Author Topic: O korycie słów kilka  (Read 20419 times)

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
O korycie słów kilka
« Reply #45 on: 23 May 2011, 10:00:49 »
Głosować też nie ma na kogo.
To lepiej nie głosować niż głosować źle. No ale przecież w Polsce masz do wyboru; komunistytczne Po, które ostatnimi czasy przekształciło się w PZPR, lewaków i złodziei z SLD, najmniej lewacki PiS. Zauważ, że w Polsce nie ma prawicy - poza ugrupowaniem Korwina, które ma bardzo małe poparcie.
Jak byłem młodym i pięknym to wydawało mi się, że nie ma alternatywy dla SLD. Też mi przeszło. Po wyskoku Napieralskiego w sprawie broni
Rozumiem, SLD w 90 latach miało spory elektorat; inna sprawa, że po tych wszystkich aferach skandalem jest, że w ogóle ta partia istnieje jeszcze. Powinni ich wyzamykać wszystkich. A z pewnością komuchów.
od lat GW i dobrze mi z tym, że nie wspomnę o Tygodniku Powszechnym. Tak, Michnik, Kuroń, Tischner, szanuję ich.
Dla mnie GW to największe gówno w tym kraju; pomijając fakt, że jeszcze parę lat temu ( przed rządami PO i PiS ) dało się ich poczytać i pewnym obiektywizmem się cechowali o tyle teraz GW propaguje własną wizję porządku społecznego idealnego państwa i obywatela; kto się nie wpisuje w ten kanon zaliczany jest od razu do środowiska: matołów, niepostępowych debili, ksenofobów, rasistów, moherów. Sztandarowy przykład to pochód z 11listopada w Wawie, gdzie na święto niepodległości sporo ludzi ( w tym także mój brat ) wyszło cieszyć się z tego dnia, śpiewając patriotycznie pieśni; śmiecie pokroju Biedronia - wedle nawoływań Wyborczej zaatakowały tą demonstrację i doszło do szamotaniny; widzisz w jakim świecie żyjemy; jeśli ktoś prezentuje postawy patriotyzmu, przywiązania do tradycji i religii zostaje okrzyknięty moherem, faszystą i ksenofobem. Dla mnie cała ta wymieniona 3 to śmiecie. Śmiecie tamtych czasów, które uparcie chcą do nich wrócić ( cześć już wyzdychała ), które trzeba wyrzucić.
Co do tyg powszechnego - nie lepszy. Z tych wszystkich to już wolę Rzepę, przynajmniej na Wyborczą najeżdżają
Jerzy Turowicz. Pokazał, że można być katolikiem, ale otwartym na innych, przeciwieństwem do tego typu "katolicyzmu", który lansuje polska, tzw. prawica.
Nie ma polskiej prawicy; chyba, że chodzi Ci o Korwina.?
Czym jestem starszy tym większym jestem liberałem. Koserwatyzm - nie. PiS-u za kopulację ze środowiskami Radia Marii nie znoszę.
Konserwatyzm to dobra droga; choć fakt, że może nie przez radio Maryja; robiące własną politykę. A jeszcze inna, że to co nazywasz konserwatyzmem, nie koniecznie nim być musi:)
Musieli by zweryfikować swoich przydupasów, którzy teraz "Bóg, ojczyzna, honor(arium)", a za komuny peany na cześć systemu, wyjazdy zagraniczne i kapowanie.
Dokładnie. Dlatego jestem wielkim zwolennikiem lustracji - co nei raz już podkreślałem. Lustracji wszystkich środowisk; by oddzielić kłamliwe gówno od normalnych obywateli i usunąć z życia społecznego; niech siedzą na tych emeryturach - byleby się nie mieszali w politykę - co jest niemożliwe. A co do Ojca Tadeusza  R , to nie żyje na bezludnej wyspie; jak cały kraj byłby poddany lustracji to nie miałby zbytnio wyjścia; może udać się za granicę jak wspomniany o.Tischner:)
Społeczeństwo obyawatelskie leży w tym kraju. Być może do tego nie doroślliśmy jeszcze, albo jesteśmy na to za tępi.
Albo ślepi; czego nie wykluczam. Głupi też, że porządku z tym gównem po komunistach od razu nie zrobiliśmy. Dziś mamy patologiczną służbę zdrowia, gdzie by  z głupim przeziębieniem iść do lekarza, trzeba miesiąc czekać w kolejce do rejestracji w terminach nasilenia choroby ( autentyczna sytuacja ), lewackie partie do wyboru, zadłużenie państwa sięgające 800miliardów i rząd, który twierdzi "że jesteśmy zieloną wyspą", patologie na każdym kroku, chory instytucję pokroju ZUSu czy PZPN. Każda rewolucja przynosi ofiary; nasza nie przyniosła żadnych; dziwne, prawda?
Koriwn - Mikke - jak dla mnie to pajac.
Obraz polityków kreują media; Korwina się skutecznie od nich odcina lub zapraszany jest przez media niszowe. Dla mnie nie jest pajacem bo on i Jarek w swoich wypowiedziach używa faktów, dat, statystyk, odwołuje się do historii; nie leci w totalne wodolejstwo i populizm. Mówi swoje zdanie od 20 lat i gdybyś go poczytał to byś zobaczył, że koleś ma niezłe jaja - mówić ostro; polityków nazywać bandytami i złodziejami, których trzeba wyzamykać - w dużej mierze się z nim zgadzam.
Chcieli zrobić dobrze, przy ustawie o broni i amunicji, okazali się tak jak Dziewulski, debilami.
:blush
Jak już powiedziałem, nie ma na kogo głosować
Jest, trzeba się tylko rozejrzeć w gąszczu gówna - co nie jest łatwe.
Jeden Palikot ma jaja, żeby powiedzieć coś wbrew polit. poprawności. Ale chyba na dłuższą metę się nie liczy.

Pomijając fakt, że poza bluzganiem polityków niczym innym sensownym się nie zajmuje, to masz rajcę.
Tu nie ma miejsca na proste podziały komuna - prawica. Coś jest albo dobre albo złe. Dlatego "olewam rząd, mandaty drogowe, dilerów, maklerów, warty honorowe
" U nas jest tylko lewica. Wszelkie oznaki prawicy są natychmiast duszone; oddzielenie od prasy, telewizji. Piętnowane i oskarżane. U nas musi być tylko jeden rodzaj Polaka; cała reszta to zło i moheriada.
Amen! Kiedyś dawno chciało mi się dyskutować na tematy polityczne. Przeszło mi. Nikt nikogo do swoich racji nie przekona, a prawie zawsze jest dym.
Rządy lewaków tak zniechęciły ludzi, że mają wszystko najzwyczajniej w dupie; na wybory idą albo w większości fanatycy i ideowcy, mało oportunistów. Zdarza się  grupka ludzi, którzy mają "obowiązek" wynikły z posiadania obywatelstwa. No ale głupimi zawsze jest lepiej rządzić. Właśnie dlatego warto o polityce dyskutować - bo o ile prasa i media są mocno stronnicze o tyle internet jest jeszcze nieskrępowanym forum dyskusyjnym dla przeciwników i zwolenników systemu; choć i za to się powoli PO bierze - akcja ABW czy projekt ustawy o filtracji treści internetowych.
Dlatego uważam, iż nie rozmawianie o polityce powoduje, ze społeczeństwo jest co raz bardziej tępe, ulega demagogii mówców i kłamców, którzy obiecują przed wyborami a później, najzwyczajniej w świecie się z tego nie wywiązują; zwłaszcza teraz jest wysyp dobrych pomysłów. Zaleta tego wszystkiego jest to, że mamy pewien przekrój życia społecznego na przestrzeni ostatnich 20 lat, partię, które były u władzy i które ni błysnęły ( akurat PiSowi dałbym szansę - rządził 2 lata przy tak zajebistym składzie Sejmu starał się coś zrobić przy rządzie mniejszościowym ). Dlatego uważam, że nie warto wchodzić 2x do tej samej wody; a zwłaszcza takiej, na której widnieje szyld SLD lub PO.

Polityka to szereg zjawisk i następstw; pytanie czy się je dostrzega czy nie.
w RO gram jako raq

Dziki_Koziol

• Guest
O korycie słów kilka
« Reply #46 on: 23 May 2011, 10:21:47 »
Dla mnie GW to najwię
ksze gówno w tym kraju

Ale ja to  wiem. Piszę o sobie, GW i TP, to czytam, wolno mi i nikt mnie od tego nie odwiedzie. ;p

Nie ma polskiej prawicy; chyba, że chodzi Ci o Korwina.?

Nie bawię się w typy idealne. Piszę tak jak się te partie same nazywają. Dyskusji akademickiej też nie chce mi się prowadzić. W ogóle nie dyskutuję, przedstawiłem swój punkt widzenia z którym dyskusji nie ma. Ot, forum. Tyle i tylko tyle.

Jest, trzeba się tylko rozejrzeć w gąszczu gówna - co nie jest łatwe

Nie nie ma. Pożyjesz zobaczysz. Wszystko porócz moczu to gówno. Zero odwagi do zmian, bawią się tym co zastali i tylko gadają. To nie populizm. Obserwują to od kilku lat i każde wybory, które przezywam utwierdzają mnie w tym co widzę.

To lepiej nie głosować niż głosować źle.

Ja głosuję przeciw. Z obrzydzeniem.

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
    • View Profile
O korycie słów kilka
« Reply #47 on: 23 May 2011, 10:23:57 »
No Twoja sprawa; jak nie chcesz przejść na ciemną stronę mocy :)
http://www.youtube.com/user/minPRAWDY  fajna beka z rządu :yes
w RO gram jako raq

kazmirzk

• Guest
O korycie słów kilka
« Reply #48 on: 23 May 2011, 13:53:08 »
Odi gdy czytam te brednie, ktore wypisujesz (chociaz 90% z nich dla spokoju wlasnego ominalem) to mam ochote przytoczyc tylko jeden z cytatow, wypowiedzianych przez twojego idola, a wg mnie jedenego z najwiekszyc smieci w RP- Korwina Mikke. Z grzecznosci jednak nie zacytuje, aczkolwiek mysle ze domyslisz sie, o ktory cytat chodzi jesli powiem Ci, ze tlumaczy on w nim dlaczego jest przeciw demokracji w Polsce.

Btw. Mam nadzieje, ze NIGDY nie uda ci sie ukonczyc tego prawa, nie wyobrazam sobie prawnika, prokuratora, czy adwokata rasisty, ktory swoja ocene bedzie opieral na bazie tego jaki delikwent ma kolor skory, pochodzenie czy orientacje seksualna. Tak samo fakt, ze piszesz o tym ze cenisz kibicow legii ze wzgledu na to, ze urzadzaja szopke z uposledzonym psychicznie Kononowiczem.. Zalosne..

Offline Haratacz

• Towarzysz broni
  • Honor: +1/-0
    • View Profile
O korycie słów kilka
« Reply #49 on: 23 May 2011, 16:51:44 »
hehehe coś się bany szykują:p ja tak widzę koniec tego syfu, a pisałem, koniec. hahaha

a na koniec tego burdelu:

http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201105/1306156551_by_Mike01_500.jpg

dla tych, co mają jeszcze jakieś wątpliwości.

Szkoda, ze nie jestem adminem, zakończyłbym to pięknym czerwonym napisem:

Temat zablokowany, nie można dodawać nowych postów       (czy jakoś tak) co o tym sądzicie?
"bo wojsko panowie, to jest piękna instytucja..."

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
    • View Profile
O korycie słów kilka
« Reply #50 on: 23 May 2011, 17:07:56 »
Odi gdy czytam te brednie, ktore wypisujesz (chociaz 90% z nich dla spokoju wlasnego ominalem) to mam ochote przytoczyc tylko jeden z cytatow, wypowiedzianych przez twojego idola, a wg mnie jedenego z najwiekszyc smieci w RP- Korwina Mikke. Z grzecznosci jednak nie zacytuje, aczkolwiek mysle ze domyslisz sie, o ktory cytat chodzi jesli powiem Ci, ze tlumaczy on w nim dlaczego jest przeciw demokracji w Polsce.
Brednie? Dlaczego? Jakieś uzasadnienie; 90 % tego co napisałem - ominąłeś. Ciekawe dlaczego.:dozingoff Wypowiedzi wyrwane z kontekstu nie mają wielkiego sensu.

Btw. Mam nadzieje, ze NIGDY nie uda ci sie ukonczyc tego prawa, nie wyobrazam sobie prawnika, prokuratora, czy adwokata rasisty, ktory swoja ocene bedzie opieral na bazie tego jaki delikwent ma kolor skory, pochodzenie czy orientacje seksualna.
Przecież nie jestem żadnym rasistą! Gdzie coś takiego  napisałem? Nie wmawiajcie mi czegoś, czego nie zrobiłem ani napisałem. Może przeczytaj wszystko to, co jest napisane  a później mnie oceniaj. Poza tym mam nadzieję, że je jednak ukończę :)
Tak samo fakt, ze piszesz o tym ze cenisz kibicow legii ze wzgledu na to, ze urzadzaja szopke z uposledzonym psychicznie Kononowiczem.. Zalosne..
Nie zapominaj kto tą wojnę z kibicami zaczął od idiotycznej decyzji zamknięcia stadionu..
Kto zrobił nagonke na wszystkich kibiców piłkarskich, których określa się mianem kiboli.
Dobry gif. Jedynie PiS bym zostawił - Jarek się już trochę ogarnął, choć programem się do Platformy mocno zbliżyli :con
http://kwejk.pl/obrazek/103643/g%C5%82osujinaczej.pl.html

hehehe coś się bany szykują ja tak widzę koniec tego syfu, a pisałem, koniec. hahaha
Nie rozumiem za co bany i po co zamykać wątek; jak ktoś chce to coś napisze, jak ktoś chce to coś poczyta. Nie ma przymusu tu wchodzić i dodatkowo śmiecić tego typu postami - wiadomo, że polityka to temat rzeka i można tu dużo pisać: no ale przecież taka jest istota forum, by ze soba pisać. Choć niektórzy nie potrafią się zdystansować i zaczynają wjeżdżać - chociażby na mnie; bo mam swój punkt widzenia i jakieś - wydaje mi się, sensowne argumenty, by go uzasadnić.

Poza tym idiotyczne warny jak ten dla mnie i Wawera w tym dziale to głupota i besensowność i chciałbym, by mi go cofnięto.
Jakoś Plonka nikt nie zbanował z tego forum czy Desperata a popełnili daleko gorsze wykroczenie; oszukali w najgorszy możliwy sposób całą społeczność tego forum a mimo to nadal tu mogą pisać; bo jeszcze gotów ktoś pomyśleć o kolesiostwie i kumoterstwie w.w z adminami stronki:dozingoff

No ale jak się nie ma do czego przyczepić i od 5 lat nie wiele robi ze stronką ( naprawić mapowisko bo wielu osobom nie działa, odświeżyć - w związku ze zbliżającym się nowym Ro, imidż  stronki ) to się daje ludziom, piszącym tu od bardzo dawna, z dupy wyjęte warny.

Terlichowski pięknie rozwala Pajaca Palikota.
&NR=1  a tu śmiecia z SLD.
Zajebisty koleś; ładnie im zamyka mordę :yes
http://www.rp.pl/artykul/9157,663242_Dobrowlski__Fontanna_i_barbarzyncy_Hanny_Gronkiewicz_Waltz_.html
Władza wie co dobre dla obywatela:yes

Fajny koleś i spot

"Studenci też mają rozum" http://vod.gazetapolska.pl/123-studenci-przeciw-manipulacji
http://niezalezna.pl/11149-donald-ma-tole-zubrzycki-ma-gasnice no to ładnie

OBCZAUJCIE TO !!
&feature=related
&feature=related&wl_token=VKx-DXeUxzkHvofLJLgWpJsyDyB8MTMwNjc2ODEyNkAxMzA2NjgxNzI2&wl_id=Dh0ZaAqkQkQ
jak na tacy w jakim państwie żyjemy; "zmień temat".

CAŁA PRAWDA O RZĄDZIE PO.
w RO gram jako raq

Hiacenty

• Guest
O korycie słów kilka
« Reply #51 on: 31 May 2011, 16:13:35 »
"młodzi postępowi z wielkich miast - elektorat po "

:satisfied

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
    • View Profile
O korycie słów kilka
« Reply #52 on: 31 May 2011, 16:21:32 »
Napieralski dobry mówca. HAHAHAHAHAHAHA !
&feature=related
w RO gram jako raq

Offline Pobor

• Administrator serwera gry
  • Towarzysz broni
  • Honor: +30/-3
    • View Profile
  • Gadu-Gadu:
O korycie słów kilka
« Reply #53 on: 31 May 2011, 18:52:27 »
Kaczyński tez zajebisty...:con:con
http://www.youtube.com/watch?v=EipqGBh3WBs

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
    • View Profile
O korycie słów kilka
« Reply #54 on: 31 May 2011, 20:27:12 »
No hymnu to nie pośpiewał :) Jednak przynajmniej wie o czym mówi.
to już lepsze to :p

Dobra debata a nie powtarzanie ułożonych przez  sztab kolesi tekstów :yes

&feature=related
w RO gram jako raq

Plazma

• Guest
O korycie słów kilka
« Reply #55 on: 02 June 2011, 21:09:19 »
Ja głosowałem w wyborach prezydenckich na Korwina, w samorządowych na UPR, a teraz będę głosował w parlamentarnych na Kongres Nowej Prawicy. Ostatnio coraz więcej osób zmienia poglądy na konserwatywno-liberalne i bardzo dobrze :). Niech chcącemu nie dzieje się krzywda :)

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
    • View Profile
O korycie słów kilka
« Reply #56 on: 03 June 2011, 17:23:15 »
Ziomek dobrze pisze http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/05/31/wszystko-na-pokaz/
http://telewizja.nowyekran.pl/post/15978,rozmowy-nowego-ekranu-rafal-ziemkiewicz
PROPONUJE POSŁUCHAĆ I PRZEJRZEĆ NA OCZY. Końcówka bardzo dobra. A propo głupich Polaków, co się dają okradać i głosują na złodziei pokroju PO, SLD, PIS...
PO i liberalizm
&feature=player_embedded
&feature=related
w RO gram jako raq