Różności > Hyde Park

My PC Vs RO2

<< < (7/9) > >>

Shock:

--- Quote from: Apos on 13 October 2011, 12:40:27 ---Shock zaczynasz gadać głupoty. Heniek Ci dokładnie wytłumaczył co należy zrobić jeżeli doświadczasz problemów z wydajnością lub stabilnością - wysyłaj crashdumpy oraz logi do TWI. Gra działa na prawdę stabilnie, a wiele osób na leciwych maszynach nie ma problemów w tej grze która graficznie oferuje bardzo dużo (patrz post csMKJP).

--- End quote ---

Nie mam crashów tylko czrny ekran i z wyszukiwarką serwerów.

Widac że nie czytasz całości wypowiedzi lub kodujesz tylko to co chcesz.

--- Quote from: Apos on 13 October 2011, 12:40:27 ---Obstawiam, że TWI sprzedało pół miliona sztuk gry RO2, tych z problemami może być 10000 osób, a to jest 2% całości.

--- End quote ---

Skąd masz te dane ? Bo ja obstawiam, że 22.12.2012 będzie koniec świata.

--- Quote from: Apos on 13 October 2011, 12:40:27 ---Premiera była faktycznie kiepska, ale deadline wymusił na TWI wydanie w takim stanie a nie innym. Odbiło się to na recenzjach oraz pierwszym negatywnym wrażeniu wielu graczy, ale od tego czasu zostało wydane 6 dużych patchy (7my już wydany w wersji beta), które poprawiły RO2 w znaczącym stopniu (stabilność, wydajność i gameplay). Przy studiu z tak niskim manpower jest to chwalebne.

--- End quote ---

Zgadzam się ale wydanie patchy nie rozwiązało wszystkich problemów. I faktycznie jest to godne podziwu ale chwalebne to raczej za duże słowo.

--- Quote from: Apos on 13 October 2011, 12:40:27 ---Powtórzę na koniec - dyskusja ta do niczego nie zaprowadzi, co należy zrobić zostało już powiedziane. Należy zastosować się tylko do instrukcji w niej zawartych.

--- End quote ---

Jasne i znowu mam wrażenie że nie czytasz do końca postów innych. Wiele osób pisało że zastosowało sie do "instrukcji" ale dalej pewne problemy występują.

PS. Wawer w swoim poście dobrze mówi o ludziach którzy mają sprzęt z przed trzech lat i dają suwaki w prawo. Ale co z tymi co mają sprzęt 'świeży" i problemy dalej mają.

Koller:
Czemu temat w hyde parku? U mnie tak:
1. Stara platforma 775 postawiona na Win7 64-bit - MSI P35 Neo-F; E7200 2,5GHz@3,8GHz; MSI GTS 250@ też wykręcony; 4GB Ram
2. Średnio średnie:); 1440x900 - tekstury, detale i postacie wysoko; reszta średnio; nisko mam AA i cienie, bloom raczej wyłączony
3. Głównym problemem jest to, że gra jest dobra, ale przez małe bugi nie mogę w nią pograć:).
Nie wiem co to crash, niestety nie wiem również co to statystyki i acziwki, dźwięk zanika przy zmianie mapy (po najnowszym patchu nie testowałem) no i mój czarny konik EKRAN o takim samym kolorze przy strachu, hicie i ostrzale artylerii.
4. 50-70 testowane po najnowszym patchu, więc tu TWI zrobiło krok w przód w kwestii optymalizacji.
5. Wersja PL
6. 275.33

Z tego co czytam to faktycznie różnie gra chodzi na różnych konfiguracjach. Wiadomo, że 3 letnie komputery nie pozwolą na ustawienie suwaczków max w prawo, ale przyznam, że 2 rdzenie dają jeszcze rady (niestety każdemu kto chce pograć na normalnym poziomie w BF3 radze zmianę na 4:(). Przydałby się opis ustawień graficznych co, gdzie i ile zżera, bo np. okluzje, rozmycia, światła, postprocesing nie wiem jak bardzo obciążają kartę a być może i procesor (postprocessing?). Pozdrawiam

ufo_has_landed_!:
Ja mam takiego :

procek amd athlon II x4 620 2.60 MHz
pamięci jest 4 gb
karta geforce 250 gts

Nie znam się na komputerach w ogóle. Mam poustawiane wszystko na medium niektóre rzeczy wyłączyłem. Mimo to po jakieś godzine grania sprzęt zaczyna potwornie lagować. Już wyżej doczytałem, że ro2 amd nie lubi. Da się z tym moim sprzętem coś zrobić czy najlepiej kupić nowy ?

Heniu:
Zawsze da sie obnizyc ustawienia w grze. Jak nie pomoze to niestety- cudow nie zrobisz, ten procesor to padaka.
Bierz Intela i5-2500k + jakakolwiek plyte na chipsecie p67, razem ~1100 zl (+ram, nie wiem jaki masz teraz- jak DDR3 na 1,65v lub mniej to ok).

Kolejna do wymiany grafika, ale jak chodzi o kolejnosc- to proc przede wszystkim.

Pobor:
No niestety ale muszę Heniowi tu przynać rację w tej grze NVIdia i Intel wygrywają o głowę z AMD.

Szkoda,ale tak prawda  :-\ :'(

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version