Różności > Hyde Park
My PC Vs RO2
csMKJP:
Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.110622-1506)
Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: GA-MA770T-UD3
Processor: AMD Athlon(tm) II X3 445 Processor (3 CPUs), ~3.1GHz
Memory: 4096MB RAM
Card name: NVIDIA GeForce 8800 GT
Description: Speakers (ASUS Xonar D1 Audio Device)
Description: Microphone (ASUS Xonar D1 Audio Device)
Wersja: ENG
1920x1080 ustawienia własne - średnie
Średnio FPS: 40
Zero problemów.
Inne:
Antywirus NOD32 i tyle wszystkie zbędne śmieci typu gg, xfire itd.. wyłączone.
anonim.pl:
Wnętrzności mojego komputerka to:
Intel Core 2 Duo E6750 2,6 GhHz
4 Giga ram
Karta graficzna: Radeon 3850 256MB Asusa
Płytka Asus P5K-E
Karta muzyczna: Creative XFI Xtreme Gamer
Windows Home Premium 7 64 bity jezyk polski
Ustawienia w grze:
Wersja językowa: Polski
Rozdzielczość 1920x1200
Jakość Detali Wysokie
szczegóły postaci Wysokie
szczegóły tekstur Wysokie
Postprocessing Bardzo wysoki
szczegóły cieni średnie
Jakość świateł średnie
Ilość FPS: 28-37 średnia wypada powyżej 30.
Reszta jest na niskich a motion Blur całkowicie wyłączony. Gra mi śmiga bez problemów tylko ekran mi od czasu do czasu robi się czarny jak wszystkim na polskiej wersji gry. Tak naprawdę na wygląd gry największy wpływ mają opcje które mam nastawione na wysokie i one wcale nie zabierają dużo FPS, reszta to ozdobniki które bardziej męczą komputer niż poprawiają wygląd gry. Wcześniej miałem tylko 2Giga ramu i Wndowsa XP, szczegóły cieni i jakość świateł na niskie i mimo że mój komputer prawie na styk mieścił się w minimalnych wymaganiach to miał tyle samo FPS.
Heniu:
--- Quote from: pobor on 12 October 2011, 19:09:14 ---POKREŚLĘ TYLKO,ŻE NIE JEST PROBLEM Z GRAFIKA CZY PROCESOREM tylko z pier***onymi ciągłymi crashami i czarnym ekranem.
--- End quote ---
To myslisz ze z czego innego wynikaja te crashe, jak wlasnie z tego ze masz wybitnie niestandardowy sprzet ?
Sprobuj ustawic nizsze ustawienia, sprobuj wywalic jedna karte z CF i potestuj czy dalej sie wywala.
btw. czarny ekran wyjasniony juz nie raz byl.
ShariK PL:
A jak Heniu wytłumaczysz fakt, że ro2 zżera mi więcej fps/ów niż inne bardziej wymagające sprzętowo gry? Bf bc 2 chodzi mi lepiej na high ustawieniach. Czy twórcy mają słabe umiejętności z poprawą optymalizacji? Bo ut3 nie jest nowym silnikiem graficznym.
Heniu:
Skad mozesz wiedziec ktore gry sa bardziej "wymagajace sprzetowo" ?
Mozesz napisac o innych grach jako "ladniejszych" i zazwyczaj tak ludzie to rozumieja i o to sie rozbijaja placze na forum TWI (ze Crysis 2 taki ladny i tak ladnie dziala...), ale to sie ma nijak do tego w jakim stopniu dana gra wymaga sprzetu.
Wyrenderowanie glupiego stosu cegiel na Pavlovs house moze zabrac wiecej zasobow z grafiki niz wszystkie wodotryski innych gier.
BF BC 2 to jest gra pisana na konsole, ktore maja w srodku sprzet z 2003-2004 roku.
To ze UT3 nie jest nowym silnikiem okazalo sie w przypadku RO2 problemem, bo w miedzy czasie nowe generacje grafiki zaczely byc robione pod inne aspekty grafiki niz te, dla ktorych byl pisany UT3.
Mogli nawalic dowolnie shaderow, swiatelek, odbic i podobnych cudawianek, a problemem jest prosta liczba obiektów do renderowania na mapach RO2.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version