Różności > Hyde Park
Bajka o Koniku polnym i Mrówce
Odi^PrOfAnUm:
ZAJEBISTE :yes:yes:yes:yes
Haratacz:
Mistrzowskie.:D
Odi^PrOfAnUm:
Istota socjalizmu.
Dlaczego nie warto głosować na lewice :)
&feature=related
&feature=related
&feature=related
Lewaki...
Obczaj sobie w temacie polityki wywiad z Ziemkiewiczem, zajebisty koleś jak dla mnie. o to &feature=channel_video_title Super fajnie mówi. Zwłaszcza 4 część o istocie rozumienia pojęcia ojczyzna. Bo mam wrażenie, że w tym kraju poza tym żeby się ożreć i ochlać nic ludzi nie interesuje; a tym bardziej własna przyszłość - co przejawia się oddawaniem jej w ręce złodziei pokroju PO i PiSu, nie mówiąc o SLD... Dziwi mnei obojętność ludzi na to jak się ich okłamuje i okrada. Dla mnie jest to nie do przyjęcia a im bardziej człowiek czyta o tym co się wokół niego dzieje - książki i rzetelne felietony tym bardziej go to wszystko irytuje...
Też dobry występ Napieralskiego ale to już słynne chyba
&feature=related
Haratacz:
Przepraszam Odi, ale kolejna debata polityczna mnie nie interesuje, to co myślę zachowam dla siebie.:yes
Odi^PrOfAnUm:
No ale posłuchaj tego co mówi Ziemkiewicz, warto. Normalne zdrowe poglądy. Warto 2x.
--- Quote ---Przepraszam Odi, ale kolejna debata polityczna mnie nie interesuje, to co myślę zachowam dla siebie.
--- End quote ---
No właśnie to jest błąd bo im mniej ludzie wiedzą i interesują się polityką tym bardziej podatni są na wszelkiego rodzaju manipulacje i robienie im wody z mózgu. Polityka to część życia codziennego; idziesz na mecz piłkarski to od decyzji rządu zależy czy będziesz mógł śpiewać swoje przyśpiewki, kupując chleb za 3 zł od decyzji rządu zależy jaki podatek jest nałożony na ten chleb i ile de facto kosztuje. To samo lejąc do baku ropę i związaną z nią akcyzą, vatem etc; to rząd uchwala budżet i wszelkie podatki. Praktycznie wszystko co robisz i czym się zajmujesz to polityka; nie ma nie-polityki. Dlatego nie wyobrażam sobie jak mnie to może nie obchodzić na ile mnie okradają. No i na ile mogę im w tym przeszkodzić, komu zaufać a komu nie.
Poza tym co nie pamiętam jakie masz poglądy, wiem że się kościoła czepiłeś no ale co do reszty to nie mam pojęcia.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version