdził ( wysokoprężna gospodarka nastawiona na przemysł cięzki, wydobywczy; wojenny _ jak każdy socjalizm z resztą. O tym też pisałem i nie zamierzam się powtarzać. ZAZNACZAM TYLKO FAKT, ŻE W CHWILI KRYZYSU JAKO USTRÓJ POMÓGŁ WYCIĄGNĄĆ WŁOCHY Z ZAPAŚCI PO I WOJNIE. Za wojnę odpowiedzialne są też kraje obozu byłej Ententy za bierność w chwilach gdy Hitler łamał postanowienia zawarte w 1918 ( ratyfikowany trakta Wersalski w 20r ) i zajebistej polityce pacyfizmu. Na tą wojnę Hitlerowi w dużej mierze pozwolono licząc, że oddając mu Czechosłowację, Nadrenię, czy nawet okręg Kłajpedy da sobie spokój i spasuje.
Dodatkowo złamano kolejne postanowienie dotyczące tego połączenia Austrii i Niemiec ( sojusz między tymi państwami był wedle postanowień pokojowych wykluczony ). Kolejna sprawa, że Niemcy sobie tworzyły armię u ruskich ( szkolili czołgistów, pilotów, testowali sprzęt ), zaś państwa Ententy nawet na to nie zareagowały. Oczywiście, wojnę rozpętał Hitler ale czy byłby zdolny tego dokonać gdyby nie bierność państw zachodu? Pomijam kwestię prewencyjnego uderzenia wysuwaną przez naczelnika - olaną do spółki z Francją. Tak, że II wojnę wywołały Niemcy, ale to Francja, Anglia ( USA w tym czasie praktycznie nie posiadało armii ) im na to pozwoliły; co do kwestii kto jest odpowiedzialny za 2 wojnę. Ach ten pacyfizm :dozingoff
--- Quote ---
Poza tym w przeciwienstwie do ciebie, ja nie patrze KTO mowi, ale CO mowi a na dodatek przepuszczam przez cos, zwane zdrowym rozsadkiem. Dlatego, jak mozesz zauwazyc z pewnymi kwestiami sie nawet z toba zgadzam. Szczerze, to idea Kaczynskiego "solidarnego panstwa" jest bardzo dobra. Mialem nadzieje, ze da rade stworzyc cos na ksztalt gospodarki niemieckiej albo skandynawskiej. Tyle ze jak wiemy, wykonanie jej bylo zupelna przeciwnoscia do zalozen. PO nawet lepsze mialo zalozenia. Fakt, wykonanie slabe, ale przynajmniej w porownaniu do PiS nic nie zepsula.
Tobie tez radze, czasami 2 razy zastanowic sie CO niektorzy politycy pisza badz mowia, a nie tylko patrzec na autora tych slow.
--- End quote ---
Przecież tego nie neguję; gdy mówi cycata blondynka o ładnej buzi to słucham z zapartym tchem. Inna sprawa, gdy coś mówi Rychu Kalisz, który karierę zaczynał w PZPR a teraz udaje demokratę, mówiącego, że leży mu dobro państwa na sercu; gówno prawda. Dlatego popierałem PiS za ciśnięcie na lustrację; by zobaczyć kto kim naprawdę jest. A nie kto się ładnie uśmiecha i ładnie kłamie do kamery; czy coś ciekawego wyczyniał w byłym ustroju. Bo z komunistami jest tak jak powiedział jedna z wielu gwiazd systemu:
--- Quote from: Władysław Gomułka ---Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy.
--- End quote ---
:yes czasy się zmieniają a oni dalej w komisjach ;) Na kłamstwie niczego nie da się zbudować - tylko nienawiść jednych do drugich.
--- Quote ---I tym milym akcentem koncze z mojej strony dyskusje, bo nigdy nie kluc sie z glupcem - sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doswiadczeniem.
--- End quote ---
Mogę się dowiedzieć dlaczego nazywasz mnie głupcem? Bo mam swoje zdanie i swój rozum i pewną wiedzę, nie z gazet i telewizji ale z książek i rzetelnej prasy niepopulistycznej? To nie ja ciebie wyzywam tylko ty mnie, spinasz się, obrażasz mnie i zarzucasz mi głupotę - co mnie najbardziej zabolało bo akurat podejrzewam, ze z historii wiem dużo więcej od coebie; jak nie umiesz dyskutować to tu nie pisz - nie ma przymusu.
--- Quote ---A i jeszcze to: http://www.crunkcodes.com/media/1/42ba812f487b697472c0fe3cae7f2d11.jpg
--- End quote ---
No i jak? Ja tą dyskusję traktowałem bardzo luźnie z gościem co ma 24 lata a się zachowuje jak pajac. Kiedy odwalam maniane to odwalam maniane. A kiedy gadamy na serio to już na poziomie.
Nie maiłem intencji się spierać no ale ty mnie traktujesz za trola a mało o mnie wiesz - co zabawniejsze. Daj sobie spokój z dyskusjami i idź napier**** w gry - lepiej ci to wychodzi. Bo nie umiesz dyskutować a tylko wyzywać - zupełnie bezpodstawnie.
Choć zauważyłem taką tendencję, że jak ktoś zaczyna mówić źle na rząd PO to od razu musi być za PiSem.
dobrzy zawodnicy
Niesamowite ile propaganda Waltera i Michnika + rządy PO narobiły złego w mentalności Polaków. W pale się nie mieści.
--- Quote ---taaa, bo Jarus czy tez Mikke niczym rycerz w slniacej zbroi na bialym koniu przyjedzie i wszystko naprawi.
--- End quote ---
Tutaj trudno powiedzieć; zrobi czy nie zrobi; ja chciałbym to zobaczyć najpierw.
Dziki_Koziol:
--- Quote ---i nastąpi długo wyczekiwany przez Użytkowników tego sajtu spokój
--- End quote ---
Amen! Kiedyś dawno chciało mi się dyskutować na tematy polityczne. Przeszło mi. :) Nikt nikogo do swoich racji nie przekona, a prawie zawsze jest dym. Głosować też nie ma na kogo. Jak byłem młodym i pięknym to wydawało mi się, że nie ma alternatywy dla SLD. Też mi przeszło. Po wyskoku Napieralskiego w sprawie broni :D nigdy na nich nie zagłosuję. Z gazet regularnie, od lat GW i dobrze mi z tym, że nie wspomnę o Tygodniku Powszechnym. Tak, Michnik, Kuroń, Tischner, szanuję ich. Autorytetem jest dla mnie ś.p.. Jerzy Turowicz. Pokazał, że można być katolikiem, ale otwartym na innych, przeciwieństwem do tego typu "katolicyzmu", który lansuje polska, tzw. prawica. Poglądy polityczne raczej nie sprecyzowane. Czym jestem starszy tym większym jestem liberałem. Koserwatyzm - nie. PiS-u za kopulację ze środowiskami Radia Marii nie znoszę. Wczoraj słuchałem byłego ministra Szyszkę, był właśnie w RM. Bełkot, jak zwykle. Lustracja i PiS? Śmiechu warte, bo ojciec Tadeusz i jego przydupasy raczej tego nie chcą. Musieli by zweryfikować swoich przydupasów, którzy teraz "Bóg, ojczyzna, honor(arium)", a za komuny peany na cześć systemu, wyjazdy zagraniczne i kapowanie. Podobnie jak część kleru. Dawali ciała, a teraz błyszczą. Kościół czeka, aż zdechną i wtedy zamiecie to pod dywan. PO, mdłe i brzydzi mnie. Nie ma na naszej scenie żadnej partii, która była by na tyle odważna, żeby oddać inicjatywę obywatelowi. Społeczeństwo obyawatelskie leży w tym kraju. Być może do tego nie doroślliśmy jeszcze, albo jesteśmy na to za tępi. Koriwn - Mikke - jak dla mnie to pajac. Z perspektywy tego czym się interesuję, pognaliśmy jego piesków z pewnego forum dla ludzi o wiadomych zainteresowaniach. Chcieli zrobić dobrze, przy ustawie o broni i amunicji, okazali się tak jak Dziewulski, debilami. Jak już powiedziałem, nie ma na kogo głosować. Jeden Palikot ma jaja, żeby powiedzieć coś wbrew polit. poprawności. Ale chyba na dłuższą metę się nie liczy. Moje hobby to sposób oderwania się od tego bagna w TV, to dzień bez Smoleńska :) Tu nie ma miejsca na proste podziały komuna - prawica. Coś jest albo dobre albo złe. Dlatego "olewam rząd, mandaty drogowe, dilerów, maklerów, warty honorowe" :D
P.S. Obiema ręcami podpisuję się pod wierszem J.T. "Do prostego człowieka". Jest dla mnie ponadczasowy.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version