Różności > Hyde Park
My PC Vs RO2
csMKJP:
--- Quote from: ShariK PL on 12 October 2011, 20:54:51 ---A jak Heniu wytłumaczysz fakt, że ro2 zżera mi więcej fps/ów niż inne bardziej wymagające sprzętowo gry? Bf bc 2 chodzi mi lepiej na high ustawieniach. Czy twórcy mają słabe umiejętności z poprawą optymalizacji? Bo ut3 nie jest nowym silnikiem graficznym.
--- End quote ---
Pobor:
Nietypowa konfiguracja. :-\ Rozumiem o co ci chodzi Heniu.
Z czarnym ekranem,wiem o co chodzi. Sprawdzałem co z crossfirem,wyjąłem jedna kartę. Dalej są crashe.
Jak teraz troche ich forum poczytałem, to widzę,że juz ostro pracują nad naprawą. Powiem tylko,ze na lapku który idealnie wchodzi zakres wymagań Ro2 i tam także mam ustawienia ultra błędy zdążają się równie często jak na stacjonarnym peciecie. A laptop:
i7-2630QM (2.0 GHz, 6 MB cache)
Ram 6 gb
NVIDIA GeForce GT 525M
Win7 64 bit Home Premium.
Duqq:
Heniu, ale co chcesz udowodnić? Niestety twórcy gry z TWI dali ciała i tyle. Uargumentuj co przeciętnego gracza interesuje co tak naprawdę znaczy "bardziej wymagająca gra"? I czy to, że 10 cegieł i pięć stołów ma duży, czy mały wpływ na wydajność? Jeśli jakas gra ma wysokie wymagania, a i tak wygląda może nie kiepsko, ale przeciętnie (tak jak RO2) to coś jest chyba nie tak?
Co kogo obchodzi to, że BC2 zostało zrobione pod konsole, skoro wygląda lepiej niż RO2, ma więcej efektów takich jak zniszczenia, a do tego działa stabilnie?
Ja ci odpowiem - nikogo to nic nie obchodzi.
Dla przeciętnego gracza gra ma działać tak jak należy i nie interesują go żadne wymówki. Jeżeli masa ludzi ma problemy to nie znaczy, że mają dziwną, nietypową konfigurację komputera, tylko tyle, że twórcy gry nie potrafili swojego produktu stworzyc tak, żeby był stabilny na ich systemach.
Jeżeli inne gry u nich działają prawidłowo, a tylko z RO2 maja problemy to chyba wina nie leży po ich stronie, tylko po stronie tejże gry, nie uważasz? Skoro tak stawiasz sprawę to panowie z TWI mogli od razu na pudełku napisać, że gra działa jedynie w takiej i takiej specyfikacji i by było ok. Najwyżej wiele osób by gry nie kupiło, a tak to chyba mają pewne prawo czuc się nabici w butelkę?
Oczywiście pewnym wytłumaczeniem jest to, że grę stworzyła garstka ludzi, bez porównania z takimi firmami jak chociażby DICE i bez wydawców typu EA, czy Ubisoft. Jednak zauważ, że jest także wiele innych gier, tworzonych przez małe firmy, które jednak są dopracowane i zrobione porządnie.
Dlatego ja się nie dziwię osobom, które wydały sporo kasy chociażby na wersję deluxe, a pomimo tego nie mają odblokowanych przedmiotów w grze, a i każdemu innemu, kto ma problem z grą. Od czarnego ekranu, przez znikający dźwięk, po wysypywanie się gry do pulpitu. Zapłacili jak za zboże, a dostali ziano z pluskwami.
Co innego jak ktoś napisał, gdyby gra kosztowała 49zł, a nie tyle co każda inna gra, no poza tymi naprawdę topowymi. Ale niestety na razie sytuacja wygląda jak wygląda, nie ma co chować głowy w piasek i udawać, że problemu nie ma, albo zwalać winy na graczy. Bo to akurat oni sa tutaj najbardziej poszkodowani, bo to oni muszą się męczyć, a TWI kase zgarnęło.
Heniu:
Klasyczny blad popelniasz- myslisz ze to co widzisz na forach jest tozsame z tym co jest.
Jaka masa ludzi ? Jaki procent z tych co kupili gre ma z nia problemy na tyle powazne ze sie zali na forach ?
Wyjasnienie jest banalne- ci ktorym gra dobrze chodzi po prostu w nia graja, ci z problemami placza po forach.
To w oczywisty sposob daje wrazenie tragedii, ale ile jest takich osob ? Ile w ostatnich dniach ludzi pisze na ro.pl ? 20 ?
A ilu ludzi gra w ta gre ?
W tym momencie siedze na mumble z 16 innymi osobami i nikt nie ma wiekszych problemow niz sporadyczny glitch z dzwiekiem albo cuda wystepujace u goscia z gtx580 w SLI.
Zagralismy jak dotad dzisiatki meczy bez najmniejszych problemow ze stabilnoscia.
Juz pomijam prosty fakt, ze ludzie najbardziej klnacy czesto okazuja sie artystami jak w tym topicu- wszystkie suwaki w prawo, nie wazne jaki sprzet i potem zale i szlochy ze gra nie chodzi tak jak by sobie wyobrazali.
Lub podobne cuda z uruchomionym antywirusem w tle, firewallem czy innymi zamulaczami.
Duqq:
A ty popełniasz inny klasyczny błąd, nie zwracając uwagi na to ile osób, które maja problemy w ogóle o nich nie pisze, tylko odkłada grę na półkę z poczuciem zmarnowanych pieniędzy i czeka na BF3.
Ja mimo, że gra mi się bardzo podoba (a to moje pierwsze prawdziwe spotkanie z RO) staram się nie narzekać po forach, pomimo tego, że mam czarny ekran, czasem po zmianie mapy znika dźwięk, sporadycznie wywali grę do pulpitu, albo coś jeszcze innego (np. przed chwilą podczas gry, wszyscy gracze zniknęli i zostałem sam na serwerze). Gram dalej i czekam na kolejnego patcha, co nie zmienia faktu, że rozumiem ludzi, którzy sie wkurzają, bo im nie działa.
A nie mam żadnego wymyślnego sprzętu, ot dwurdzeniowy procesor, Radeon 4850, 4 Gb RAM i jeśli chodzi o płynność to na średnio wysokich gra chodzi naprawdę przyzwoicie, tylko te powyższe problemy irytują. Od GTA 4, przez Silent Hunter 4, Wings of Prey, Stalkera, po BF:BC2 wszystko działa mi bezproblemowo, tylko nie RO2, a to tylko gry w które uruchamiałem w ostatnim miesiącu.
No nic, trzeba czekać na nowy patch, oby tylko nic nim nie zepsuli, a naprawili co trzeba naprawić. Z tego co widziałem na forum TWi panowie nie sprawiają wrażenia jakby zasypywali gruszki w popiele i tylko dzieki temu jestem jeszcze w miare optymistycznie nastawiony do RO2 i mam nadzieje co do tej produkcji. Bo przyznaję przypadła mi do gustu i szkoda, że twórcy zanotowali taki falstart, przez co sporo ludzi się na starcie zniechęciło.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version