Różności > Hyde Park
My PC Vs RO2
ufo_has_landed_!:
dzięki za info zaraz biorę rzęcha pod pachę i skoczę zrobić upgrade !
ShariK PL:
Narzekacie że niektóre osoby mają problem z ustawieniami na ultra. Liczy się przyjemność z gry a nie się oprawa graficzna która cieszy przez tydzień góra dwa tygodnie a później nie zwracacie na nią uwagi ze względu na akcję w grze. Nie chodzi na ultra, to grajcie na wysokich lub na średnich.
W moim kompie sytuacja przedstawia się następująco. Mój pc który posiada:
- procek AMD Phenom II X4 850
- grafa gainward geforce gts450 1gb
- 4 gb RAM-u z czego wykorzystywane mam 3,1 gb ze względu na to że mam win XP
Gram częściowo na średnich i niskich ustawieniach ze zdecydowaną większością tej pierwszej. Mogę dać na wysokie ale przy większych mapach z 64 graczami na serwie spadają mi klatki i gram na takich a nie innej grafice, chcąc by gra działała optymalnie w każdych warunkach.
Moja karta, jest jakaś 10-15% słabsza niż geforce gtx260, więc uważam że mi to wystarcza jak na moje możliwości.
Heniu kilkanaście postów temu wspominał że lepiej wybrać geforce gt560 czy jak się tam zwało niż gtx-a 285 ponieważ jest leciwe. Nie zgadzam się z nim do końca ponieważ uważam że taka"leciwa" karta jest znacznie lepsza lub porównywalna od większości tutaj graczy.
Problem z optymalizacją uważam że twórcy nie do końca to poprawili lub nie mają umiejętności aby to naprawić. Albo cała fizyka gry mocno obciąża sprzęt i w tym problem. Crashe, ciężka sprawa ;/ ale nie spotkałem się z tym i myślę że nie spotkam. Nie mam za to problemów z innych grach jak BF BC 2 czy Metro 2033.
Więcej grzechów nie pamiętam :)
Apos:
--- Quote from: ShariK PL on 21 October 2011, 18:42:20 ---Heniu kilkanaście postów temu wspominał że lepiej wybrać geforce gt560 czy jak się tam zwało niż gtx-a 285 ponieważ jest leciwe. Nie zgadzam się z nim do końca ponieważ uważam że taka"leciwa" karta jest znacznie lepsza lub porównywalna od większości tutaj graczy.
Problem z optymalizacją uważam że twórcy nie do końca to poprawili lub nie mają umiejętności aby to naprawić. Albo cała fizyka gry mocno obciąża sprzęt i w tym problem. Crashe, ciężka sprawa ;/ ale nie spotkałem się z tym i myślę że nie spotkam. Nie mam za to problemów z innych grach jak BF BC 2 czy Metro 2033.
Więcej grzechów nie pamiętam :)
--- End quote ---
Szarik Ty chyba nie wiesz o jakiej karcie graficznej rozmawiasz
http://www.hwcompare.com/8920/geforce-gtx-285-1gb-vs-geforce-gtx-560-ti/
20-25% większa wydajność przy 20% mniejszym poborze prądu.
BF BC2 - gra z prostymi mapa, bez detali, szczegółów, port z konsoli
Metro 2033, gra SP.
Wawer:
Wszystko co mówisz Aposie to prawda ale po wszystkich patchach GTX 285 spokojnie wystarcza do grania high/ultra z dobrym framerate.
560 ti oczywiście bangla lepiej ale i lepiej kosztuje...
Myślę, że Sharikowi chodzi o to, że wielu graczy ma karty słabsze niż 285 i dla nich ta karta byłaby ok.
ShariK PL:
--- Quote from: Wawer on 21 October 2011, 21:23:23 ---Myślę, że Sharikowi chodzi o to, że wielu graczy ma karty słabsze niż 285 i dla nich ta karta byłaby ok.
--- End quote ---
Tak jest
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version